• AirSoft •

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
mango33
Amateur
Amateur

Re: • AirSoft •

Príspevok od používateľa mango33 »

Ahojte chalani, potreboval by som radu, kupil som si JG G36 z muničáku, nemám ho ani týžden a už su problémy..Dnes sme mali akciu, airsoftka strtielala super, po vystrelení pár guličiek ešte išla, ale ked som chcel vystreliť znovu, tak to už nešlo, dal som dole krytku batérie. Je tam aj tá prepäťová poistka a ked potiahnem spušt, tak tá poistka sa rozžeravý a zbran nestriela. Poistka však nieje pretrhnutá. Neviete mi povedať niekto (ak už ste s tým mali skusenosti) čo by som s tým mal robiť a či by stačilo vymeniť poistku..?
Ďakujem za čo najskoršiu odpoved..
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ak nestrieľa zbraň, treba začať od elektriky - vymeň poistku. Ak nepomôže, zisti, či sú v poriadku káble. Ak nie, treba otvoriť mechabox a kuknúť ten
mango33
Amateur
Amateur

ďakujem :) myslím si že to bude tou poistkou ...a dufam v to, že to bude poistkou :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ak nie, tak potom skontroluj kontakty na mechaboxe a kábloch: vyber opatrne mecháč z tela zbrane a kukni na jeho spodok, či nie sú kontakty pripálené. A daj si tam namontovať mosfet - stojí pár eur a chráni kontakty i motor.

Pri JG od CA je prístup ku kontaktom na motore aj cez spodok rúčky. Neviem ako je to na JG zbraniach. Mne na CA stačilo odmontovať tú plastovú krytku na spodu rúčky a posvietiť baterkou. No vždy je lepšie vybrať celý mechabox - ako na to, poslúži google.
mango33
Amateur
Amateur

a nemože to byť aj chyba v betérií? bola dosť teplá ked sa to "uskutočnilo" :P

//autoeditácia príspevku (21 Máj 2011, 18:45)
tak poistka ide, urobili sme z bratom pokus, pri ktorom sme zistili že poistka je funkčná, čiže niečo bude na hovno v zbrani..
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

použil si povodnu bateriu? mna predavac pri kupe upozornoval aby som tam nepchal silnejsie baterky lebo ludia to dost casto robia a potom si znicia zbrane za jednu akciu a smutni sa snazia reklamovat...
mango33
Amateur
Amateur

nie, takuto chybu by som neurobil...je tam všetko komplet povodne...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak pozrie tie kontakty. Len na info, ako si s tou zbraňou strieľal - dávky, single? Pri single najviac trpia kontakty i baterka. Horúca batéria je známka námahy. Koľko mAh má? Skúšal si strieľať zo zbrane s plne nabitou baterkou? (najlepšie nabitou na inteligentnej nabíjačke?)
Skúšal si z tej baterky strieľať z inej zbrane? Skúšal si z tej zbrane strieľať s inou baterkou?
mango33
Amateur
Amateur

no a semi/single su dalším problémom...už odvtedy čo mi prišla strielala len na auto...čiže strielal som z nej len na auto..baterku som v zbrani mal prvý krát kamaratovu, ale on má tiež JG G36C, Baterka základná má 1100mAh. Baterku som nabíjal cez noc cca 6-7 hodín.
Baterku som neskušal v inej zbrani, ale nieje to problém, ale hned ako nastal problém tak som skušal vymeniť baterku a nešlo to tak či tak.

Zrejme to budem musieť poslať na reklamaciu...myslíte že to uznaju?
Tie kontakty som nepozeral, nechcem ako začiatočník riskovať zlomenie, prípadne poškodenie nejakej časti zbrane... takže tak :/
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

hm, ak si to kupoval cez municak bez priplatku na servis a je to čínska g36c tak neuznaju, tie zbrane sa predavaju ako dekoracne, nevztahuje sa na ne zaruka na funkcnost...
mango33
Amateur
Amateur

boha :D čiže to budem musieť zrejme hodiť do opravy, kde si zato vypýtaju pekný balík čo? rsp. aspon ju možem v klude otvoriť a pozrieť sa čo je za problém bez toho, aby som sa bál že mi neuznaju reklamaciu,kedže by mi ju neuznali aj tak.. pi*e :(

//autoeditácia príspevku (22 Máj 2011, 14:19)
takže, vymontoval som celý mechabox...motor nevyzerá obhoreno..napojil som to celé na baterku...stlačil som kohutik, prehrieva sa celá kabeláž a aj motor, prišom to z motorom vobec ani nepohne, citit len také "cukanie" motora.Nič viac nič menej...
Myslíte že by to mohlo byť v kábloch? alebo v čom by mohol byť problém?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Skús odpojiť kontakty z motora, poriadne ich prečistiť a potom skús vystreliť. Ak nezaberie, skús použiť silnejšiu baterku (použi aspoň 8,4V 2200mAh alebo 9,6V) a daj pár výstrelov. Ak nepôjde, bude treba otvoriť mechabox - skontroluj západku spätného chodu, vyber motor a pružinu a skús pohnúť kolesami - musia ísť pomerne ľahko. Potom skús pohyb piestu - musí ísť ľahko.
mango33
Amateur
Amateur

odpojil a odskrutkoval som motor, zapojil som to na baterku a motor ide, čiže závada bude v mechaboxe, idem ho aj otvoriť a potom napíšem aký bol výsledok :D
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Len taká rada - keď ho budeš otvárať, bacha aby ti nevyletela struna. A doporučujem počas rozoberania fotiť- pomôže ti to pri skladaní.
mango33
Amateur
Amateur

no ja som si aj všetko fotil :D lenže tá pružina vyletela jak bláznivá :P toto som fakt nečakal :P celý mechabox mám prehádzaný a podla videa čo som to robil sa nedá určiť až tak podrobne kde čo bolo :P

//autoeditácia príspevku (22 Máj 2011, 19:13)
Takže, uspešne sa podarilo poskladať mechabox dohromady..Zapojil som baterku a zbraň striela :)
Len to trošku hrkalo, neviem, možno koli tomu že došla štava baterke a aj bbčka v nej neboli, uvidíme po nabití baterky dufam, že to bude v pohode :D
zatial vam ďakujem velmii pekne :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mňa tak napadlo: na tvár sa nepoužíva žiadna iná ochrana okrem okuliarov ? Lebo jeden známy mi hovoril, že na nejakej akcii jeden týpek druhému prestrelil líco durch. :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hughito - na airsoft hraný v lese zväčša postačujú kvalitné okuliare, bojazlivejší a fotomodelovia si môžu na tvár dať arafatku. Ak sa hrá CQB (boj v budove), tak je VÝRAZNE vhodné mať okrem okuliarov (tie sú povinné vždy a všade) aj kuklu. Prípadne ísť hrať v paintbalovej maske alebo sieťovanej celotvárovej maske od Sansei.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Fotomodelovia. :D

Vidíš, kukla ma nenapadla, to je v pohode. Hento sa stalo práve ale v lese, týpek nejak behol borcovi rovno do rany a zhruba s metra a pol dostal zásah a krásny čistý priestrel. :lol:
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ja mam upravenu plynovu masku, aj do lesa aj do interieru... a nie preto ze som fotomodel, aj ked to o mne tvrdi vela ludi, ale kamos v budove prisiel o zub, ja mam tie svoje rad...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hughito - tak bol debil strelec, keď nevie na takú blízku mieriť na trup a zároveň debil ten postrelený, keď sa nechá zložiť z necelých 2m. Zo strany strelca by to chcelo trocha streleckej disciplíny a znalosť praktického výkonu svojej zbrane (napr. nechať sa ňou streliť z cca 15m aby vedel akú ma reálne silu) a hlavne zo strany postreleného by som odporúčal preštudovanie aspoň základov taktiky z armádnych príručiek. Samozrejme, ešte stále je tu možnosť, že šlo o nešťastnú náhodu, kedy bol dobrý strelec, len jednal pudovo a dobrý postrelený, ktorý sa hýbal a myslel takticky, len ho prekvapili "zo zálohy." No túto situáciu pri úrovní súčasného mainstreamového slovenského airsoftu pokladám za silne zriedkavú výnimku, ktorej výskyt sa limitne blíži k nule.

jackb - máš na nej vymenené sklá za polykarbonátové nepriestrelné? Lebo tie pôvodné airsoftová zbraň prestrelí, pri najlepšom ich praskne. Hlavný problém montáže nepriestrelných skiel do plyn. masky je v tom, že sú v nej sklá upevnené na pevno v ráme a teda pri zásahu nemôžu kmitať ako by boli na voľno = skôr prasknú. A dokážeš v nej pri behu aj dýchať??? :D Ak chceš mať super chránenú hlavu, tak investuj do paintballovej masky.
Napísať odpoveď