Scitanie ludu

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Scitanie ludu 2011

Príspevok od používateľa hughito »

Ja viem, že som sa nevyjadril priamo k téme, lebo sa mi to nechce riešiť. Čo sa týka sčítania, niektoré veci určite vyplním, niektoré zrejme nie.
V minulosti sa diali také strašné veci. Vraždili sa celé rodiny bez dôkazov, odstraňovali ľudia zo spoločnosti a nikto ani nemihol brvou. A dneska zistia že ich odpočúvajú a dobre, že sa nepo ...
Tak neviem či by si bol nadšený, keby si si našiel kameru v byte. :lol:
Kradneš ? Vraždíš ? Okrádaš štát ?
Sem sa dá pridať aj to, že ak máš iný názor ako sa všeobecne prijíma a nejak aktívne ho aj praktizuješ :wink: . A to je podľa mňa to nebezpečné, ale inak som OT.
silmarill
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa silmarill »

absolútne súhlasím s P3bo v jeho predchádzajúcich príspevkoch. ja som to vyplňoval a nič zvláštne zasahujúce do môjho súkromia som tam nenašiel. podobné osobné informácie musí človek vyplniť pri žiadosti o vodičský či občiansky. a ako už bolo x krát napísané, na sociálnych sietiach je toho "súkromného" materiálu tisícnásobne viacej. z praktického hľadiska oceňujem napríklad otázku o dĺžke trvania cesty do zamestnania a spôsob dopravy, pokiaľ by boli tieto údaje správne využité tak by sa dali použiť na identifikovanie problémových miest. detto náboženské vyznanie, ktoré som s hrdosťou zaškrtol "bez vyznania".

jediné čo ma štve je to že sú to vyhodené prachy. 90% týchto záznamov už majú, len na rôznych miestach. štát určite vie o mojom zamestnávateľovi (napr.cez sociálnu poisťovňu), najvyššom dosiahnutom vzdelaní, rodinnom stave atď. takisto obecný úrad vie o tom, či má dom prípojku na plyn/vodu a v akom vzťahu som k vlastníkovi domu.

dosť ma zarazili aj gramatické chyby ako napríklad "druzstevný", "uzívanie" atď. to tam pri písaní nemali zapnutú korektúru?

anyway, je to obyčajná banalita kvôli ktorej spravilo zbytočný humbuk niekoľko paranoikov a rebelantov.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

silmarill napísal:z praktického hľadiska oceňujem napríklad otázku o dĺžke trvania cesty do zamestnania a spôsob dopravy, pokiaľ by boli tieto údaje správne využité tak by sa dali použiť na identifikovanie problémových miest.
ako som pisal, toto podobne veci sluzia na to aby sa pre obce, obvody a VUCky dali tvorit PHSR kde sa napise co su silne a slabe miesta na zaklade tychto cisel a tieto analyzy vyuzije bud sama obec alebo cez planovanie prizve investora. teda ako v dedine zije 500 ludi pracujich v priemysle, ktori dochadzaju viac ako hodinu do prace a obec vlastni nevyuzitu rolu, kde sa urobit tovaren preco to nezahrnut do uzemneho planu...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

jackb napísal:ako som pisal, toto podobne veci sluzia na to aby sa pre obce, obvody a VUCky dali tvorit PHSR kde sa napise co su silne a slabe miesta na zaklade tychto cisel a tieto analyzy vyuzije bud sama obec alebo cez planovanie prizve investora. teda ako v dedine zije 500 ludi pracujich v priemysle, ktori dochadzaju viac ako hodinu do prace a obec vlastni nevyuzitu rolu, kde sa urobit tovaren preco to nezahrnut do uzemneho planu...
sme na Slovensku, si naivny ked si myslis, ze to u nas takto funguje a tak jednoducho to ide...realnejsi scenar je taky, ze tu rolu miestne zastupitelstvo preda za almuznu nejakemu miestnemu "podnikatelovi", ten vdaka svojim znamostiam premeni rolu na stavebne pozemky a za drahe peniaze preda dalej...a na ludi sa vsetci vyseru, tak ako vzdy...

scitanie som vyplnil...je to dost obmedzujuce, ked sa clovek nemohol narodit pred rokom 1895 :D tak som si dal, ze som sa narodil 20.05.2011 :D niektore udaje som im vyplnil...ine som im napisal, nech si to zistia zo svojich databaz...
jackb
Redeemer
Redeemer

ephramko napísal: sme na Slovensku, si naivny ked si myslis, ze to u nas takto funguje a tak jednoducho to ide...realnejsi scenar je taky, ze tu rolu miestne zastupitelstvo preda za almuznu nejakemu miestnemu "podnikatelovi", ten vdaka svojim znamostiam premeni rolu na stavebne pozemky a za drahe peniaze preda dalej...a na ludi sa vsetci vyseru, tak ako vzdy...
to ako sa to robi je jedna vec, ale to sa na akademickej pode neriesi. ked dakomu urobim navrh PHSR nech ho pouzije aj ako toaletny papier... ale do PHSR beriem udaje zo scitania tak ako mi to SU SR poskytne ;)
//zabudol som podla spadovitosti obci a miest k uzlom chcu akademici prepracovat navrh uzemnospravneho clenenia, ktore bolo pripravene uz v roku 96 no Velky Lenon si nemohol dovolit aby mal z juhu rovnako poslancov ako zo severu... este ze kazitelov scitania nie je tak vela aby to mohlo ludom domrvit serioznu robotu :wink:
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

1000-krát opakovaná lož sa stáva pravdou. To je stará nacistická poučka.

Niekto tam hore urobil chybu a v žiadnom prípade si to nechce priznať.

Jeden úrad chce žalovať iný úrad. Vitajte na Slovensku :lol: to je možné len u nás.

"Identifikátory sa nepáčia Úradu na ochranu osobných údajov SR, ten prostredníctvom médií v piatok 20. mája vyzval Štatistický úrad, aby bezodkladne informoval ľudí, že pri sčítaní nepôjde o anonymné zisťovanie údajov. Ako uviedol vo svojom stanovisku, nalepením identifikátora obyvateľa na vyplnený sčítací formulár sa osoba, ktorá ho vyplnila, stáva priamo určená a osobné údaje vo formulári možno priradiť konkrétnej fyzickej osobe.
Štatistický úrad SR tento krok označil za účelový a ohrozujúci sčítanie a avizoval aj právne kroky voči Úradu na ochranu osobných údajov."
http://www.dataprotection.gov.sk/buxus/ ... page_id=92
Prílohy
Stanovisko_Uradu_k_scitaniu.pdf
(160.89 KiB) 81 stiahnutí
hughito
Redeemer
Redeemer

Ako to bolo v roku 2001 ? Lepili sa nejaké kódy ?
jackb
Redeemer
Redeemer

nevidim dovod pre kody v 2001, ved uroven "internetizacie" bola velmi biedna
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nelepili, len sa to vsetko rucne vyplnilo a odovzdalo
hughito
Redeemer
Redeemer

Takže ľudia to doma vyplnili, zalepili a odovzdali ? Čiže, nikto to už nemohol otvoriť a vlastne nikto ani nijak nemohol zistiť, od koho to je.
jackb
Redeemer
Redeemer

nepamatam sa presne ci sa to lepilo... ale viem, ze potom to niekto prisiel pozbierat... ale mozno priradenia k urcitej osobe bola mensia, skoro ziadna
beardie
Redeemer
Redeemer

nie som si isty, ci sa to davalo do nejakej obalky, ale ak si dobre spominam, tak pri tom nebol ziaden symbol, string, znak, kod alebo cokolvek, co by mohlo priamo alebo nepriamo identifikovat cloveka
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak potom sú všetky výhrady ohľadne tohtoročného sčítania na mieste.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

som zvedavy co urobia, ked ich hackeri napadnu alebo databaza unikne inym sposobom...zase sa budu hrat na mrtveho chrobaka a proti nikomu nebude vyvodena zodpovednost? ziadni uradnici nepojdu do basy alebo nepridu o pracu? rovnako ako to bolo pri hesle "nbú123" a este sudili tych "hackerov", ved na to aby niekto prelomil take stupidne heslo nemusel byt ani hacker... :D

http://www.zive.sk/hackeri-ani-napor-lu ... fault.aspx
hughito
Redeemer
Redeemer

Kód: Vybrať všetko

ŠÚ: Áno máme, na bezpečnosť bude navyše v reálnom čase dohliadať vopred určená osoba.
Tak to môžem pokoje spať. :lol:
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

A to tá osoba ani nebude spať tých pár mesiacov kým sa to vytriedi a spočíta ?
Možno má nejakú poruchu spánku :D

Len čo bude robiť ak bude musieť odbehnúť na WC ... ?
Thrash/Death
Star
Star

Príspevok od používateľa Thrash/Death »

Ja som sa rozhodol že podám svoje tlačivo, ale BEZ toho prilepeného kódu. Keď som zistil že mi ho tam matka nalepila tak som ho proste vytrhol. Podľa zákona hárok je platný aj bez tej nálepky. Nemám záujem o to aby mi bolo pridelený nejaký identifikačný kód ako keby som bol nejaká ovca. A vlastne sa hádam s matkou že ja to odovzdať ani nechcem. Tomuto štátu sa dá len ťažko veriť a tie prilepovacie kódy nech si nalepia do prdele.
beardie
Redeemer
Redeemer

som scitany cez internet, vsetko o mne vedia...
hughito
Redeemer
Redeemer

Ja som tam udal iba vyznanie, resp. nevyznanie, národnosť a dátum a narodenia.
Thrash/Death
Star
Star

Príspevok od používateľa Thrash/Death »

apropo môžu ma pokutovať alebo vláčiť po políciách a súdoch za to keby som ten hárok neodovzdal?
Napísať odpoveď