Nazdar,
robim mensi program v c++ pozostavajuci z par prikazou v prikazovom riadku. Doteraz som pouzival system("prikaz") akurat ze pri viacerych prikazoch mi to nefunguje. Takze, ako by som to mohol spojazdnit? Potrebujem aby sa mi spustal prikaz za prikazom potom co sa vykona predchadzajuci. Dakujem
C++ Praca v prikazovom riadku
Re: C++ Praca v prikazovom riadku
hmm ako ze to nefunguje ? Kod za system() sa nevykona? Ukonci sa prikaz volany v system() ? Necaka na nejaky vstup alebo nieco ine? Ukaz kus kodu nech vidime viac.
Kód: Vybrať všetko
#include <iostream>
#include <windows.h>
using namespace std;
void intro();
int main()
{
intro();
system("DISKPART");
system("LIST DISK");
cin.get();
return 0;
}Re: C++ Praca v prikazovom riadku
"list disk" sa nevykona, lebo ten "diskpart" sa neukonci, caka na vstup
aha, to som si neuvedomil. a nevies ak mu poslem na vstup ten "list disk" ?
Jedine, ze by si to poslal ako argument programu (pozri help programu ci sa nieco take da) , pretoze po spusteni "diskpart" sa zapne samostatny "interpretator", akysi interaktivny mod, kde treba pisat tie volby).
Inak to je ako keby si si spustil v jednom okne vlastny program (kde mas napr. scanf() a cakas na vstup) a druhym programom by si chcel do toho prveho nieco napisat a stlacit enter.
Da sa to, ale nie je to take jednoduche.
Inak to je ako keby si si spustil v jednom okne vlastny program (kde mas napr. scanf() a cakas na vstup) a druhym programom by si chcel do toho prveho nieco napisat a stlacit enter.
Da sa to, ale nie je to take jednoduche.
Dakujem za vysvetlene