,,Zdravá výživa"

O športe...
vendo
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: ,,Zdravá výživa"

Príspevok od používateľa vendo »

Filipito napísal:a nezabudnúť na klbovú výživu ak to s behanim myslíš vážnejšie
toto by som povedal ze neni nutne, ak mas dobru stravu a si normalny zdravy clovek, klbova vyziva ti je nanic skor ti uskodi, ked utlmi telu vlastnu produkciu tych latok ktore klby potrebuju
lepsie ako klbova vyziva je nebehat na betone a kupit si dobre bezecke topanky/vibramyFF
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Kĺbová výživa je potrebnejšia skôr pri posilňovaní.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

no ako myslíte, pri behaní su imho kĺby taktiež namáhané a môže sa niečo stať a človek bude mať doživotne problémy (viď môj krstný)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

su namahane ale zaroven beh ako aj obycajne drepy ma velmi stimulujuci ucinok na tvorbu tej tekutiny co mas v klbe ktora ho vyzivuje, takze dobra strava je imo dolezitejsia ako spatna + vyziva

a este, klbova vyziva ti nespravi z kolien ocelove klby ktore vydrzia vsetko, telo ma urcity limit, alebo urcita hranica je pren prirodzena, to ze mu das ziviny neznamena ze ti spravi slachy co vydrzia extra zatah, ze ti dorastu centimetrove chrupavky atd
uraz sa ti moze stat ci uz s vyzivou alebo bez nej
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

takto do podrobna ti to nepoviem, no viem že pri posilovaní ti každí odporúča používať aspoň základnu želatinu, myslel som že pri behu je to tiež dôležité
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Miesto klbovej vyzivy pri behani radsej investuj do tenisiek na behanie, Asics napr.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Pred behom si daj nejaké rýchle sacharidy - prípadne vypi glukózu rozpustenú vo vode - to ma strašne nabudí. Ak chceš behávať trošku vážnejšie - tak potom www.beh.sk - tam je rozobratá celá problematika.
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

no to teda nvm ako ta glukoza nabudi ..ked som si ja dal glukozu pred treningom..hned som zacal zyvat a nic s ami nechcelo
hughito
Redeemer
Redeemer

Glukóza je nevhodná pred tréningom, paradoxne môže viesť k únave - ako napísal Point. Pred tréningom je vhodný maltodextrín, glukóza môže byť po tréningu.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Veď glukóza je rozštiepený maltodextrín.... mne berie glukóza maximálne. Môj názor, moja skúsenosť, nikomu nenútim :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Keď ti mám pravdu povedať, ja som to tiež nijak negatívne nepociťoval, teda, ak aj áno, určite som to nepripisoval glukóze, ale možno zlému dňu alebo nejakej nechuti.

Ale fakt je, že glukóza pred tréningom nie. Kto chce viac, riešili sme to s kalim od tohto príspevku v tejto téme.

:arrow: http://www.hojko.com/post1515802.html#p1515802
cyko-sk
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa cyko-sk »

Ja by som sa riadil zdravým rozumom. Inak existuje zaujímavá stránka http://www.chcemzdravojest.sk/ kde sa dozvieš ako je to so zdravou výživou. Výživové doplnky sú len fake-y, v konečnom dôsledku robia iba zle.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ako si prišiel k tomuto záveru ?
barbaronan
Expert
Expert

Príspevok od používateľa barbaronan »

Zaraďovať medzi zdravú výživu umelé chemické hnusy ako proteiny, kĺbové výživy je nezmysel. Zdravá výživa pre človeka je všetko prirodzené z prírody a umelo nespracované (ovocie, zelenina). Dôležitú je dodržovať pomer 3:1 zásaditých potravín (ovocie, zelenina a pod) voči kyselinotvorným, t.j. rôzne umelo spracované potraviny a mäso. To je taký výcuc na čom sa zhodujú asi všetci vedci a autori publikácii. Napr pre bežca na kĺby je omnoho prospešnejší rybí olej ako nejaká "kĺbová výživa" a pokiaľ si pozrete po webe stravu maratóncov tak tam ani kĺbová výživa nefiguruje.

Hlúpe otázky ako nabrať kondičku sú nanič, stačí odlepiť prdel od stoličky a ísť do prírody/ prebehnúť sa. Bež kolko vydržíš, čím viac tým lepšie, telo človeka znesie aj 20 km denne, len treba sa ku kondičke prepracovať a nečakať všetko zadarmo a bez bolesti, no pain, no gain.
Napísať odpoveď