chyba pri instalacii ubuntu, vlastne akehokolvek linuxu

Všetko ohľadom Linuxu...
tomasc000
Medium Expert
Medium Expert

chyba pri instalacii ubuntu, vlastne akehokolvek linuxu

Príspevok od používateľa tomasc000 »

nevie niekto, kde moze byt chyba?
Prílohy
P5221056.JPG
Zappir
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: chyba pri instalacii ubuntu, vlastne akehokolvek linuxu

Príspevok od používateľa Zappir »

mne robilo neco podobne na starom PC, windows isiel v pohode no ked som cel naky linux nahodit mal som podobne utvary. potom som neco v BIOSe zmenil a slo to (myslim ze to bola naka frekvencia RAM alebo Grafiky alebo coho, bolo to hrozdne davno) tak pokukaj
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Kedy presne ti to spraví?
tomasc000
Medium Expert
Medium Expert

zacne sa nacitavat normalne a potom ked ma ist okno s jazykom a tak tak to hodi toto
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Space5800 »

Akú maš grafickú kartu? Možno sa dá niečo vygúgliť
tomasc000
Medium Expert
Medium Expert

oprava grafika je 8500GT a BIOS mi velmi nedovoli prepinat frekvencie ani nastavenia :/
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

tomasc000 napísal:oprava grafika je 8500GT a BIOS mi velmi nedovoli prepinat frekvencie ani nastavenia :/
Skus stlacit CTRL+ALT+F1 , kde sa prepnes na tty1 , teda ak to nie je vytuhnute. Ale aj v tom pripade mozes skusit kombinaciu klaves SysRq + k pre ukoncenie vsetkych procesov na aktualnej tty (terminal). Nasledne mozes skusit odinstalovat/nainstalovat nvidia ovladac, mozno je v nom chyba (ak ho teda pouzivas) a mozno najidealnejsie bude vypis z /var/log/Xorg.0.log. Mozno tam nieco bude, pouzit google pripadne sem to dat a mozno niekto bude vediet.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny3212 »

Ale pockaj, neupresnil si, ci ti to robi pri starte nainstalovaneho OS alebo, ked chces instalovat linux, pri bootovani z CD? To je rozdiel, vtedy nemas aky ovladac preinstalovavat. Ak je to pri instalacii, tak je pri bootovani moznost pouzit najzakladnejsi graficky ovladac, bez ohladu na typ grafiky. Musis dat proste nejake info, nie len screen z obrazovky.

//autoeditácia príspevku (24 Máj 2011, 23:55)
Mne podobne spravilo v notebooku pri instalacii, ale ja tam mam Quadro FX 3800, kt. bola az moc nova na system, tak som musel bootovat so zakladnym ovladacom, normalna instalacia mi graficky tiez nesla.
tomasc000
Medium Expert
Medium Expert

je tam nahodeny W7 a ked tam dam cd s Ubuntu 10.10 necham instalovat tak sa zapne chvilu ide a potom urobi tamto
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ale pockaj, ty to nebootujes z CD pri starte kompu? Ty to instalujes z windowsu? Skusal si to vobec bootovat z CD? Najdi si prirucku "Install linux for Ladies". Akoze tvoje popisu problemu su ocarujuce. "nevie niekto, kde moze byt chyba?" a nic. Mas viac ako 10 rokov?
tomasc000
Medium Expert
Medium Expert

ano mam viac jak 10 :) a skusal som aj cez wubiho a ano aj z bootovatelneho cd a viem si nastavit bootovanie z cd :) ja na notase mam linux tak so mna nerob debila prosim ta :)
Rayiner
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rayiner »

Ty ho robíš sám zo seba.
Aj pri Wubi ti spraví toto isté? Pretože podľa tvojho popisu som zistil jedine to, že ti tam skáče po monitre labyrint.
tomasc000
Medium Expert
Medium Expert

skusal som cez wubiho aj normalne aj viacero verzii a nic
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

To je vážne až tak velký problém stiahnúť si ISO Linuxu z oficiálnej www, napáliť ho ako ISO na CD a reštartovať PC z CD? Nechápem, kde je problém, robím to roky a stále to funguje. Ešte som nenašieľ PC, kde by to neišlo. :nono:
10ročné deti s tým nemávajú žiaden problém a inštalácia Linuxu v pohode cca 1 hodka. :)
Od 22.5 sa tu niekoľko ľudí snaží poradiť, a nič. Takže chyba je zjavná - medzi klávesnicou a počítačom. :D
Zappir
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Zappir »

ty aj citas co pise? lebo to co tu pises ty su sr*cky ako aj vsedky ostatne tvoje "prispevky"
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Nevidel som PC, kde by sa nedala nahodiť úvodná obrazovka a spustenie Linuxu z CD. A následne spustit inštaláciu. Mám za sebou stovky inštalácií. A keď to všetkým ide a jednomu nie, tak treba zmeniť postup, nie? Alebo zavolať niekoho iného, aby to urobil, a neradiť mu. :)
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Space5800 »

Zappir napísal:ty aj citas co pise? lebo to co tu pises ty su sr*cky ako aj vsedky ostatne tvoje "prispevky"
Neboj, časom si na neho zvykneš a sem tam sa aj zabavíš :D

jarda: To, že ty si nevidel PC kde by sa nedala "nahodiť úvodná obrazovka". Ešte nemusí znamenať že také PC neexistuje. Nemusím mať za sebou stovku inštalácii a viem že proste s niektorym hw to nie je také jednoduché.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Základom je potrebné vedieť špecifikovať problém.
Takže typ MB, presne, aby sa to dalo zistiť.
Ako to inštaluje - to je vidno, z Win, takže blbo. Z CD po boote toto celkom isto neide.
Áno, píšem zhutnene, nieto pristor na neustále opakovanie základných vecí, ktoré su všade na nete, a aj na fórach Linuxu. A tam by sa mu už dávno vysmiali, čo ja nerobievam. Nevie, tak sa ho snažím naviesť, a cennejšie je, keď na tú chybu príde on. Navádzali viacerí, a nič. No čo už. Treba odborníka, takto to azda už nemá zmysel. :)

Nahodil som Linux aj na 386SX...
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ked bootujes z CD pokial to ide a kde to vyhodi chybu presne? Nabootuje ti aspon uvodnu obrazovku, kde sa ta pyta ci chces bootovat z disku alebo z CD? A ked das bootovat z CD, ti hodi tu chybu? alebo? Spravi to pri instalacii alebo pri bootovani 1. grafic. okna. Skusal si Live CD? Instalujes na ten PC 1xlinux, ide ti ina (starsia) verzia linuxu instalovat?

Nave verzia Linuxu nemusi mat podporu ovladaca pre tvoju grafiku, preto ze je moc stara alebo ze je prilis nova. Preto treba instalovat zakladnym graf. ovladacom, pod kt. ide zakladna funkcionalita kazdej karty podla standardu. Ale neviem, ci toto je tvoj problem, kedze sam nevies popisat svoj problem :).

jarda: Ja som sa s tym uz stretol, ze nechcelo nabootovat linux z CD na notebooku, kde bol od vyroby windows. Robilo mi to na HP notebookoch. Windows bootoval ale linux nie. Riesil som to z windowsu, kde cez Ubuntu CD som nainstaloval do Windows zavadzaca zavadzac pre instalaciu Ubuntu.Po restarte mi vo win zavadzaci dalo na vyber ci chcem spustit windows alebo instalaciu Ubuntu. To bolo krajne riesenie.
tomasc000
Medium Expert
Medium Expert

chyba sa vyhodi vtedy ked ma nabehnut okno kde sa 10.10 pyta na jazyk a ci chcem nainstalovat linux alebo vyskusat, starsie verzie okrem 8.04 nemam a MB je Asus M2N-MX SE.
Napísať odpoveď