Doska alebo zdroj ?
Doska alebo zdroj ?
Zdravim,uz dlhisu dobu sa potykam s jednym problemom s mojim PC a dnes to vyvrcholilo. Takmer kazdy den sa mi stalo,ze ked som zapol PC tak po chvili uplne zamrzol (obraz zostal,len mys nic,klavesnica nic,zvuk nic - iba ked som mal pustenu hudbu a zamrzlo to tak to potom robilo dajake trrrrrr) - jednoducho to totalne zamrzlo a jedinym riesenim bolo ho natvrdo vypnut a skusit zapnut no ani to dakedy nepomohlo a problem zmizol az po nejakych 4-5 zapnutiach. V poslednych dnoch sa mi ale castejsie stavalo,ze ked som po zmrznuti chcel PC zase zapnut,nic sa nestalo...resp. stalo ale na obrazovke nenabehlo nic,ventilatory sa nachvilu roztocili,mechanika zablikala,klavesnica nie a PC sa zase vypol naco sa ale hned sam od seba pokusil zapnut. Po viacerych takychto zapnutiach-vypnutiach ,pri com som medzitym musel nechat PC aspon 15 minut vypnuty,sa ale nakoniec zapol. Dnes sa vsak uz zapnut nechce vobec. Ked stlacim gombik,roztocia sa ventilatory,na doske tam zasvieti to svetlo,mechanika zablika ale asi po 10-15 sekundach sa vypne - pri com za tych par sekund sa ale na monitore neobjavi nic. Skusal som ho zapnut postupne s odpojenym diskom,mechanikou,roznymi kombinaciami pamati,nakoniec bez pamati a aj bez grafickej. Stale to iste,iba 10 sekund a potom sa vypne a zase sa sam od seba skusi zapnut az kym ho natvrdo nevypnem. Co to podla vas moze byt ? Ja si myslim,ze doska alebo zdroj no skor si myslim ze zdroj,ktory uz teraz zrejme uplne odisiel.
PC je to ten,ktory mam v popise. Ma nieco vyse 2 rokov a nerobil som s nim v poslednom case nic specialne,vobec som ho neotvaral,iba zapinal a vypinal ako kazdy den pricom spominane problemy sa stale stupnovali az do dneska.
...za pomoc vopred strasne dakujem !
PC je to ten,ktory mam v popise. Ma nieco vyse 2 rokov a nerobil som s nim v poslednom case nic specialne,vobec som ho neotvaral,iba zapinal a vypinal ako kazdy den pricom spominane problemy sa stale stupnovali az do dneska.
...za pomoc vopred strasne dakujem !
Re: Doska alebo zdroj ?
ten PC, ktory mas v podpise, najskor otestuj memtestom
...pardon,zabudol som ze nemam podpis.
...toto je moj pc,netaktovany GIGABYTE EP45-DS3L,INTEL E8400 3.0GHZ,A-DATA 4GB EXTREME EDITION VITESTA,GIGABYTE GTX260 216SP,WESTERN DIGITAL CAVIAR GP 500GB,SAMSUNG SH-S223F,FORTRON BLUE STORM II 500W,ACUTAKE ACU-COOL
...memtest spravit nemozem,kedze ten pc nejde zapnut.
...toto je moj pc,netaktovany GIGABYTE EP45-DS3L,INTEL E8400 3.0GHZ,A-DATA 4GB EXTREME EDITION VITESTA,GIGABYTE GTX260 216SP,WESTERN DIGITAL CAVIAR GP 500GB,SAMSUNG SH-S223F,FORTRON BLUE STORM II 500W,ACUTAKE ACU-COOL
...memtest spravit nemozem,kedze ten pc nejde zapnut.
skontroluj teploty
Zapínať PC bez RAM a VGA nemá žiaden význam. Ale mal by reaovať POST - pípanie.
Odmeraj napájanie zo zdroja voltmetrom.
Tipujem to na MB.
Odmeraj napájanie zo zdroja voltmetrom.
Tipujem to na MB.
...nemam ako.
Neide obraz, nepípe, a nemáš možnosť odmerať alebo odskúšať iný zdroj. Alebo máš niekoho, kto to má, alebo kto to vie. Takto už sa nedá na diaľku nič. Na odskúšanie potrebuješ mať v MB iba grafiku a RAM, zdroj, KB, monitor, ostatné odpoj.
...nie,na obrazovke sa neobjavi nic,monitor stale hlada vstup. PC mi nepipalo pri zapinani nikdy. Teploty nemam ako zmerat a voltmeter doma nemam. Pracujem na tom aby som zohnal nejaky zdroj s ktorym by som to mohol vyskusat.
Pokiaľ vypnú ventilátory, nepípe /máš zapojený interný repro?/, najčastejšie ide o poruchu MB.
...interny reproduktor nemam. Uvazoval som,ci by nestalo za pokus nejak resetovat cmos ale na to si moc netrufam kedze sa tym da dost toho posrat 
Je to síce jednoduché, ale nebude tam problém.
...bude v tomto pripade teda lepsie odniest pc do servisu ? PC uz nie je v zaruke...
//autoeditácia príspevku (22 Máj 2011, 16:49)
...tak podla jedneho chlapika zo servisu to bude s najvacsou pravdepodobnostou doska. Tak hladam nahradu za moju EP45-DS3. Bola by tato doska dobra ? Nechcem nic taktovat. : http://www.alza.sk/asrock-p43de3-d195910.htm
//autoeditácia príspevku (22 Máj 2011, 16:49)
...tak podla jedneho chlapika zo servisu to bude s najvacsou pravdepodobnostou doska. Tak hladam nahradu za moju EP45-DS3. Bola by tato doska dobra ? Nechcem nic taktovat. : http://www.alza.sk/asrock-p43de3-d195910.htm
Hej, je to velmi pravdepodobne poskodena MB. - Taketo poskodenie mohlo nastat napriklad aj tym, ze si vyberal RAM moduly pod napätim.
...ja som ich ale predtym nez to prestalo fungovat nevytahoval.
vypada to na tu dosku, ale zdroj mozes otestovat tak ze ho vyberies a na 24pin vetve spojis neakym dratikom zeleny kabel s hociakym ciernym a zdroj by sa mal zapnut, aj ked bude bez zataze takze nemusi sa to prejavit aj ked toto spravis ale pokial je v nom skrat alebo nieco mal by sa vypnut aj bez zataze;) vyskusaj nic ine ma nenapada potom uz len ozaj odniest do servisu