Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Takze krestanstvo 2000rocne nabozenstvo tesne, ale predsa stale najvacsie na svete, ktoreho zakladom je najpredavanejsia a najcitanejsia kniha na svete je u teba v pozici vymletych okostymovanych Jedi Rytierov?(len ci som pochopil)
isti vymleti panovia z istej cirkvi nenosia nahodou tiez rozne kostymi a habity?
...ktovie ako by dnes vyzerali ti Jedi, keby vznikli par stovak rokov dozadu...
Čo ti bráni tam hodiť bez vyznania ? Načo tam písať chu****.seth82 napísal:hughito: Ja žijem v UK, sčítanie som vypĺňal tu v UK (teda tu ako náboženstvo oficiálne zavedení nie sú) a aj tak radšej podporím takých "magorov", ktorí si myslím to tiež nemyslia celkom vážne, ako mám podporovať niečo, s čím nemám vôbec nič spoločné (rozumej cirkev). Čo si o tom myslia kresťania, alebo hocikto iný, je mi vonkoncom ukradnuté, pretože od tých "magorov" ďaleko určite neodskakujú (negeneralizujem, vieme všetci o ktoré prípady ide).
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
SRneC: počet veriacich mi má akože imponovať, alebo nejako pridáva kresťanstve ako náboženstvu na vážnosti? Hádam nebudem súdiť aspekty reality podľa počtu fanúšikov nejakých objektov, nie? Podľa takej teórie by totiž znamenalo, že Rebecca Black je perfektná speváčka s najlepším songom za posledných minimálne 40 rokov a Lady Gaga je priam najkvalitnejším interpretom v poslednej poldekáde.
TO isté platí aj o biblii - to, že Titanic je najpredávanejším filmom na DVD neznamená, že je aj najlepší a nijako mu to nepridáva na vážnosti, prípadne spomeniem aj Twilight.
To iba tak na prirovnanie a teraz odpoveď na tvoju otázku - áno, je. Tým nikoho osobne nechcem odsudzovať, ako som to tu už milión krát písal, je mi jedno, kto v čo verí, pokiaľ v tom nie sú zarátané priame dopady na moju osobu a okrem toho vždy zastávam ten istý, nezmenený názor, že náboženstvo (v hocijakej forme) je rakovinou ľudstva. To len aby si sa necítil kvôli mojim vyjadreniam na stranu kresťanov príliš butthurt, platí to totiž z mojej strany pre všetky viery, ktoré sú založené na viere v nejaké imaginárne bytosti a zázraky.
hughito: Pretože som sa tak cítil. Ja to za chu**** nepovažujem. Happy nao?
TO isté platí aj o biblii - to, že Titanic je najpredávanejším filmom na DVD neznamená, že je aj najlepší a nijako mu to nepridáva na vážnosti, prípadne spomeniem aj Twilight.
To iba tak na prirovnanie a teraz odpoveď na tvoju otázku - áno, je. Tým nikoho osobne nechcem odsudzovať, ako som to tu už milión krát písal, je mi jedno, kto v čo verí, pokiaľ v tom nie sú zarátané priame dopady na moju osobu a okrem toho vždy zastávam ten istý, nezmenený názor, že náboženstvo (v hocijakej forme) je rakovinou ľudstva. To len aby si sa necítil kvôli mojim vyjadreniam na stranu kresťanov príliš butthurt, platí to totiž z mojej strany pre všetky viery, ktoré sú založené na viere v nejaké imaginárne bytosti a zázraky.
hughito: Pretože som sa tak cítil. Ja to za chu**** nepovažujem. Happy nao?
katalóg IKEA?ktoreho zakladom je najpredavanejsia a najcitanejsia kniha na svete
-
qwerty-xyz
ideme vsetci na vieru JEDI..... preco? no lebo Přeju si,aby moje péro vydávalo zvuk jako světelný meč, když s ním houpu!
seth:
Cítil si sa ako Jedi Knight ? Tak potom je všetko v poriadku.Pretože som sa tak cítil
-
tehla
Uvedomenie si problému je 50% úspechuHughito napísal:Samozrejme, že som "bezduchá ľudská schránka,".
Suhlasim Stoporko, ale neviem prečo by som sa nemal hlásiť aj k cirkvi, ktoru založilStoporko napísal:Ježiš vravel o tom, že kto Ho zaprie pred ľuďmi, toho zaprie aj On pred Bohom. Teda netreba sa hlásiť k nejakej cirkvi, ale ku kresťanstvu .
//Pytal si sa, kto dal kresťanstvu patent na pravdu. „Ja som pravda cesta a život, nik neprichádza k otcovi ak len nie skrze mňa“ – bud tomuto veriš, alebo si potom neuveril evanjeliu a samotnému Kristovi. Tym, čo tvrdiš ty, by sa mohol prestať širiť Kristov odkaz – ved vlastne všetky naboženstva su rovnocenne...a potom začnu pribudať Jediho rytieri, alebo Jehovisti, či americky sektari začnu baliť kufre a predavať majetky kôli novemu koncu sveta, ktory „vypočitali“ mayovia na rok 2012, budu lietať lode Aštara šerana a hinduistické sedemruké „božstvá“ s mačetami, moonisti sa môžu najprv hromadne brať a potom hromadne pachať samovraždy, aby odleteli na svoju vyvolenu planetu krypton.....nemysliš, že by trebalo rozlišovať, čo je naozajstne duchovno a čo je bullshit?
-
javatar
Hardcore addict
Skeptik si najskor polozi otazku az potom siri novonauceny poznatok - tu a tu a tu si sa doslova spytal na to co si sa mal predtym ako si tu teoriu zacal obhajovat. Je jedno k comu si dospel a ako si predtym tu teoriu prezentoval (kedze viac krat spominas ze to tak byt nemusi), ide o to ze skeptik by si najskor overil ci to moze byt pravda a potom to prehlasil ako mozny nazor. U teba mam presne opacny postup.hughito napísal:A na to si ako prišiel, že mám ďaleko od skeptika ?
Dalej skeptik neposiela ucelove extrakty ale cele diela nech si mozu ostatny urobit svoj nazor. Ucinil si tak tu a uznal si to tu. Skutocny skeptik by poslal cely 2 hodinovy dokument a diskutoval o nom, ziadny ucelovy extrakt ako si ucinil ty.
Dalej ked si sa nezachoval ako skeptik (sirenie neoverenych informacii) a ja som si ta dovolil podpichnut tu napisal si mi ze som mimo misu, lebo si udajne nic netvrdil, zdroj je tam zverejneny ale treba patrat a pretoze sa nejedna o nadprirodzeny jav (pretoze tebou postnute video bolo zamerane primarne pre (udajne) nadprirodzene javy). Takze ak je informacia ktora nieco objasnuje a vrha zle svetlo (alebo aj vychvaluje) na niekoho/nieco, netreba to overovat a treba to prijmat? V kazdom pripade sirenie bulvaru (aj taketo) a skepticizmus su prudko proti sebe.
Dalej obhajujes popularizaciu vedy. Polozil si si niekedy otazku ake negativa ma popularizacia vedy? (uz sa mi nechce hladat)
Hlavne toto a potom urcite este vela malych detailikov, ktore si uz nepamatam a hladat nebudem. Samozrejme je to len moj nazor a mozem sa mylit ale tu mas 3 priklady kde je tvoje spravanie doslova antiskepticke.
Tehla: A to isté si môže povedať každý s každého náboženstva že to druhé je bullshit. Pretože pre neho je to jeho to pravé duchovno. Predsa sa nebude rúhať kresťanstvom které mu nedáva žiaden zmysel. Pretože jeho boh/bohovia sú všemohúci a komunikuje s ním/nimi, zažíva ho/ich. Neexistuje jediný pádny dôvod prečo si vybrať práve tú kresťanskú vieru okrem tradície v európe.
tehla: Problém je, že pre mňa to problém nie je, pre mňa je to realita.
javatar: Tým prvým výhradám som akosi nechopil - možno je chyba u mňa - už mi z toho učenia hrabe a akosi strácam chuť vôbec analyzovať nejaký text.
K druhej výhrade: ten dokument som tu na fóre určite posielal celý, takže ma obviňovať z toho, že som sem poslal časom nejaký výcuc videa (o ktorom som vedel, že je výcucom, lebo som videl aj celý dokument, inak by som to nemusel vôbec tušiť) schválne, aby som manipuloval, mi príde dosť odveci.
K tretej výhrade: to si spomínam a pokiaľ si spomínam dobre, tak tento príspevok hneď podtým by mal všetko vysvetliť: http://www.hojko.com/post1641124.html#p1641124
Proste som poslal link, ktorý do danej téme patril.
javatar: Tým prvým výhradám som akosi nechopil - možno je chyba u mňa - už mi z toho učenia hrabe a akosi strácam chuť vôbec analyzovať nejaký text.
K druhej výhrade: ten dokument som tu na fóre určite posielal celý, takže ma obviňovať z toho, že som sem poslal časom nejaký výcuc videa (o ktorom som vedel, že je výcucom, lebo som videl aj celý dokument, inak by som to nemusel vôbec tušiť) schválne, aby som manipuloval, mi príde dosť odveci.
K tretej výhrade: to si spomínam a pokiaľ si spomínam dobre, tak tento príspevok hneď podtým by mal všetko vysvetliť: http://www.hojko.com/post1641124.html#p1641124
Proste som poslal link, ktorý do danej téme patril.
Samozrejme, že položil, ale tu na fóre sa táto téma neriešila. Teda, pokiaľ si pamätám.Dalej obhajujes popularizaciu vedy. Polozil si si niekedy otazku ake negativa ma popularizacia vedy? (uz sa mi nechce hladat)
-
Stoporko
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Tehla: NIKOHO nenabádzam k tomu, aby sa nehlásil k nejakej cirkvy - asi si ma zle pochopil. Chcel som poukázať pre tých, ktorí, aj keď do nejakej cirkvi patria, no nesúhlasia s praktikami v nej, že nemusia v sčítaní vyhlasovať o sebe, že sú rytieri Jedi.
K tvojim výhradám voči mojim názorom: akceptujem ich a neberiem ti ich. No nemám v pláne si svoje postoje násilne obhajovať. Už som ich tu tuším vysvetľoval (ako môžu chcieť toleranciu voči svojmu náboženstvu, ak nebudú akceptovať iné? a podobne). A samozrejme, jedná sa len o môj súkromný pohľad - ak sa niekomu nepáči, nikto ho nenúti sa ním zaoberať.
K tvojim výhradám voči mojim názorom: akceptujem ich a neberiem ti ich. No nemám v pláne si svoje postoje násilne obhajovať. Už som ich tu tuším vysvetľoval (ako môžu chcieť toleranciu voči svojmu náboženstvu, ak nebudú akceptovať iné? a podobne). A samozrejme, jedná sa len o môj súkromný pohľad - ak sa niekomu nepáči, nikto ho nenúti sa ním zaoberať.
-
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Nedokazem pochopit, co s tym casovym ohradzovanim mate. Opakovanim lzi v dlhej casovej linii sa postupne zotrie hranica medzi klamstvom a pravdou.SRneC napísal:Takze krestanstvo 2000rocne nabozenstvo tesne, ale predsa stale najvacsie na svete, ktoreho zakladom je najpredavanejsia a najcitanejsia kniha na svete je u teba v pozici vymletych okostymovanych Jedi Rytierov?(len ci som pochopil)
Odpoved: tvoje rozhodnutie je a nanom zavisí to kam pôjdeš, sam si vyberáš a sám si otom rozhoduješ, Boh už iba vykoná podla tvojej vôle.pri poslednom sude ma kto bude sudit? kto ma posle do pekla, za moje hriechy? nebude to nahodou boh a jeho bozi trest, vecne zatratenie v pekle a mukach ? ...ale ako vidim s tebou to je ako hadzat hrach na stenu,
//autoeditácia príspevku (22 Máj 2011, 19:55)
Odpoved: nesúhlasím ale vôbec nesúhlasím stým že mimo RKC niet spásy, nezaleží od toho nespasí ta žiadna cirkev ! žiadne spoločenstvo ! ale spasenie je iba skrze Ježiša Krista.mimo RKC niet spasy: ano, to plati pre vsetkych (pokrstenych) katolikov. protestanti sa beru za sucast katolickej cirkvi a u ateistov sa neda hovorit rovno o zatrateni, to je teologicky nazor, nie moj osobny.
nakoniec, aj sv. Pavol bojoval proti krestanom a nakoniec sa stal sväty. preto sa o ziadnom cloveku neda definitivne povedat, ze pojde do pekla.
//autoeditácia príspevku (22 Máj 2011, 19:59)
No tak to rovno napíš, že sú to vlastne všetci ateisti, ako to tu už raz niekto prezentoval. A len tí jediní, dokonalí ľudia, ktorí tu žijú, bez hriechov a chýb sú kresťania.
Odpoved: to netvrdím že sú ateisti ale proste nieje veriaci ako veriaci môžu sa hlásit k cirkvi ale vieru môžu mat prazdnu - chatrnu a takeho človeka nemožno považovat za veriaceho ktorý sa iba hlasi ku cirkvi a nič viac.
Ako sa má nejaký Eskimák dostať po JK ?nesúhlasím ale vôbec nesúhlasím stým že mimo RKC niet spásy, nezaleží od toho nespasí ta žiadna cirkev ! žiadne spoločenstvo ! ale spasenie je iba skrze Ježiša Krista.
Asi má smolu, bude zatratený.
einsteinove známe výroky:
Jeho známe výroky: Boh nehrá kocky
Chcel by som vediet ako Boh stvoril svet
Boh je rafinovaný, ale nie je zlomyseľný
Chcel by som poznať spôsob akým uvažuje BOH. Všetko ostatné sú už iba detaily.
Boh existuje pre toho, kto v neho verí.(Albert Einstein)
A samozrejme povedzte že týmto Boha nemyslel potom sa už nemáme očom ani bavit.
Jeho známe výroky: Boh nehrá kocky
Chcel by som vediet ako Boh stvoril svet
Boh je rafinovaný, ale nie je zlomyseľný
Chcel by som poznať spôsob akým uvažuje BOH. Všetko ostatné sú už iba detaily.
Boh existuje pre toho, kto v neho verí.(Albert Einstein)
A samozrejme povedzte že týmto Boha nemyslel potom sa už nemáme očom ani bavit.
Presne tak, nemyslel tým boha tak, ako ho chápeš a ponímaš napr. ty. Ale vidno, že cirkevná propaganda funguje na plné obrátky vo vymývaní mozgov.
Ako sa má nejaký Eskimák dostať po JK ?
Asi má smolu, bude zatratený.
Odpoved: u Boha nič nieje nemožne. ved je napísane - Veď hnev Boží z neba zjavuje sa proti každej bezbožnosti a neprávosti ľudí, ktorí neprávosťou prekážajú pravde, lebo im je zjavné, čo môžu vedieť o Bohu; veď sám Boh im to zjavil. Lebo čo je neviditeľné z Neho, Jeho večná moc a božskosť, to od stvorenia sveta rozjímaním môžu pozorovať z Jeho diel, takže nemajú ospravedlnenie.