lan obe diody permanentne svietia

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
originali
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

lan obe diody permanentne svietia

Príspevok od používateľa originali »

cauko. mam NB acer aspire 5741 a nieco sa mi nezda so sietovkou. prestal mi ist net a tak som pocitac chcel restartovat no strasne dlho sa vypinal a tak ked som tak pozeral co za diody na nom blikaju tak som si vsimol ze na sietovke svietia obidve no kabel tam nebol! tak som pocitac drasticky odpojil od elektiky(nemavam v nom baterku takzue sa hned vypol).... potom som zapojil adapter nazad a diodky na LAN zacali hned svietit a to bez kabla a bez zapnuteho pc. po nastartovani som preinstaloval sietovku a net uz ide no tie diodky tam svietia permanentne ci sa nieco stahuje ci nie a bez ohladu na to ci som na kably ci nie-no jednoducho nemam zapojeny kabel a svietia oba diodky.

suma sumarum: na LAN(samicke) svietia oba diodky bez ohladu ci je pocitac zapnuty alebo nie(no je na sieti) a bez ohladu na to ci je alebo nieje zastrceny kabel... kym internet ide tak neje problem ale dajak mi to vadi aj tak
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: lan oba diody permanentne svietia

Príspevok od používateľa jarda.j »

Stav LED na sieťovke:
Bez pripojeného RJ45 nesvieti nič.
Pri pripojenom RJ 45 sa rozsvieti zelená led /kontrola pripojenia ku modemu/routru/.
Pri komunikácii preblikáva na sieťovke oranžová /aj na routri/.

Pravdepodobná chyba je v OS. Pliaga, vzniknuvšia neudržiavaním OS /SP/, antiviru, antispy a.i.
Odskúšaj štart z Live CD Linuxu, ako sa to bude správať.
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

Re: lan obe diody permanentne svietia

Príspevok od používateľa Space5800 »

jarda: Ako môže mať OS vplyv na svietenie diod pri vypnutom nb?
j@ro
Star
Star

Príspevok od používateľa j@ro »

Samozrejme, ze nijako, chyba bude v sietovke.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Chyba HW. Odskúšaj ten Live OS. Pre istotu. Ale NET Ti ide, nestretol som sa s takým. Nemá to čo svietiť. Dá sa uvažovať o nejakom skrate na výstupe, alebo o svode. Trúfneš si to rozobrať a vyčistiť lihom?

P.S. V shode s príspevkom nado mnou. Iba neviem s istotou povedať, čo je chybou, možností je viac. :)
originali
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa originali »

nenee este je v zaruke... no a este som si vsimol ze ked sa mi vypne monitor(cca po 5 minut od necinnosti) tak sa uz pc nerozbehne. skusim a dam vediet. ja to vidim na nejaky skrat na maticnej. otvarat asi nebudem jak bude mrznut spravim si zalohu a odveziem ho na reklamaciu. internet ide no tak uvidim/poskusam dik zatial
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

O tej záruke si sa mal zmieniť v prvom príspevku. Nože hor sa zajtra na záruku. :)
Napísať odpoveď