Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
tehla, postol si tu clanok, kde ista krestanska rodina tvrdi, ze " kresťanská viera už v samom základe odmieta akúkoľvek diskrimináciu"...sa pozri na to ako sa spravas, neustale sa arogantne povysujes, ako keby si mal vacsiu hodnotu ako ostatni diskutujuci, bol lepsim clovekom, ako keby si bol rovno "vyvolenym" a to len preto, ze veris v boha a specialne v krestanskeho a este si trufas nazyvat mozno aj inteligentnejsieho cloveka "bezduchou telesnou schrankou", vysmievas sa a povysujes sa nad neveriacich, prislusnikom inej cirkvi sa smejes ze zapaluju vonne sviecky, ze vykonavaju stupidne nabozenske ritualy...toto je ta krestanska nediskriminacia? tolerancia ktoru prinasa krestanska viera?
a aby sme boli objektivny, pridajme si aj iny zdroj ako tlacovu kancelariu biskupov slovenska
http://www.butlavavrba.net/2011/03/angl ... tanom.html
ta rodinka sa pred komisiou vyjadrila, ze pokial by dostala do pestunskej starostlivosti homosexualne dieta, tak by ho v tom nepodporovala a snazila sa ho "jemne napravit"...
a aby sme boli objektivny, pridajme si aj iny zdroj ako tlacovu kancelariu biskupov slovenska
http://www.butlavavrba.net/2011/03/angl ... tanom.html
ta rodinka sa pred komisiou vyjadrila, ze pokial by dostala do pestunskej starostlivosti homosexualne dieta, tak by ho v tom nepodporovala a snazila sa ho "jemne napravit"...
Komunikácia s bohom? Hm...tak tomu teda neverím. To si môže každý namýšľať..vedecky je to nepodložené. Koniec koncov, keby to bolo podložené, tak by bola potvrdená aj existencia boha samotného.
Odpoved: Boh - on nie je priblížiteľný prostriedkami vedy. Nemôžeme ho zobrať do laboratória, nemôžeme ho položiť pod mikroskop, nemôžeme ho pitvať, preto veda je schopná len na skonštatovanie toho, či existujú známky plánovitosti v nami dosiahnuteľnej oblasti, alebo nie. A táto otázka je legitímna! Veda môže položiť otázku, či sú veci plánované, alebo nie. Tak isto, ako vo viacerých oblastiach aj skúmajú, keď napríklad archeológovia nájdu nejakú skalu zvláštneho tvaru, majú špeciálny systém, na základe ktorého dokážu stanoviť, či tie tvary vytvorila príroda za nejaký dlhý čas, alebo sú následkom ľudskej činnosti. Teda hľadá známky plánovitosti.
-
tehla
Ty o čom tu zase točiš ephramko? Ved on sa tak nazval sam
Už nechaj tak a chod si lahnuť
Už nechaj tak a chod si lahnuť
Čo tým myslím? Do plnoletosti človeka nemá nik právo rozhodovať o osude dieťaťa. A nielen ja mám alergiu na znásilňovanie. A ešte sa aj chvástajú, že je to nevratné. Nie. Stop totalitárnym praktikám. Človek sa nerodí preto, aby ho ktokoľvek oblboval a znásiňoval vo vlastný prospech a koristil na ňom. Fyzicky, psychicky, duševne. 
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Viko6: Zaujímavé na tom všetkom je, že síce ten tvoj boh nie je priblížiteľný prostriedkami vedy, ale ty o ňom všetko vieš - teda to všetko, čo si o ňom spomenul vo svojom príspevku. Vieš mi vysvetliť, ako je to možné? Pretože biblia určite nič nehovorí o mikroskopoch, pitvaní a o tom, či veda je alebo nie je schopná niečo bohu konštatovať. Ty musíš byť ináč riadny polyhistor, keď tú vedu takýmto spôsobom podceňuješ. Tvoj boh je podľa teba "nad" vedou iba preto, pretože to ty tak tvrdíš, to je asi tak všetko. Svoje tvrdenia nevieš ničím podložiť, tak isto ani jeho samotnú existenciu. Neblúzni už, prosím ťa.
Odpoved: 3. Moderná veda vznikla na pôde kresťanstva. R. Oppenheimer, „otec“ americkej atómovej bomby, nebol kresťanom, a napriek tomu vyhlásil, že „kresťanstvo porodilo modernú vedu“.seth82 napísal:Viko6: Zaujímavé na tom všetkom je, že síce ten tvoj boh nie je priblížiteľný prostriedkami vedy, ale ty o ňom všetko vieš - teda to všetko, čo si o ňom spomenul vo svojom príspevku. Vieš mi vysvetliť, ako je to možné? Pretože biblia určite nič nehovorí o mikroskopoch, pitvaní a o tom, či veda je alebo nie je schopná niečo bohu konštatovať. Ty musíš byť ináč riadny polyhistor, keď tú vedu takýmto spôsobom podceňuješ. Tvoj boh je podľa teba "nad" vedou iba preto, pretože to ty tak tvrdíš, to je asi tak všetko. Svoje tvrdenia nevieš ničím podložiť, tak isto ani jeho samotnú existenciu. Neblúzni už, prosím ťa.
Moderná veda začína šestnástym storočím, kedy vďaka reformácii, ktorá rehabilitovala Bibliu a urobila ju prístupnou všetkým, aj vedci začali biblicky chápať viditeľnú, hmotnú prírodu v rámci celého stvorenstva.
Krajiny, kde sa kresťania navrátili späť k Biblii, začali sa očividne vzďaľovať tradičným kresťanom na poli kultúrnom, politickom, morálnom, vedeckom i technologickom, lebo Biblia kladie zodpovednosť na jednotlivca, a nie na politickú alebo cirkevnú hierarchiu. Rozdiel je evidentný: veď si len vezmime na jednej strane protestantské (resp. prevážne protestantské) krajiny – škandinávske štáty, Holandsko, Nemecko, Anglicko, ale najmä Spojené štáty americké a Kanadu (ktorých demokratické ústavy boli založené priamo na Biblii) a porovnajme ich so štátmi východnej Európy, Balkánu, Strednej a Južnej Ameriky (už ani nehovoriac o moslimských, hinduistických a iných krajinách Ázie a Afriky). Pravdaže, zhruba od polovice 20. storočia sa situácia začína meniť, najmä preto, že v mnohých protestantských krajinách nastúpila výrazná sekularizácia, odklon od pôvodných (a skutočných) hodnôt, a tiež preto, že katolícka cirkev umožnila prístup k Biblii všetkým svojim členom (čo v minulosti nebolo).
prečítaj si knihu Duša vedy - http://pokec.azet.sk/klub/neverim-v-evo ... a91f36ef13 tu si ju online vieš kuknut.
Boh dal ľuďom vedomosti, ktoré nevyhnutne potrebujú. Nenapísal do Biblie nič o tom, z čoho sa skladá atóm, či je Zem guľatá a koľko meria rovník - dal ľuďom rozum, aby skúmali a objavovali - a príkaz "podmaňte si zem" - k tomu sú potrebné aj vedomostí, k tomu podmaneniu.
viko, radsej postni link z ktorej jehovistickej stranky pouzivas ctrl+c a ctrl+v...
tvrdis, ze veda je tu vdaka biblii...a cely tvoj argument ktorym si to podlozil bolo len ubohe
btw. nikdy si nepocul o tom, ze kniznice v alexandrii, atenach, perzii boli plne tisickami svitkov...o com asi tak pisali, ked pred bibliou veda nebola? vedel si o tom, ze uz greci pochopili energiu pary a dokazali zostrojit parne stoje ?
profil a fotky uzivatela Viko...co by ten 2Pac povedal na to, ze si si nechal zasrat hlavu nejakymi jehovistickymi kecami ?
http://pokec.azet.sk/real72/fotoalbumy? ... a335797b77
tvrdis, ze veda je tu vdaka biblii...a cely tvoj argument ktorym si to podlozil bolo len ubohe
ci pana...ten tvoj boh je skutocne vsemocny, ked kvoli 3 slovam v biblii si myslis, ze to boh vlastne stvoril vetu vdaka biblii...Boh dal ľuďom vedomosti, ktoré nevyhnutne potrebujú. Nenapísal do Biblie nič o tom, z čoho sa skladá atóm, či je Zem guľatá a koľko meria rovník - dal ľuďom rozum, aby skúmali a objavovali - a príkaz "podmaňte si zem" - k tomu sú potrebné aj vedomostí, k tomu podmaneniu.
btw. nikdy si nepocul o tom, ze kniznice v alexandrii, atenach, perzii boli plne tisickami svitkov...o com asi tak pisali, ked pred bibliou veda nebola? vedel si o tom, ze uz greci pochopili energiu pary a dokazali zostrojit parne stoje ?
profil a fotky uzivatela Viko...co by ten 2Pac povedal na to, ze si si nechal zasrat hlavu nejakymi jehovistickymi kecami ?
http://pokec.azet.sk/real72/fotoalbumy? ... a335797b77
-
seth82
Darca
A ja sa ťa spýtam ešte raz - čo mi majú tie výroky slávnych dokazovať (plus, o Oppenheimerovi si toho preštuduj viac, nie iba tendenčné citácie, otcov americkej nuke bolo viac, Manhattan project, anyone?)? A spýtam sa ťa taktiež ešte raz - ako to všetko o bohu vieš, keď ho veda nemohla skúmať, teda ani ty a ani nikto z vás/nás. Ako vieš, čo dal boh ľuďom, ako vieš, čo kde kedy komu dal, keď sa o tom v SZ a v NZ nepíše? Na základe alegorickej knihy Genesis?
V 90-tich percentách svojho príspevku ako reakcie na mňa si odpovedal na niečo, na čo som sa (a nik iný) nepýtal. Takže moje dve otázky zostávajú stále aktuálne, pretože neboli zodpovedané. Vykrúcanie a obracanie diskusie iným smerom na mňa neplatí.
V 90-tich percentách svojho príspevku ako reakcie na mňa si odpovedal na niečo, na čo som sa (a nik iný) nepýtal. Takže moje dve otázky zostávajú stále aktuálne, pretože neboli zodpovedané. Vykrúcanie a obracanie diskusie iným smerom na mňa neplatí.
tehla: Pozri, poznám aj kresťanské rodiny, ktoré nijako nezasahovali do týchto otázok pri svojich deťoch a poznám aj ateistické rodiny, ktoré takisto nezasahovali a z dcérky sa stala kresťanka - "samovoľne." Prečo by to tak nemohlo byť ? Čo sa kresťania boja, že by ich ubudlo ? Že by ich pohľad na svet a ich pravdy nebol tak príťažlivý pre ľudí ? Akože netvrdím, že by kresťania nemohli vychovávať svoje deti aj v rámci kresťanska - ale s mierou. Dá sa to aj tak, nemusí ísť hneď o systematickú indoktrináciu.
Pocit absolútnej slobody som nezažil, lebo nežijeme v slobodnom systéme.Zažil si niekedy pocit absolutnej slobody?
Odpoved: V 19. storočí (Clausius, Carnot, Botzmann) začalo byť pomaly zrejmé (študovalo sa to na parných strojoch), že vesmír sa chová ako natiahnuté hodiny: hviezdy sa pomaly vysvietia, skončí rádioaktivita a všetko sa premení v jednoliaty, tzv homogénny celok s teplotou Kelvinovej nuly (=- 273 ° C), ustane všetok pohyb atď. Ateistom samozrejme toto nevoňalo, pretože to ukazovalo, že nejakým "zázrakom" musel vesmír niekto "natiahnuť", tj nabiť energiou, naštartovať všetky premeny, pohyb atď.ci pana...ten tvoj boh je skutocne vsemocny, ked kvoli 3 slovam v biblii si myslis, ze to boh vlastne stvoril vetu vdaka biblii...![]()
-
tehla
Ephramko - Zrejme ten autor blogu reaguje na opäť lživý článok z pera redakcie SME, kde si podľa všetkého zas vymýšľali a z klamstva obvinili konferenciu biskupov Slovenska. Ten dennik je vyslovene prehnité bahno a žurnalistická stoka. Ak by si bol rozvažnejši, prečitaš si najprv ten članok, čo som postol a potom aj to, čo sem davaš ty a zistil by si, že je to uplne neopodstatnene.
Nikde vo vyhlásení KBS sa nespomína, že najvyšší súd zakázal adopcie všetkým kresťanom, ako tvrdi ten autor blogu.Je tam jasne uvedené, že ide o odporučanie odmietnutia pestunskej starostlivosti jednému páru, ešte raz si prečitaj ten članok poriadne
Inak v zavere blogger priznava
Je tu však jedno ale: toto rozhodnutie predstavuje precedens, na základe ktorého je veľmi reálne, že ľudia s presvedčením podobným presvedčeniu manželom Johnsovcov, budú vyradení z možnosti stať sa pestúnmi. De iure nie preto, že sú kresťanmi, de facto však práve preto, že podľa ich presvedčenia je homosexuálne správanie nemorálne a proti Božiemu zákonu. Teda preto, že ich presvedčenie je presne v súlade s kresťanskou morálkou.
Takže pokiaľ nepripustia, že homosexualita je moralna, je pravdepodobne, že im nezveria decko. Haluz
Nikde vo vyhlásení KBS sa nespomína, že najvyšší súd zakázal adopcie všetkým kresťanom, ako tvrdi ten autor blogu.Je tam jasne uvedené, že ide o odporučanie odmietnutia pestunskej starostlivosti jednému páru, ešte raz si prečitaj ten članok poriadne
Inak v zavere blogger priznava
Je tu však jedno ale: toto rozhodnutie predstavuje precedens, na základe ktorého je veľmi reálne, že ľudia s presvedčením podobným presvedčeniu manželom Johnsovcov, budú vyradení z možnosti stať sa pestúnmi. De iure nie preto, že sú kresťanmi, de facto však práve preto, že podľa ich presvedčenia je homosexuálne správanie nemorálne a proti Božiemu zákonu. Teda preto, že ich presvedčenie je presne v súlade s kresťanskou morálkou.
Takže pokiaľ nepripustia, že homosexualita je moralna, je pravdepodobne, že im nezveria decko. Haluz
-
seth82
Darca
Viko6:LOL, čože... Tento dríst si už použil odslova doslova v inej diskusii. To máš fakt nejaký zdroj, z ktorého to všetko kopíruješ? A ak áno, daj ho sem, nech sa pobavíme, pretože tie tvoje tvrdenia sú iba tvrdeniami.
Ja som dnes isiel vecernou ulicou spievali mi cvrcky, svietilo milion hviezd, okolo mna slo xyz automobilov ktore vynasiel clovek, pan tvorstva, v hlave som rozmyslal nad skuskou z fyziologie a nad vsetkymi zazrakmi ludskeho tela, ktore antihmota proste nevytvorila. Mam svojho Boha a vlezte mi na hrb
. Pre niekoho barlicka, pre niekoho naplnenie. Nezavidme si vieru (aj ked je co zavidiet) 
Ja by som teda poprosil nejkú referenciu akým spôsobom sú spomínané ústavy založené priamo na biblii. Lebo verte či nie ja som tú americkú ústavu čítal a mne teda neprišla založená na biblii.
A keď už hovoríš o nekresťanských krajinách tak máš pocit že vedecký pokrok v Japonsku, Číne, Južnej Kórei je zanedbateľný? Alebo máš dokonca pocit že príslušníci iných náboženstiev žijú menej plnohodnotný život ako ty?
A keď už hovoríš o nekresťanských krajinách tak máš pocit že vedecký pokrok v Japonsku, Číne, Južnej Kórei je zanedbateľný? Alebo máš dokonca pocit že príslušníci iných náboženstiev žijú menej plnohodnotný život ako ty?
-
tehla
Hughito - povedz mi jeden dôvod, prečo by rodičia nemali vychovavať dieťa v kresťanskom duchu.Rozhodnuť sa potom môže tak či tak
- alebo žeby prave preto?
Si ma vôbec neprekvapil touto odpovedou. Tvoj duch neni slobodny - a to si cely život ateista a bezbožnikhughito napísal: Pocit absolútnej slobody som nezažil, lebo nežijeme v slobodnom systéme.
Pozrite sa na výroky otcov zakladateľov USA na margo náboženstva.
Zaujímavé "hlášky."
Slávy dcera - Kollár
1. Aj, zde leží zem ta před okem mým slzy ronícím,
někdy kolébka, nyní národu mého rakev,
stůj, noho, posvátná místa jsou, kamkoli kráčíš,
k obloze, Tatry synu, vznes se, vyvýše pohled.
R: Ú, Kolláre, ú, ú, Kolláre, ú.
2. Horší nežli divé války, hromu, ohně divější
zaslepenec, na své když zlobu plémě kydá,
ó, věkové dávní, jako noc vůkol mne ležící,
ó, krajino všeliké slávy i hanby plná!
R:
3. Od Labe zrádného k rovinám až Visly nevěrné,
od Dunaje k hltavým Baltu celého pěnám
krásnohlasý zmužilých Slovanů kde se někdy ozýval
aj oněměl již, byv k ourazu zášti, jazyk,
a kdo se loupeže té volající vzhůru dopustil,
kdo zhanobil v jednom národu lidstvo celé?
R:
4. Zardi se, závistná Teutonie, sousedo Slávy,
tvé vin těchto počet spáchaly někdy ruky,
[: sám svobody kdo hoden, svobodu zná vážiti každou,
ten, kdo do pout jímá otroky, sám je otrok. :]
R:
1. Aj, zde leží zem ta před okem mým slzy ronícím,
někdy kolébka, nyní národu mého rakev,
stůj, noho, posvátná místa jsou, kamkoli kráčíš,
k obloze, Tatry synu, vznes se, vyvýše pohled.
R: Ú, Kolláre, ú, ú, Kolláre, ú.
2. Horší nežli divé války, hromu, ohně divější
zaslepenec, na své když zlobu plémě kydá,
ó, věkové dávní, jako noc vůkol mne ležící,
ó, krajino všeliké slávy i hanby plná!
R:
3. Od Labe zrádného k rovinám až Visly nevěrné,
od Dunaje k hltavým Baltu celého pěnám
krásnohlasý zmužilých Slovanů kde se někdy ozýval
aj oněměl již, byv k ourazu zášti, jazyk,
a kdo se loupeže té volající vzhůru dopustil,
kdo zhanobil v jednom národu lidstvo celé?
R:
4. Zardi se, závistná Teutonie, sousedo Slávy,
tvé vin těchto počet spáchaly někdy ruky,
[: sám svobody kdo hoden, svobodu zná vážiti každou,
ten, kdo do pout jímá otroky, sám je otrok. :]
R:
keby si bol mudrejsi, zistil by si, ze link ktory si tu postoval z TK KBS bol dodatocne upraveny a to prave na podnet redaktora SME, Filipa Struhárika...takze kto je tu teraz prehnite bahno a stoka, kto klame ? nebola to nahodou konferencia biskupov slovenska, ktora na slepo prebrala clanok zo zahranicia a nasledne ho musela dodatocne upravovat po zverejneni ???tehla napísal:Ephramko - Zrejme ten autor blogu reaguje na opäť lživý článok z pera redakcie SME, kde si podľa všetkého zas vymýšľali a z klamstva obvinili konferenciu biskupov Slovenska. Ten dennik je vyslovene prehnité bahno a žurnalistická stoka. Ak by si bol rozvažnejši, prečitaš si najprv ten članok, čo som postol a potom aj to, čo sem davaš ty a zistil by si, že je to uplne neopodstatnene.
na co by sme mali davat deti do pestunskej starostlivosti ludom, ktori budu tym detom od malicka tlacit do hlav, ze vrodene zalezitosti sa daju vdaka viere v jezisa krista zmenit...vrodene veci nezmenis, akurat by take dieta mala vdaka tomuto pariku dalsie problemy a traumy navyse...
v tom clanku sa jasne pise, ze pravo na rovnopravnost je nadradene pravu na slobodu nabozenskeho vyznania...a tym to pre mna cele aj konci, lebo tak by to aj malo byt...
ano, vacsinu zvastov kopiruje z inych stranok a manualov, je to vidiet na pouzitych slovach, gramatike, vetnej skladbe...seth82 napísal:Viko6:LOL, čože... Tento dríst si už použil odslova doslova v inej diskusii. To máš fakt nejaký zdroj, z ktorého to všetko kopíruješ? A ak áno, daj ho sem, nech sa pobavíme, pretože tie tvoje tvrdenia sú iba tvrdeniami.
pre zabavenie si precitaj nasledovnu temu: http://www.hojko.com/evolucia-kozmologi ... 58379.html