foto vypaleneho pixelu
-
juslik
King
- Kontaktovať používateľa:
foto vypaleneho pixelu
prosim vas nemoze mi niekto ukazat ako vyzera vypaleny pixel ? na googly som nic nenasiel ked som hladal...
dakujem...
dakujem...
-
uplink
VIP
Re: foto vypaleneho pixelu
mam foto niekde v mobile z imaxu mojej krstnej mamy, ale vzhladom na to ze tam mam 2GB minisd tak je tam bordel jak...juslik napísal:prosim vas nemoze mi niekto ukazat ako vyzera vypaleny pixel ? na googly som nic nenasiel ked som hladal...
dakujem...
vypaleny pixel/subpixel spoznas velmi lahko. Hod si na plnu obrazovku najskor cierne pozadie [farbu], potom biele pozadie [farbu], potom cervene, zelene...bah. Proste si otvor tuto stranku a daj si fullscreen a hned uvidis kolko mas vypalenych pixlov.
http://www.gdargaud.net/Hack/DeadPixels.html
http://pocitace.sme.sk/clanok.asp?cl=2868740

http://lifehacker.com/software/lcds/fix ... 152062.phpPravdepodobnosť, že chybný bod odstránite je veľmi nízka. Na internete sú popisované rôzne metódy. Jednou z nich je zatlačenie displeja v mieste chybného bodu, čo môže spôsobiť nápravu. Druhou z metód je rýchle cyklovanie zobrazovaných farieb – zapínanie plného a nulového jasu buniek – čo môže do nápravy vyústiť.

-
energy
Heh, no dokonca sa to neda ani reklamovat. Keby si chcel reklamovat tak musis mat vypalene dva pixely aj to musia byt v urcitom rozostupe od seba... co ja viem dajme tomu 1-2 cm... vtedy by ti to preslo reklamaciou, ale ak mas v kazdom rohu vypaleny jeden a v strede obrazovky dalsi..tak ti to moze byt maximalne luto...
-
hojko
Site Admin
energy: Nemas uplnu pravdu. Vsetko zalezi od znacky monitora a modelu, na zaklade toho vyrobca stanovuje normy. Niektore maju garanciu 0 vypalenych pixelov a rovno menia LCD za novy, inde to ide na reklamaciu. Niekde mas vsak az 5 vypalenych pixeov, aby ti uznali reklamaciu. Vsetko zalezi od vyrobcu a konkretneho modelu. Pri kvalitenjsich a zaroven cenovo vyssich modeloch uz byva bezne, ze pri 1 chybnom pix. je reklamacia uznana.
Počet chybných subpixelov, pri ktorých uznajú reklamáciu, závisí od celkového rozlíšenia displeja (a teda od počtu bodov). Zvyčajne sa používa norma, ktorá hovorí o tom, že na 1 milión subpixelov môžu byť tri chybné.energy napísal:Heh, no dokonca sa to neda ani reklamovat. Keby si chcel reklamovat tak musis mat vypalene dva pixely aj to musia byt v urcitom rozostupe od seba... co ja viem dajme tomu 1-2 cm... vtedy by ti to preslo reklamaciou, ale ak mas v kazdom rohu vypaleny jeden a v strede obrazovky dalsi..tak ti to moze byt maximalne luto...
-
martinez13
Light Professional
čaute dneska som si všimol že sa mi vypálil(?) pixel na monitore.. tak som ho sfotil.. Mám ísť s tým na reklamáciu alebo ako? Rozlíšenie mam 1680x1050.
1 pixel nestačí na reklamáciu. Na reklamáciu je ich isto potrebných viac, spatra to neviem, či 3 alebo 5.
-
moosha
Darca
A este k tomu to je len subpixel, nie cely pixel 
-
martinez13
Light Professional
kua.. tak by sa mohlo už vypáliť viac tých subpixelov 
je mozne, ze ti ho vyreklamuju, zalezi od znacky a modelumartinez13 napísal:čaute dneska som si všimol že sa mi vypálil(?) pixel na monitore.. tak som ho sfotil.. Mám ísť s tým na reklamáciu alebo ako? Rozlíšenie mam 1680x1050.
-
martinez13
Light Professional
beardie: LG Flatron W2252TG
cez týždeň zbehnem do predajne, možno budem mať šťastie
cez týždeň zbehnem do predajne, možno budem mať šťastie
-
moosha
Darca
LG urcite nema garanciu 0 vadnych pixelov, to ma akurat tak EIZO, Apple (a to tiez len pri Cinema DIsplayoch) a podobne high-end znacky.
//pre darcu: 30" tusim mal garanciu do 1 vadneho px pri 2560x1600
//pre darcu: 30" tusim mal garanciu do 1 vadneho px pri 2560x1600
Pochybujem, velkoobchod to nezoberie. Robil som aj tam aj tam.