Audi A3 2.0 TDI DSG- skusenosti
Audi A3 2.0 TDI DSG- skusenosti
Nazdar, chcem kúpiť auto Audi A3 2.0 TDI 103kW, r.v. 2005 a novšie, ale váham či automat DSG, alebo radšej manuál. Viete mi niekto poradiť aj ohľadne motoru? Počul som že tam praskala hlava. A na čo si treba ešte dávať pozor pri kúpe tohoto auta.
-
Traktorista
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Audi A3 2.0 TDI DSG- skusenosti
vstreky?
Čo vstreky?
-
RATZINGER666
Darca
ak ide o commonrailovu verziu, motory su ok, s tymi by som si hlavu nelamal... kludne by som siel aj do dsg, len tam pozor na drahsi pripadny servis...
Pokial viem, tak vw zacalo davat common rail az v roku 2008.
-
Mrk
Professional
ak nechces nejake dynamicke vyhony od toho, ale pohodovu jazdu, tak je to dsg parada, osobne s nim ma skusenost pri Octavii II a co sa normalnej jazdy tyka paradicka, ale pri ostrejsej jazde mi to prislo take nemotorne
-
RATZINGER666
Darca
nevsimol som si rok, ale mas pravdu, teraz som to kukal a aj pri A3 su tie CBxx az od 2008... v tomto pripade by som urcite volil inu motorizaciu... musi to byt nafta? aky predpokladas rocny najazd? ak nechces slabsiu naftu, tak vykonovo ekvivalentna a spolahlivejsia sa mi vidi ta 2,0fsi...
Pre naftu som pevne rozhodnuty. A co je zle na tej motorizacii, co na nej odchadza? Ja by som common rail ani nechcel, kdo by potom kupoval tie trysky. A do slabsej nafty sa mi nechce moc ist, pretoze ta nema 6st. prevodovku.
Nespomenul si inak, akú máš cenovú predstavu a či sportback alebo 3-dverový. Ja osobne by som mal pri tomto modeli (sportback) podmienku quattro, xenóny, trojramenný volant s F1 radením pri DSG prevodovke. Ale mne osobne sa zdá, že tam je len tiptronic s jednou spojkou. Možno sa mýlim,, no ak je to tiptronick mení sa tam v prevodovke olej po 100 000km. Pri DSG je to každých 60 000km. Pri výmene sú to celkom pálky. Určite originál. olej od výrobcu audi, filter, tesnenie pod veko a dáke šrouby čo si pamätám. Keď už tento motor, vybral by som pre druhý krát tú silnejšiu verziu 170ps.
Keby som mal teraz kupovať auto, tiež by som šiel do tohto. No len z praktických dôvodov, hlavne kvôli psovi sa bral VW Touran 2.0 TDI DSG (140ps). Takže z mojich skúseností z počiatku som mal tiež obavy z toho motora, lebo čím viac som čítal tým som mal viacej vrások na čele do čoho to vlastne idem. Tiež nemám ešte CR, ale je to PD 2007r. Mal som k nemu kompletnú servisnú a s tým motorom nebol problém a ani nie je. Strácala sa mi chvíľu chladiaca kvapalina čo zvykne byť znak prasknutej hlavy, ale u mňa to bolo vodné čerpadlo k prihrievači webasto. Vymenilo sa a hladina sa drží na rovnakej úrovni.
Čo sa týka DSG, je to skvelá prevodovka, pri vchádzaní do križovatky si pekne podraďuje, nemá tendenciu haprovať pri rýchlostných stupňoch. Jediné čo by som jej vytkol je mód "S" pri ktorom nezmyselne vytáča motor a v okolí 4000ot. ten motor aj tak nemá ťah. Prakticky ten mód je nevyužiteľný. Pri športovej jazde si radím radšej sám, ako tu už bolo spomenuté, mám pocit, že tak lepšie využijem potenciál motora. To radenie F1 (páčky pod volantom) nemám v tourane, no v rodine máme A6 a tam si to nejdem vynachváliť, pri dynamickej jazde je to super vec aj z toho dôvodu, že v režime "D" môžeš pomocou páčky vstúpiť a podradiť si.. napr. pri zjazde z kopca, brzdením motora a po chvíľke sa režim vráti späť do automatiky "D" i keď si s riadiacou pákou nemusel ani pohnúť. Ale to už sú detaily, pri kúpe nového auta zo showroomu je to otázka tisícok ale pri jazdenke je to len o hľadaní. Určite by som hľadal auto v Nemecku. U nás audiny radi stáčajú a aj tie interiéry sú v dezolátnom stave.
Čo sa týka spotreby pri mojom (140ps, samozrejme je väčší odpor vzduchu), mám dlhodobú 6,9L a to sa jazdí 80% mesto. Na vedľajších cestách sa dá do 6L aj menej a to nezavadziam na ceste. Pri diaľničných rýchlostiach je to už viac. Trošku som prekvapený, že pri 130-140km/hod to žerie 7,5-8L. Tým pádom napr. zo stredu slovenska do BA je priemerka tak 7,5L. Zvažujem do budúcna chip, len pri vyšších otáčkach!!! kvôli diaľničným rýchlostiam, tam by to mohlo klesnúť aj o 1L na priemerke (mám to zistené). Len pozor, DSG je stavaná max. na 350NM. Snáď som Ti trošku pomohol. Ak budú otázky, sem s nimi
Keby som mal teraz kupovať auto, tiež by som šiel do tohto. No len z praktických dôvodov, hlavne kvôli psovi sa bral VW Touran 2.0 TDI DSG (140ps). Takže z mojich skúseností z počiatku som mal tiež obavy z toho motora, lebo čím viac som čítal tým som mal viacej vrások na čele do čoho to vlastne idem. Tiež nemám ešte CR, ale je to PD 2007r. Mal som k nemu kompletnú servisnú a s tým motorom nebol problém a ani nie je. Strácala sa mi chvíľu chladiaca kvapalina čo zvykne byť znak prasknutej hlavy, ale u mňa to bolo vodné čerpadlo k prihrievači webasto. Vymenilo sa a hladina sa drží na rovnakej úrovni.
Čo sa týka DSG, je to skvelá prevodovka, pri vchádzaní do križovatky si pekne podraďuje, nemá tendenciu haprovať pri rýchlostných stupňoch. Jediné čo by som jej vytkol je mód "S" pri ktorom nezmyselne vytáča motor a v okolí 4000ot. ten motor aj tak nemá ťah. Prakticky ten mód je nevyužiteľný. Pri športovej jazde si radím radšej sám, ako tu už bolo spomenuté, mám pocit, že tak lepšie využijem potenciál motora. To radenie F1 (páčky pod volantom) nemám v tourane, no v rodine máme A6 a tam si to nejdem vynachváliť, pri dynamickej jazde je to super vec aj z toho dôvodu, že v režime "D" môžeš pomocou páčky vstúpiť a podradiť si.. napr. pri zjazde z kopca, brzdením motora a po chvíľke sa režim vráti späť do automatiky "D" i keď si s riadiacou pákou nemusel ani pohnúť. Ale to už sú detaily, pri kúpe nového auta zo showroomu je to otázka tisícok ale pri jazdenke je to len o hľadaní. Určite by som hľadal auto v Nemecku. U nás audiny radi stáčajú a aj tie interiéry sú v dezolátnom stave.
Čo sa týka spotreby pri mojom (140ps, samozrejme je väčší odpor vzduchu), mám dlhodobú 6,9L a to sa jazdí 80% mesto. Na vedľajších cestách sa dá do 6L aj menej a to nezavadziam na ceste. Pri diaľničných rýchlostiach je to už viac. Trošku som prekvapený, že pri 130-140km/hod to žerie 7,5-8L. Tým pádom napr. zo stredu slovenska do BA je priemerka tak 7,5L. Zvažujem do budúcna chip, len pri vyšších otáčkach!!! kvôli diaľničným rýchlostiam, tam by to mohlo klesnúť aj o 1L na priemerke (mám to zistené). Len pozor, DSG je stavaná max. na 350NM. Snáď som Ti trošku pomohol. Ak budú otázky, sem s nimi
Planujem investovat tak 9000€. Urcite dovoz, asi z Nemecka. Na vybave mi moc nezalezi, mne staci automaticka klima, abs, esp, aspon 4x abg. Co je naviac je len +. Quattro netreba a je mi jedno ci 3dverak alebo sportbag. A sportbag ma tusim tiez DSG. A kolko stoji ten servis na tu prevodovku? A mne bude stacit ta 140ps, to je male lahke auto. A pri kolkych najazdenych km si to kupoval, a kolko ma teraz?
Tak to je samozrejme na každom individuálne čo tam chce mať vo výbave. Sportback je len označenie, že sa jedná o A3 5-dverovú. Čiže určite nájdeš s automatom. Kupoval som ho, keď mal cca 145 000km teraz má už 185 000km. Mňa to vyšlo vtedy so všetkým aj s prácou 400e, ale nešlo to cez autorizovaný servis, jedine olej som bral od nich.