.MKV do .AVI resp. iny format pre dvd/divx

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Rocker_finck
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

.MKV do .AVI resp. iny format pre dvd/divx

Príspevok od používateľa Rocker_finck »

Cavte, chcel by som prekonvertovat hd video z mkv do avi, alebo inak aby proste slo prehrat na dvdcku, resp. z usbcka na televizore. Samozrejme, chcem aby to bolo v co najlepsej kvalite, ale investovat cca 170 ecok do blu ray prehravaca a napalovacky sa mi nechce :D

tak mi poradte nejaky program aby to zachovalo vysoku kvalitu a zaroven nebolo velmi velke, resp. sposob akym to robite. Filmy co stahujem su sice full HD ale TV mam len hd ready, ale ajtak ked pripojim notebook tak to neni na celu obrazovku, preto to nechcem pustat takto.

Diki
silmarill
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: .MKV do .AVI resp. iny format pre dvd/divx

Príspevok od používateľa silmarill »

vysokú kvalitu pri takejto konverzii nezachováš, pri DVD formáte si obmedzený rozlíšením 720x576. a je jedno či to budeš prehrávať z DVD média alebo z USB.

ak chceš kvalitný obraz ale nechceš veľa investovať, tak si zožeň nejaký HD media player - základný stojí okolo 100€, spod ruky samozrejme ešte lacnejší...
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

A akým káblom prepájaš TV s notebookom?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Rocker_finck napísal: Filmy co stahujem su sice full HD ale TV mam len hd ready, ale ajtak ked pripojim notebook tak to neni na celu obrazovku, preto to nechcem pustat takto.
Do HD ready môžeš kľudne pušťať aj full hd. TV si to bez problemov prispôsobi. Tych pasov hore a dole sa nezbaviš, tie su dane formatom (pomerom stran) filmu, ktory je 21:9 (kinoformat). Ani na full hd tv to nebude na celu obrazovku.
Aj keď to prekonvertuješ do divx, tie pasy tam budu. Daju sa sice orezať, resp. obraz roztiahnuť ale bude to deformovane.
Napísať odpoveď