22-24" LCD monitor

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
kolac
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: 22-24" LCD monitor

Príspevok od používateľa kolac »

cim sa ta IIyama lisi od monitora, po ktorom pozeram ja, tj cenova kategoria okolo 140€. Jediny rozdiel som nasiel v lepsej odozve. Nieze by som mal zaujem, len ma to zaujima, ci je to zasadny rozdiel alebo nie.
johny541
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny541 »

Častokrát sa tie monitory na papieri až tak líšiť nemusia, ale treba si pozrieť obraz v reáli. Ja čo som sa stretol zatiaľ s TN monitormi, tak iiyama, ktorú som tu postol a ktorú si ten chlapec ide objednať, je za tie prachy jedna z top. Už som to tu písal viac krát, ale keď som si položil vedľa seba moju iiyamu a sestrin Samsung, tak ten obraz sa ani nedal porovnávať. Na iiyame boli farby krajšie, jasnejšie a obraz bol lepšie akokeby vykreslený, nezažltnutý (čo si samozrejme nevšimneš pokiaľ si nevidel nič lepšie a nepostavíš si to vedľa seba).

Inak onedlho otvára Datacom tretiu predajňu (oproti Optime za intrákmi TU). Je to jedna veľká asi pať poschodová budova, tak som zvedavý, či tam bude sídliť iba Datacom alebo aj iné firmy. Pri tom prvom prípade by tam mohla byť šanca aj lepšieho vystaveného sortimentu, lebo je to fakt hovedná budova.

// kolac: odpísal som ti na SS, zabudol som na túto tému po pravde :)
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

johny, potom by mozno malo zmysel uskromnit sa s 22" ale IIyamou
nieco z tade: http://www.alza.sk/lcd-monitory/22-lcd/ ... iceUp&Pg=0
alebo 24" napr. http://www.alza.sk/24-iiyama-prolite-e2 ... 195934.htm

oproti datacomu maju v alze na tie monitory 3 rocnu zaruku a zda sa mi ze aj lepsie ceny. Minimalne na ten 24".

Totiz keby som kupoval ten 23" tak by opat padol vyber na LG a s toutou znackou fungujem uz 4 - ty rok, no v pozarucnom servise uz bol raz a asi pojde znova.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Papierova odozva je podobna hluposť ako kontrast. Realne čisla sa pohybuju niekde inde. Navyše, kľudne sa môže stať, že monitor u ktoreho sa udava vyššia odozva môže byť v skutočnosti rychlejši.
kolac
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ryan, je pravda ze monitory s led podsvietenim maju realnejsie prevedenie farieb ? Co som cital, tak maju akurat problem s nerovnomernym osvetlenim ( tie lacnejsie ) a ako plus uvadzaju len dopad na zivotne prostredie, nizka spotreba atd..
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

kolac napísal:ryan, je pravda ze monitory s led podsvietenim maju realnejsie prevedenie farieb ?
Je to presne naopak. LED či už tv alebo monitory maju sytejšie, zväčša presaturovane farby. Realnejšie maju tie s klasickym podsvietenim. Stači si pozrieť recenzie a grafy farebnej odchylky. V drvivej väčšine pripadov je to v prospech CCFL. To či je lepšie jedno alebo druhe, je vec vkusu. Niekto ma rad sytejšie farby. Ja osobne preferujem farby čo najpresnejšie, a teda siaham hlavne po klasickom podsvieteni. Je to lepšia voľba najmä na filmy (a teda aj u televizorov), kde maju mnohe led modely problemy napr. s pleťovymi farbami. Ťažko sa nastavuje spravny odtieň, a ak sa aj podari, často sa rozšteľuje niečo ine. Ale na internet, pracu a hry je to jedno, tam pastelovejšie farby nevadia.
Napísať odpoveď