Automotive education
Re: Automotive education
Na ako dlho ho ma zadarmo?
6 rokov alebo 160000 km. Podla toho, co prekroci skor. Ale to som sa asi nie moc stastne vyjadril.
Tie veci, co si spominal, by urcite pokryla zaruka a zakaznika by to nestalo ani cent. Kamaratovi na trojrocnom S500 vymenili cely motor v ramci zaruky a neplatil nic. Znamemu na E400 cdi odisla prevodovka a autorizovany servis sa podielal na oprave 50%, pri com auto uz nebolo v zaruke
Tie veci, co si spominal, by urcite pokryla zaruka a zakaznika by to nestalo ani cent. Kamaratovi na trojrocnom S500 vymenili cely motor v ramci zaruky a neplatil nic. Znamemu na E400 cdi odisla prevodovka a autorizovany servis sa podielal na oprave 50%, pri com auto uz nebolo v zaruke
tak ked je to vsetko zadarmo ako hovoris, co z toho maju?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
h? ...to ty si to predostrel teoriu o cielenom naraste kazivosti a zarabajucich servisoch 
Dobre nechajme to tak 
http://www.autodata.ru/efisakh/melochi_9.htm
Len tak som brazdil. Mozno Vas to zaujme.
Ma Suzuki Jimny spodny kryt motora od vyroby?
Len tak som brazdil. Mozno Vas to zaujme.
Ma Suzuki Jimny spodny kryt motora od vyroby?
Pokial viem kryt motora sa seriovo nedaval, mozno ako doplnkova vybava.
Ako mozem po natankovani Shell Fuel Save usetrit liter paliva?
Nijak som neskumal, ci je rozdiel v cene, ci co. Nejde mi to do hlavy.
Nijak som neskumal, ci je rozdiel v cene, ci co. Nejde mi to do hlavy.
-
RATZINGER666
Darca
mastros: nijako,
http://www.hojko.com/ktore-cerpacie-sta ... 4-120.html posledne dve strany
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2011061902

http://www.hojko.com/ktore-cerpacie-sta ... 4-120.html posledne dve strany
http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2011061902
Myslel som si, ze je to pi*ov***. 
Zaujíma ma jedna featuritka, čo som postrehol na autách dvoch ľudí...
Obaja majú dieslové Octávie, (faceliftovaná I. a predfaceliftovaná II.).. no a keď niekde zastavia, zaparkujú, nevypnú motor, ale spokojne si vystúpia z auta, zamknú ho a odídú, zatiaľ čo motor im rapká ďalej... ešte nejakých 30 sekund, kým sa sám vypne.
Čo to je? Ako to funguje?
Obaja majú dieslové Octávie, (faceliftovaná I. a predfaceliftovaná II.).. no a keď niekde zastavia, zaparkujú, nevypnú motor, ale spokojne si vystúpia z auta, zamknú ho a odídú, zatiaľ čo motor im rapká ďalej... ešte nejakých 30 sekund, kým sa sám vypne.
Čo to je? Ako to funguje?
nebude to preto aby sa ochladilo turbo pred vypnutim motora?
-
RATZINGER666
Darca
presne tak, vola sa to turbotimer
ale vacsinou sa to montuje do benzinov kvoli tomu, ze maju vyssiu teplotu spalin... tito fesaci to vsak asi mali priamo v alarme, kedze sa s alarmom zvykne priamo kombinovat... samostatne sa montuje najma do sportovejsich aut typu impreza, lancer evo, gtr, s14a apod.
Vďaka, ten názov som potreboval vedieť.. idem si o tom naštudovať niečo bližšie.. bo keď ma chalani nakakajú, tak si to nahodím aj ja na svoju 1.4MPI.. 
-
KaptMichal
King
Este k tomu shell fuel save - brat ho tankuje, a ked ide cca 160km trasu priemerne po dialnici 150km/h, okresky 90, tak mu z plnej nadrze este celkom pekne ostane, ale ked skusil dat jurki, tak po presne tej istej ceste mu ostala len polovica z plnej, teraz uz len preratat rozdiel v cene. A bavil som sa s jednym mechanikom, ktory hovoril, ze tie aditiva kludne mozu zlepsovat charakteristiky toho paliva, a pritom teraz uz je ten system kontrooly paliva na vysokej urovni a aj tak taky jurki stoji za prd... Aj auto je z toho lenive.
Jurki stoji za prd a adativa si mozes nalievat aj samostatne..
mne sa zda ze vela ludi ma zo Shell silny placebo efekt
mne sa zda ze vela ludi ma zo Shell silny placebo efekt
ja tankujem výhradne shell fuel save, kedže mám shellku pred blokom a je to jediná čerpačka na sídlisku (metro nepočítam) a neviem, mne sa tiež zdá, že nejaký ten litrík to ušetrí, neviem síce či presne na 100km, no môžem s istotou potvrdiť, že keď robím 200km tak sa určite vraciam domov s väčším množstvom paliva ako kedysi, ale pripúšťam že najviac tam pôsobí placebo efekt a marketing
-
KaptMichal
King
plusminus - tak citat z ukazovatela paliva vie hadam kazdy, nie? A tak ako Jurki stoji za prd, tak henten shelacky benzin moze byt lepsi...btw. aj keby to bolo len placbo, aspon ma clovek na SR vacsiu radost zo zivota 
-
Michaelo
Hardcore addict
Viem ze je to blba otazka no kedze u nas v meste ani v lizkom okoli ziadna Shell-ka neni tak moc o toho nwm. Mozem Shell v-power natankovat do obycajnej 1.6 octavky? Ide do nej 95tka no vraj v-power mozem dat do akehokolvek bozidla. btw ktory? Bezolovnaty ci normal? Alebo to je len jeden na cerpacke a len na strankach maju napisane oba?
Neukamenujte ma no vodicak mam len od leta a este som nejak daleko nebol (nikde kde je shell-ka)
Neukamenujte ma no vodicak mam len od leta a este som nejak daleko nebol (nikde kde je shell-ka)
na strankach maju bezolovnaty, v-diesel a v-power, no uprimne, na cerpacke som "v-power bezolovnaty" nevidel...
natankovat to mozes, ale ziadne zazraky pri 1,6 necakaj, pri plnej nadrzi ti moze maximalne klesnut spotreba o par desatiniek a akurat ti to precisti motor
natankovat to mozes, ale ziadne zazraky pri 1,6 necakaj, pri plnej nadrzi ti moze maximalne klesnut spotreba o par desatiniek a akurat ti to precisti motor