Pristup na Vigor 2700 bez DHCP

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
command
Medium Expert
Medium Expert

Pristup na Vigor 2700 bez DHCP

Príspevok od používateľa command »

Ako sa dostanem na webrozhranie routra Vigor2700 ked nie je zapnute DHCP a neda sa tam dostat cez adresu 192.168.1.1??
johny3212
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pristup na Vigor 2700 bez DHCP

Príspevok od používateľa johny3212 »

DHCP s tym nic nema. A nemas ziadne spojenie s routrom? Ti pise v PC, ze nenasla sa ziadna siet? Kukni si IP config, aku mas predvolenu branu? Ak je vypnute na routri DHCP, tak si nadstav staticky IP-cky. Ak ti ani to nepojde, tak resetni router do tovarenskych nastaveni, je tam na to tlacitko.
command
Medium Expert
Medium Expert

Takze ked si nadstavim staticky na PC 192.168.1.2 dostanem sa do routra ? Resetnut ho nemozem je to nastavene a neviem ako kedze som to zdedil po mojom predchodcovi.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Co nevies spravit 5 bodov z prirucky, aby si nastavil modem v routri (zadal prihlasovacie udaje)? Samotny router ti pojde okamzite po resete.
command
Medium Expert
Medium Expert

Tych tvojich 5 bodov z prirucky je na dve veci na ........ Priradenie Statickej adresi nefunguje. Vypise len ze obmedzena alebo ziadna siet.
Vysvetlim ti to takto na routri je vypnuty DHCP server ako aj wifi. Ten router je nastaveny a nemozem ho resetnut(nepoznam nastavenie). potrebujem sa dostat do web rozhrania routra a zapnut wifi. Pri zadani jeho ip(192.168.1.1) adresy ktoru by mal mat pri zapnutom DHCP serveri nefunguje kedze je vypnuty DHCP server. Ale kazdy router ma nejaku adresu ktora funguje pri vypnutom DHCP serveri a ja ju hladam alebo hladam iny sposob ako sa dostat do web rozhrania routra. Takze svoje primitivne poznamky si nechaj pre niekoho ineho, a skus poradit a nie robit zo seba cava a zdruhych debilov.(Sorry za vyrazy ale inak sa to asi neda)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Nastavenie máš v smluve s providerom, a isto má aj hotline. Ten reset routra je ideálne riešenie. Ja také robievam v prípeda potreby.
command
Medium Expert
Medium Expert

Neries to nastavenie proste ho nemam a k nemu sa ani nedostanem. potrebujem len zapnut tu wifinu.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Bez prístupu to nevyriešiš. Metóda pokus - omyl je niekedy aj na roky. :)
command
Medium Expert
Medium Expert

Ved to viem ze to nevyriesim len viem ze ked sa vypne DHCP server tak je jedna adresa cez ktoru sa dostanem do webrozhrania len nikde v manualy nie je pozeral som aj kompletny manual. Viem ze som to uz riesil na inych routroch ale kazdy vyrobca zadava inu tu adresu ach jaj.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Chapes, ze tam nemas moc co nastavovat. Po resete sa ti vsetko nastavi tak aby ti to islo, zapne sa ti DHCP. Ak mas DSL pripojenie, tak jedina vec, kt. musis nastavit, je dat tam prihlasovacie meno a heslo, kt. ti dal T-com. Ja ine riesenie nevidim. Chodim ludom robit internety, ked sa nieco dofaka ako tebe, riesim to takto. Rob si ale ako myslis :). Raz sa to naucis a mas pokoj :).
command
Medium Expert
Medium Expert

Nie ty to nechapes poviem ti to na rovinu je to statna linka ktora ide bez DHCP serveru cize to nastavuju len technici na to povereny. A jedine co ja potrebujem je zapnut wifi nejde o obycajny t-comacky ineternet.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Tak sorac, vychadzal som z toho, ze Vigor2700 je DSL router. Takze mas asi DSL pristupovu liku. Mam doma uplne rovnaky router. Otazky:
1. Ty nedisponujes informaciami od poskytovatela, ako static IP ...?
2. Nedokazes ani vytvorit LAN siet kablom s tym routrom, alebo LAN vytvoris, len nevies IP adresu vychodzej brany, kde je aj web rozhranie? Na to iby si vytvoril LAN nepotrebujes branu.
Externe WIFI tu vobec nepomoze, wifi pracuje iba na fyzickej vrstve, ak nevies IP na branu, tak sa nedostanes ani na web rozhranie routra a ani na internet ziadnym sposobom.
Moznost by bola najist najaky program, ktory dokaze pingovat rozne IP-cky a hlada tak odozvu zo siete. Manualne pingovanie, by bolo zdlhave.
Dalsia moznost je pouzit nejaky broadcastovy protokol ako je ARP. Jedna sa o protokol, ktory dokaze na zaklade IP vytiahnut MAC z PC. Tento protokol vysiela poziadavku ako 192.168.1.255 (broadcas). Skus dat do konzoli "arp -a", aka tabulka sa vytvara. Ale vsetko toto zavisi od tvojej odpovede v 2.otazke, ktoru som ti kladol uz na zaciatku temy :) a nic.
command
Medium Expert
Medium Expert

Jarda - ak by bolo mozne napojit externe wi fi tak to neni problem ale vysvetli to financne kompetentnym kedze kazda skola ma v dnesnej dobe problemy s financiami.

Johny - ja sa pripojim na ten router bez problemov pomocou kabla, kedze su na neho napojene dva PC ktore pracuju s touto linkou lenze potrebujeme prepojit este dalsi PC do siete a ten kablom nedokazem pripojit kedze je v druhej budove. Takze jedina moznost pripojit sa pomocou wi fi na router(ale tam je prave ta chyba ze sa neviem dostat do webrozhrania routra a zapnut wifi). Jeden z PC som tam zapajal + adresu som nastavoval cez staticke routovanie. IP adresy som nedostal priamo iba co som vycital zo zapojeneho PC + prepocet podla manualu zo statnej pokladne ja som tu totizto kratko a moj predchodca mi zanechal velke nic. Takze ked sa chcem kdostat k niecomu musim aj mesiac patrat kde, kedy a kto co robil. Proste bordel na n-tu.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

1. Ty pises az teraz, ze mas dva funkcne PC na tej sieti :nono: . V tom pripade dokazes z tych PC vycitat Default Gateway. Serverove sluzby routra pocuvaju na IP vychodzej brany, takze tam je aj WEB rozhranie a aj DHCP (vypnute) :). Dokazes, tu branu vycitat z toho uz pripojeneho PC? Ja si myslim, ze to kur*a musi ist :), ked vies branu. Potom je moj 2. 3. bod zbytocny. Tym padom sa nemame o com bavit a predchadzajuce prispevky boli strata casu.

windows: ipconfig
linux: ifconfig -a
Ak sa branou nepripojis na web rozhranie, tak je asi vypnute, potom dalsia moznost je ten router konfigurovat cez konzolove rozhranie, podobne ako sa uci na CISCU, ale to musis vediet. V tychto pripadoch bod 2. a 3. ani necitaj :).

Ty robis siet v skole? Do tyzdna by si bol cao u mna :). Nevies ani riadne vysvetlit all problem. Pytas sa veci, kt. by som cakal od ziaka, ktory si nevie nadstavit doma siet.

2. Trosla som sa s tym pohral. Skus ci ti pojde Broadcastovy ping "ping 192.168.1.255" alebo v linuxe "ping -b -c 1 192.168.1.255" alebo na adresu 255.255.255.255. Broadcastovy ping je ale troska problematicky, lebo to nevedia robit vsetky ping systemy, napr. mne to v linuxe nejde, mozno ti to pojde vo windowse. Vypni Firewall. Mali by ti v sieti odpovedat vsetky zariadenia a tvoj PC si vytvori o nich ARP tabulku. Tu potom zobrazis ako "ARP -a".

3. Ak ani po 2. nejde :). Napisal som maly shell script, ktory dokaze vysielat ping a testovat tak celu siet. Len bacha, budes musiet nastavit rozsahy podla MASKY. Ten script ti moze za chvilku zaplnit all cache pamat. Ale, ked nemas vychodziu branu, tak to nevadi, lebo nic nebude smerovane von (dufam). Potom si mozes aj tie sleep zmensit.

Kód: Vybrať všetko

#!/bin/bash

for (( d = 192; d <= 192; d++ ))
do

for (( c = 168; c <= 168; c++ ))
  do

for (( b = 0; b <= 255; b++ ))
    do

for (( a = 1 ; a <= 250; a++ ))
	do
		ping -c 1 $d.$c.$b.$a &
		#ping -c 1 192.168.$b.$a &
		#ping -c 1 192.168.1.$a &
		echo "Adresa: = `expr $d.$c.$b.$a`"
		sleep 0.0005
	done

sleep 4.0

done

sleep 10.0

done

sleep 5.0

done

#echo "+++++++++++++++++++++++++++++ ARP TABLE +++++++++++++++++++++++++++++ "
#arp -e

exit 0
command
Medium Expert
Medium Expert

No akoze uz to mam to je tak ked clovek musi robit 1000 zbytocnosti a to co potrebuje tak nad tym nerozmysla uz mi to jede cez default gateway dik. niekedy su veci take jednoduche ze clovek na to sam nepride aj ked to pred tym uz robil :smt059, neboj keby si bol tu na skole(hlavne u nas) by si nerobil takeho cava, na skole spravca siete nerobi len okolo PC ale robi vsetko aj to co nema s pc nic spolocne a ked ti den pred tym niekto nahadze 1000 veci a chce to mat do druheho dna hotove aj ked to neni mozne tak by si tiez prestal rozmyslat a pripadal by si si ako nejaky magor. A nerob zo seba najvacsie cava na svete niektory ludia maju vacsie starosti ako PC. A Inak napisal som to uplne normalne keby das odpoved hned ze skus cez default gateway a netrebalo aby si tu vypisoval neviem co vsetko. riesis uplne jednoduchu vec cez zlozito uplne ako zbytocni politici.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Ano, ale cely cas sa tu riesilo, ze nevies sa dostat na rozhranie routra, kazdemu bolo jasne z toho, ze nevies aku ma router vychodziu branu a cele moje clanky boli smerovane na odhalenie vychodzej brany routra :), nikto ani nevedel, ci vies aspon LAN vytvorit. Nikomu nenapadlo, ze celkom zakladnu vec si zabudol :). Az ked si napisal, ze mas na sieti zapojene funkcne PC, mi trklo :smt017 , ze vlastne problem nie je problem. Pre druhy krat treba popisat detajlnejsie co mas a co potrebujes, nech sa neriesia veci, kt. netreba. Ale hlavne, ze to ide , gratulujem :)

Uznaj, ze z tohoto sa moc neda vydedukovat :).
Ako sa dostanem na webrozhranie routra Vigor2700 ked nie je zapnute DHCP a neda sa tam dostat cez adresu 192.168.1.1??
Blue_L
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Blue_L »

Som si tento thread precital len zo zvedavosti a musim povedat, ze command vystupoval ako arogantny spratek a este sa certil,ked mu niekto vyriesil jeho problem. Potom porad niekomu a este ta sprdne, ze to nebolo skor :smt098
Napísať odpoveď