gps na bike

O športe...
Silmer
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

gps na bike

Príspevok od používateľa Silmer »

Nepoznate nejaky fajn gps na bike ( bicykel ) ? ci uz na ruku - zapestie alebo nejakym drziakom na bike. Najlepsie vodo-tesny a celkovo odolny. Kedze GPS-ka v autach su dost nevhodne na bike...a mobil podla mna takisto nieje ta spravna volba.
yoggy

Re: gps na bike

Príspevok od používateľa yoggy »

Rozpočet?
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

fuuha , nemam vobec predstavu po kolko sa predavaju , ale tak asi 150 - 200 eur
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

pokial mas schopny mobil s dotykovym displejom a mas tam pešiu navigaciu a k tomu dobry drziak co by si uchytil na korman biku tak by som v tom nevidel az taky problem

az na vydrz barerie :roll:

specializovane stoja kusok viac €
skus pozriet tu nejake http://www.garmin.sk/?cls=spresenttrees&strid=150
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

mobil prave s gps nemam ;)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Inak čo vlastne od toho GPSka očakávaš? Chceš to mať ako nejakú navigáciu? Alebo chceš si merať čas, vzdialenosť, nadmorskú výšku? Alebo...... pre prípad, že zablúdiš? pozrieť si možné skratky/obchádzky, alternatívne trasy? Robiť si štatistiku?

Pár rokov dozadu som tiež chcel kúpiť na bike GPSko.. mal som vyhliadnutý Edge 705 od Garminu (http://www.garmin.sk/?cls=spresenttrees&strid=155), ale nakoniec som šiel do lacnejšej alternatívy.. k svojej E51ke som dokúpil GPS modul. V mobile som potom používal soft SmartComGPS s nakalibrovanou mapou, súčasnosti dávam prednosť GoogleMaps (nevýhodou je, že musíš mať signál, aby Ti stiahlo mapy). GPSko využívam na nachádzanie nových cestičiek, ktoré som predtým nepoznal, prípadne ak niekde v lese zablúdim, viem, kade sa vymotať.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

až ma zamrazilo keď som pozrel na tie ceny, za takú cenu máś plnohodnotný smartphone s perfektnou navigáciou
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Filipito: cena je vacsinou dan za vydrz baterky a vydrz samotneho pristroja, kedze pri mobile sa rychlo vybije baterka a aj ked spadne je to pre neho vacsinou smrtelne
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

áno tomu rozumiem, taktiež je vodotesný a podobne, ale nemyslím si že by to malo stať také peniaze
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Vykašli sa na smartphony a navigáciu v nich - raz ti to v teréne spadne na zem a máš odpísaný mobil i navigáciu. A načo kupovať "cyklistické" navigácie, keď rovnakú službu spravia aj turistické, mapové? Za cca 250e zoženieš nové: http://www.garmin.sk/?cls=stoitem&stiid=188 (mám a nedám na ňu dopustiť, odolná, skvelá výdrž na baterky, barometer...), http://www.garmin.sk/?cls=stoitem&stiid=2300 (nástupca oregonu, dotykový displej).
Do lesa by som moderné telefóny určite nebral - stačí sa raz pošmyknúť a padnuť = mobil v hajzli. Autonavigácie sú absolútne nevhodné, na baterky nič nevydržia a ich odolnosť je porovnateľná so smartphonmi.
Napísať odpoveď