nova postel a pach dreva
-
Peter_Retep
VIP
nova postel a pach dreva
caute chlapi. mozno sa dostanem do vtipnych tem na fore ale budiz
dnes mi doniesli do izby nove letisko a ja najprv ze fasa, postel vonia ako cerstve drevo ale po par hodinach cmuchania toho smradu sa mi robi zle, v izbe je zatuchnute aj ked cely den vetram. takze otazka: dokedy takto drevo pachne/vonia/whatever lebo sa mi uz obracia zaludok a neprekrylo to ani Brise Oné Tač
po zodpovedani otazky temu kludne premiestnite do kosa.
-
moosha
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: nova postel a pach dreva
Vraj po tretej šťabajzni v tej posteli to zvykne ustupovat, tak makaj 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
to mas z nelakovaneho masivu, ked to vonia drevom ? 
vylesti to nejakym pripravkom na drevo - moze to byt postriekane nejakym sajrajtom
... diava sa ten pripravok za mojich mladych liet volal 
vylesti to nejakym pripravkom na drevo - moze to byt postriekane nejakym sajrajtom
-
Peter_Retep
VIP
no nebudem rozpisovat ako sa mi znicila stara postel
ale zrejme to je nelakovane. aspon na dotyk citim ze lak na tom urcite nie je
-
audiotrack
VIP
na pohlcovanie pachov obecne funguje veľmi dobre hydrogénuhličitan sodný, ktorý je známy pod názvom sóda bikarbona a používa sa do varenia a pri zažívacích problémoch. Len sa mi takto v noci nechce moc rozmýšlať či by bolo lepšie aplikovať ju rozpustenú vo vode vo forme poteru toho dreva, alebo radšej v odparníku na radiator či nejakou inou formou 
a ak nezaberie, skús nejaký sprayový lak, napríklad pronto
a ak nezaberie, skús nejaký sprayový lak, napríklad pronto
-
Stoporko
VIP
Prípadne tú posteľ nechaj tak cca týždeň, možno aj viac, vetrať (zatiaľ spi v obývačke). Máš to bez námahy a bez problémov s chémiou.
Ak už použiť tú sódu, tak nie ako náter (drevo ti môže zmeniť farbu a podobne + to nie je zrovna kóšer pri dotyku s pokožkou).
Ak už použiť tú sódu, tak nie ako náter (drevo ti môže zmeniť farbu a podobne + to nie je zrovna kóšer pri dotyku s pokožkou).
-
jin
VIP
Podobný problém som riešil aj ja, objednali sme si novú spálňu z masívu (borovica/biele morenie) komplet posteľ, big skriňa a tri komody. Týždeň bol v izbe pach ako na píle, potom to už rýchlo vyprchalo.
Je možné, že na Tvoju posteľ bolo aplikované nejaké agresívnejšie moridlo (pokiaľ vravíš, že nie je lakovaná) ktoré sa aktívne vyparuje. Buď budeš v kuse vetrať a dúfať, alebo to skúsiš niečím pretrieť, no bacha na zachovanie farby náteru / morenia.
Prípadne kontaktuj výrobcu, čo by odporučil, no pochybujem, že Ti povie niečo viac, ako my.
Je možné, že na Tvoju posteľ bolo aplikované nejaké agresívnejšie moridlo (pokiaľ vravíš, že nie je lakovaná) ktoré sa aktívne vyparuje. Buď budeš v kuse vetrať a dúfať, alebo to skúsiš niečím pretrieť, no bacha na zachovanie farby náteru / morenia.
Prípadne kontaktuj výrobcu, čo by odporučil, no pochybujem, že Ti povie niečo viac, ako my.
malé hovienko v kútiku izby by možno prebilo pach dreva 
-
hojko
Site Admin
Mozno ta potesim, ale tiez som nedavno riesil nabytok, postel a podobne. Cuduj sa svetu, je to skoro pol roka a ked je vsetko zavrete, tak tu vonu citit. Ked sa vyvetra, tak to necitit, ale rano to je opat citit. Nastastie su teraz uz teplejsie noci, takze sa da spat v pohode pri otvorenom okne.
-
Peter_Retep
VIP
zatial to riesim vetranim aj v noci.....da sa to zniest. uvidime ako to bude o tyzden....
nova postel a pach dreva
Hojko ak to je taky zapach ako som mal ja tak si sef. Ja som to trpel tyzden potom sme to s otcom nalakovali
To k novej posteli patrí, časom si na to zvykneš, resp. to samo prestane "páchnuť."
-
hojko
Site Admin
Filipito: Neviem po com smrdela tvoja postel, ale nepride mi to extra smrad, je to nieco medzi drevom a neviem cim.
A z akého dreva je tá posteľ?
nova postel a pach dreva
Postel som riesil v zime, tj vetrat som moc nemohol lebo by som zmrzol a po tyzdni som mal celu izbu napachnutu. Tak preto sme to museli tak riesit. Pach identifikovat neviem no citil som sa ako na neakej pilehojko napísal:Filipito: Neviem po com smrdela tvoja postel, ale nepride mi to extra smrad, je to nieco medzi drevom a neviem cim.
som stolár - je to pach s dreva alebo s laku ? inak zmizne to časom nebudeš to tak mať na vždy je to a bude to pachnuť ked si kúpiš nový nabytok pokial je to masív tak to musí byť nejak ošetrené lakom lak ktorí nesmrdí nie je. Teda až na lak na nábytok pre deti čo môžu olizovať a podobne veci s ním robiť je zdraviu neškodny ale pokial si kúpil polsky nabytok ako ja som tiež postel kúpil borovica (prečo som kúpil? lebo sa mi to neoplatilo vyrobiť za tú cenu) a taktiež smrdela lakom ale zmizne. Väčšinou to robia všetko na rýchlo teda na strieka nejaký ten vytvrdzovací čas niekedy ani to a šup zabalia a nema sa to ako odvetrať.
-
Peter_Retep
VIP
no ok. pomaly to zrejme mizne lebo uz to nema taku strasnu intenzitu ako na zaciatku. dufam ze nebudem musiet nic lakovat lebo od prirody som svina leniva