USB - pripojenie ext. hdd

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
eaten
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

USB - pripojenie ext. hdd

Príspevok od používateľa eaten »

Zdravim,

mam problem, ze mi nejde k pocitacu pripojit externy disk. Dlho som mal svoj, skusal ine a isli a dnes zrazu sa rozhodlo ze nevezme ziadny. 100x som ho restartoval, skusal som to na Ubuntu, Windowse . Na inych pocitacoch funugju bez chyby u mna to vsak robi problem. Nemoze to byt chyba ze USB nedodava dost prudu? Ked hej tak ako to napravit? Skusal som vsetky 4 USB konektory.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: USB - pripojenie ext. hdd

Príspevok od používateľa jarda.j »

USB je na cca 0,5A, a išlo to, nie? Máš ku HDD aj napájač? A externý aktívny HUB? Odskúšal si aj USB kľúč?
eaten
Light Professional
Light Professional

islo to do dnes rana, skusal som mys to ide, tlaciaren mi tiez zobere, flash usb mi ide velmi pomaly a externe hdd ziadne zo 4och

//autoeditácia príspevku (25 Máj 2011, 20:13)
Myslel som si ze to bude nedostatkom prudu z USB, tak som skusil zapojit Y USB kabel tak ze jeden koniec som dal do nb, druhy do usb nabijacky a zapojil disk, no nejde aj tak,. Disk sa roztoci, no rotoci sa aj ked ho dam len do jedneho portu.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Takže USB je funkčné, kedže ide myš aj tlačiareň. Nedostatok zo strany napájania je málo pravdepodobný, ale človek nikdy nevie. Odskúšaj pre istotu prácu z Live CD Linuxu, čo to urobí, a budeš vedieť, či je problém v MB /zaťažiteľnosť portov - ich napájanie/, alebo v SW /pliaga/.
eaten
Light Professional
Light Professional

Skusil som LiveCD Ubuntu a islo, teraz som to pustil na Windowse a uz ide aj tu. Zrejme nejaky bordel v systeme. Nenapada vas nieco? Nebolo to prvy krat co sa mi to stalo a aj to som zvedavy kolko to vydrzi. Format celeho systemu by pomohol? Aj ked teraz si to nemozem dovolit koli skuskam a rozrobenym projektom :)
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Predovšetkým všetky dáta urýchlene na externý disk, kontrola na pliagu on line na www, odobratie antiviru a nová inštalácia z CD, a udržiavanie OS Win /SP/.
Napísať odpoveď