Rozšírenie pamäte - nutný 64bit OS?
Rozšírenie pamäte - nutný 64bit OS?
Zdravím, poviem to stručne. Mám 2gb ram, no v najbližších dňoch z nej bude 4gb. Momentálne mám W7 32bit, a viem, že dokáže využiť len niečo cez 3gb. Preto sa pýtam, či mám ísť do 64-bit, pretože žiadne aplikácie nepoužívam, a prakticky mi ide len o využitie pamäte. Sú tam aj nejaké iné výhody? Nevýhod som sa dočítal dosť, ako väčšie problémy, napríklad s ovládačmi a podobne. Vďaka.
Athlon II x4 620 @3,2Ghz
2x 1gb Kingston DDR3 1333 + 1x 2gb -ll-
Sapphire HD4730
Athlon II x4 620 @3,2Ghz
2x 1gb Kingston DDR3 1333 + 1x 2gb -ll-
Sapphire HD4730
Re: Rozšírenie pamäte - nutný 64bit OS?
ziadne problemy s 64bit systemom som nezaznamenal a to na nom fungujem uz cca 2 roky....
este si dovolim citovat
zdroj -> http://goo.gl/mA55L
este si dovolim citovat
Kód: Vybrať všetko
64-bitová verzia systému Windows využíva veľkú pamäť RAM efektívnejšie ako 32-bitový systém.Re: Rozšírenie pamäte - nutný 64bit OS?
Vďaka, ...Stretol si sa s programami, ktoré na 32 fungovali, a tam nie?
stretol som sa zatial iba s jednym ked som kompiloval programy v assemblery....riesil som to cez Virtual PC
cize program kt. je pre klasicke pouzivanie PC bezvyznamny, bezne programy kt. pouzivas su uz kompatibilne s 64kou
cize program kt. je pre klasicke pouzivanie PC bezvyznamny, bezne programy kt. pouzivas su uz kompatibilne s 64kou
A na tie zložitejšie procesy, hry, HD video a podobne to má pozitívne alebo skôr negatívne efekty pri mojej zostave?
pri sedmicke sa nemusis bat ze ti nieco nepojde, pri XP-cku bol problem ze na 64ke si nepustil 32bit aplikaciu ale win7 64bit zvlada pustit aj 32 bit aplikacie....suma sumarum, daj si 64, 95% aplikacii ti pojde, ked bude nejaky problem s pustenim nejakeho programu napis, vyriesime 
Tak teda ok. Cez víkend sa do toho pustím, vďaka za pomoc. 
-
slipknot1506
Light Star
ja to viem tak ze na 64bit je nutne prechadzat s RAM nad 4GB...opravte ak sa mylimMám 2gb ram, no v najbližších dňoch z nej bude 4gb. Momentálne mám W7 32bit, a viem, že dokáže využiť len niečo cez 3gb
Netreba, iba bude využita cca 3,2 GB časť, a zbytok sa dá použiť ľubovolne - trebárs RAM disk.
-
javatar
Hardcore addict
Uz som mal aj x64 OS na 512MB ram a x86 OS na 8GB ram... ziaden problem
-
MichalkoOo
Zablokovaný