Keď som inštaloval Fedoru, vytvoril sa mi logický zväzok vg_acer s ktorým nejde nič robiť.
Ako sa toho zbavím?
Rozdelenie disku - Fedora 14
-
G0lDiER_
King
- Kontaktovať používateľa:
Re: Rozdelenie disku - Fedora 14
skus hodit screen z gparted.
-
johny3212
Star
Preco sa ho chces zbavit, vsak tam mas nainstalovany OS. Mas tam file system a Swapovaci oddiel. Troska ti to hodilo divne, nerobil si nejaky softverovy raid? Na disku si si vytvoril LVM2 jednotku, to je ISO standard. Spravuje celu skupinu oddielov pre OS a nizsie ju mas asi iba zobrazenu, co v sebe obsahuje. Pri instalacii fedory si mozes vytvorit vlastne rozdelenie a LVM nemusis vobec pouzit, nie je to nutnost. Ak tam mas aj windows, niekedy je lespie to obejist, lebo windows si pretvara ISO standardy na "Microsoft standardy"
...
Ja sa tomu veľmi nerozumiem, inštaloval som Fedoru 14 na Ubuntu 11.04 s formátom celého disku, žiadny iný systém a tobôž windows tam nie je.
Teoreticky by tam malo byť cca 140 GB voľného miesta ale z nejakej príčiny sa vytvoril vg_acer, ktorý zaberá polovicu disku (70 GB) a nie možné s ním nič robiť, ani pristupovať ani mount ani unmount....
Neviem na čo tam je a ako sa tam vytvoril.
Teoreticky by tam malo byť cca 140 GB voľného miesta ale z nejakej príčiny sa vytvoril vg_acer, ktorý zaberá polovicu disku (70 GB) a nie možné s ním nič robiť, ani pristupovať ani mount ani unmount....
Neviem na čo tam je a ako sa tam vytvoril.
-
johny3212
Star
ten vg_acer ti zabera celych 140 GB, ako si chcel. Vo vnutri vg_acer mas SWAP odiel + odiel pre
SYSTEM + odiel asi pre HOME. Ak ti to takto nepasuje, tak pri instalacii si sprav vlastne rozdelenie, nie automaticke. Neviem ci sa to da teraz zmenit.
SYSTEM + odiel asi pre HOME. Ak ti to takto nepasuje, tak pri instalacii si sprav vlastne rozdelenie, nie automaticke. Neviem ci sa to da teraz zmenit.