Zdravim, chcem si spravit k pesnicke klip ...ako by som ho podla vas mal urobit? ...chcem spravit nieco, aby som ho nemusel spravit len ako prepinanie jednotlivych obrazkov ..nech je to kreslene, akekolvek a ako pre nie moc skuseneneho zlozite ...je na to nejaky program?
klip k pesnicke
klip k pesnicke
-
lekoklatik
VIP
Re: klip k pesnicke
jediny program je vlastná ruka. Klasická animácia obrázok po obrázku.
Flash síce dokáže zanimovať jednoduchú animáciu pohybu, avšak základ aký taký chýbať nemôže.
Takže chytiť ceruzku do ruku a poďme frame by frame
Flash síce dokáže zanimovať jednoduchú animáciu pohybu, avšak základ aký taký chýbať nemôže.
Takže chytiť ceruzku do ruku a poďme frame by frame
no tak asi len tak ... pripadne sa pokusit nieco realne natočit a slušnejšie zostrihať 
-
BookEditor
Light Professional
Poinšpiruj sa: 
kresba frame by frame??? tak to je teda iná rada
ešte takto nejaké plastelínové stop-motion by sa dalo...
-
BookEditor
Light Professional
Inak, napr. Pat a Mat natáčali, reps. fotili frame by frame a to asi 14-tisíc krát, aby vytvorili jednu "epizódu". Postavičky vyrobili tuším odliatím nejakého gumovitého materiálu, vložili do nich kovovú kostru a vieš si predstaviť, čo nasledovalo. Ohýbanie, tvarovanie, po každom frame trochu iná póza... Ak si aspoň trochu kreatívny, skús si vytvoriť takú postavičku a rekvizity si vyrob napr. z papiera, kašírovaného papieru, kartónu, látky, dreva... Alebo použi nejaké plastové predmety, čo boli napr. k legu alebo k bábikám
Odporúčam pozrieť si:
Je to neskutočná práca viacerých ľudí na jednom na tú dobu veľkolepom diele
Podobné domčeky som sa pokúšal spraviť zo sadry a celkom sa aj podobali. Plánujem spraviť z kovového autíčka nejaké autíčko, ktoré svieti ako normálne auto a pohybuje sa.
Sú to také staromódne spôsoby, ale každý musí predsa nejako začať.
Odporúčam pozrieť si:
Je to neskutočná práca viacerých ľudí na jednom na tú dobu veľkolepom diele
Sú to také staromódne spôsoby, ale každý musí predsa nejako začať.
no ale ked rucne nakreslit, tak na nejaku 3 minutovu pesnicku potom treba 180*FPS stran co uz je niekolko tisic papierov a to je skoda stromov

-
lekoklatik
VIP
nerozumeim čo je ti na tom zvláštne. Na tomto videu môžeš vidieť, že tá animácia bola maximálne odľahčená a tak sa opakujú niektoré scény a s plynulosťou akéhokoľvek pohybu to nemá nić spoločné.silmarill napísal:kresba frame by frame??? tak to je teda iná rada![]()
v prípade pracnej piplačky by to mohla byť dokonalá animácia.
takže áno, obrázok po obrázku.
-
BookEditor
Light Professional
Prečo niekoľko tisíc? Niekto kreslí aj niekoľko frames na jednu stranu, teda niečo zmaže gumou a dokreslí (moc by som neodporúčal). Keď rátam s tým, že "kreslič" je zručný, tak do tých 200 papierov by mohlo stačiť
Inak, sú rôzne softy (niektoré sú fakt dosť drahé), do ktorých môžeš takéto kresby kresliť pomocou tabletu.
fuuha diky moc za superácke typy ...ja som este rozmyslal zostrihat vseliake amaterskych videá a dat to do kopy a spravit nieco z toho, no pohram sa stym len to nebude tak skoro