sedacka na bicykel
sedacka na bicykel
zdravim chcem sa spytat na nejaku dobru sedacku na bicykel ...mam crossovy bajk a vela chodim aj po cestach no hladam nejaku dobru sedacku lebo po asi 2 hodinach sedenia nedokazem na nej vydrzat sediet .,.ako si kupit co najlepsie sedacku, z akeho materialu akej znacky alebo ako zistim ktora mi je najlepsia?
Re: sedacka na bicykel
v3ak zajdi do obchodu s bikami povedz im co ta trapi a oni ti poradia 
asi tak ako píšeš, no často krát mi ani poradiť nevedia ?) ...
no tak si vyskusaj sadat na tie bajky co tam budu vystavene a na ktorom sa ti bude dobre sediet tak sa ich popytaj co to je za sedacku a doma si ju cez net objednas 
-
adox
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Bude na každom bajku sedieť 2 hodiny ?CheZteR napísal:no tak si vyskusaj sadat na tie bajky co tam budu vystavene a na ktorom sa ti bude dobre sediet tak sa ich popytaj co to je za sedacku a doma si ju cez net objednas
kúpa sedla je vždy lotéria... každému sadne iné, sú síce také ktore sadnú väčšine ale vždy sa nájdu aj úplne výnimky. Určite neplatí že mäkké = pohodlné, skôr ide o pružnosť, v tomto majú určite plus karbónové sedlá alebo aspoň karbónom spevnené, ale hádam že o tejto cenovej kategórii neuvažuješ. takže najlepšia rada je si ich v kamennom obchode ošahať, väčšinou si ho môžeš aj vyskúšať a zistíš či ta riť nebolí už hneď od prvých sekúnd a kúpiť ktoré sa ti najviac zapáči. časom zistíš či ti sadne alebo nie, ak áno super, ak nie, smola
môžeš ho dalej predať ako málo použivané.... dalšia možnosť je požičať si test sedlo, dás v obchode nejakú zálohu a požičajú ti sedlo na testovanie, robia to hlavna Fizik a Specialized, možno aj iné značky, tak som to robil ja a to je asi najlepšia možnosť 
-
hojko
Site Admin
Zial, dnes sa uz pohodlne sedadla nerobia, nie su to stare ukrajiny, ktore mali este struny pod sedadlom. Riesenim je dnes nosenie cyklo nohavic/kratas, ktore maju vlozku na zadku z makuckej peny. Na vyber mas dlhe aj kratke nohavice, mozes si zvolit obtiahnute alebo volne, ba dokonca sa da kupit aj samotna vlozka, ktoru si mozes davat do svojich nohavic/kratas.
no ale zas samotné kraťasy nech je vložka akokoľvek dobrá nestačia. sedlo sa stále podieľa na tom pohodlí viac
ale samozrejme bez cyklooblečenia s vložkou by som na bike nesadol
-
hojko
Site Admin
Steju: Rovnako ako ani drahe sedlo nestaci. Navyse, nie vsetci maju na to, aby dali 120 eur za sedlo Specialized alebo Fizik. Niekomu postaci obycajne sedlo, ktoreho hodnota je 30 eur.
určite neplatí čím drahšie tým lepšie, ajkeď v prípade mojich sediel to tak bolo hehe (čím drahšie a ľahšie tým pohodlnejšie), fizik aj specialized robia aj ekonomické modely okolo 40 eur a selle italia a iné kvalitnejšie značky aj lacnejšie takže v tomto problém vôbec nevidím. okrem toho kto chce mať pohodlie pod zadkom určite si rád pár eur priplatí a hlavne nikde som nespomínal že si musí kúpiť práve nejakú z týchto renomovanejších značiek 
diky za rady ...ja mám cyklistické nohavice s tou vložkou no to moc nepomáha ... mám dve sedačky jedna je vynikajúca na bicyklovanie pretože je úzka a tá druhá je širšia, pohodlnejšia no menej komfortné je samotné bicyklovanie ...robí veľa aj nastavenie sedadla? že či ho mať nastavené špicom do hora či vodorovne, chápete čo myslím lebo aj to veľa robí
no nastavenie sedla určite tiež, malo by byť vodorovne pri najhoršom mierne špičkou hore, určite nie dole. To tiež vplýva na to aby si sa z neho počas jazdy nezošmykoval, tiež väčšina sediel má viacej polôh kde sa dá sedieť (napr pri prudkom kopci hore čo najviac vpredu, a naopak dolekopcom viac vzadu a inak tak neutrálne) ale to je už viac osobitné podľa sedla a jazdca ako mu to vyhovuje na to už musíš príst sám pri vození ako je ti je najlepšie
Máte niekto skúsenosti s takou sedačkou, ktorá je vyslovene len na zadnú časť váhy pri sedení? (po lopate - taká, pri ktorej sa netlačia guľky
)
-
hojko
Site Admin
damiamarl: Ked sadam na jar na bicykel, tak pravidelne ma kazdym zaciatkom roka boli zadok, trva to tak tyzden, cize tych prvych 5 dni v sedle na bicykli, potom to uz prejde a zadok si zvykne. Urcite v tom moze hrat rolu aj nastavenie sedadla, ja uprednostnujem na cestnom vodorovnu polohu, na horskom je to prednou castou trochu hore.
Linnhe: Niekto to riesi tak, ze prednu cast zedadla mierne sklopi a zataz sa tak presunie viac na zadnu cast sedadla a zadku. Na vyber je vela typov sedadiel, takze bude lepsie sa opytat v obchode s bicyklami.
Linnhe: Niekto to riesi tak, ze prednu cast zedadla mierne sklopi a zataz sa tak presunie viac na zadnu cast sedadla a zadku. Na vyber je vela typov sedadiel, takze bude lepsie sa opytat v obchode s bicyklami.
hojko:
Vidis, to mi nenapadlo, aj ked pri dlhsej jazde to moze zacat dost tlacit. Ano, planujem sa aj spytat, ale chcela by som vediet aj nazor niekoho, kto s tym ma realne skusenosti, takze ak by sa niekto nasiel, tak aj SS, budem vdacna
Vidis, to mi nenapadlo, aj ked pri dlhsej jazde to moze zacat dost tlacit. Ano, planujem sa aj spytat, ale chcela by som vediet aj nazor niekoho, kto s tym ma realne skusenosti, takze ak by sa niekto nasiel, tak aj SS, budem vdacna
ja ked som mal tvrdu sedacku, som si len kupil gelovy navlek, asi 150 ci 200 SK, a presiel som v pohode vyse 1000 km za 10 dni
//autoeditácia príspevku (31 Máj 2011, 23:53)
a samozrejme, ziadne cyklisticke nohavice, obycajne kratasy
//autoeditácia príspevku (31 Máj 2011, 23:53)
a samozrejme, ziadne cyklisticke nohavice, obycajne kratasy
ja mam sedacku vodorovne a spicom trosku dole, tak mi to najviac vyhovuje...gelovy navlej som skusal aj ja no to je hrozne velke a velmi zle sa mi bicykluje ...moznoze hra v mojom pripade rolu aj to, ze mi je bajk trochu velky a pri sedeni sa snazim sediet co najviac v predu kvoli comu mam aj tak nastavenu sedacku ...vyskusam to dat do rozdnyvh poloch co to spravi
-
hojko
Site Admin
damiamarl: Existuju samotne gelove sedla, takze netreba mat navlek. Okrem toho sedlo sa da par cm nastavovat blizsie k riadidlam a dalej, ale je to len +/- 2-3cm, zalezi od sedla.
viem, ja mam aj gelovy navlek aj gelove sedadlo a mam nastavitelny aj riadenie ...ale problem s tou sedackou bude asi normalny, lebo ked si zoberem v kuse sediet niekolko hodin na sedacke, to musi rit b olet kazdeho
ja mám túto a každému ju odporúčam. ani po dlhších cestách vôbec neboli zadok
http://shop.sdgcomponents.com/index.php ... ir-sl.html
http://shop.sdgcomponents.com/index.php ... ir-sl.html