lowcost grafika na prehravanie fullhd videa

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
gulko200
Light Expert
Light Expert

lowcost grafika na prehravanie fullhd videa

Príspevok od používateľa gulko200 »

cauko,
mam celeron 3,4ghz procak,grafika intergrovana x3000. Chcem prehravat fullhd video 1920x1080 h264(mkv) a pod..zvuk dts a aby mi to islo plynule. Teraz to celkom seka, chcel by som co najlacnejsi upgrade. Stacilo by dokupit daku lacnu grafiku co ma cuda a nainstalovat codec co podporuje gpu?
Stacila by napriklad tato?
http://www.alza.sk/gigabyte-n84stc-512i-d178465.htm

Pripadne poradte aj starsie kludne z bazaru vravim chcem len aby mi sli filmy plynule.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: lowcost grafika na prehravanie fullhd videa

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Cuda nemá s prehrávaním filmov a videí nič. Tá technológia sa volá Pure Video HD. V doske podpora byť nemusí ale potrebuješ 1 voľný slot Pci-expres x16. Prehráva Blu-Ray, HD DVD, VC-1, H.264, MPEG-2 a HDCP. Na plynulé HD prehrávanie odporúčajú dvojjadro, 2 GB RAM a Geforce series 8xxx. Pre akceleráciu DTS-HD potrebuješ Geforce 4xx alebo Geforce 5xx. Takže ber niečo také : http://www.alza.sk/msi-n520gt-md1gd3-lp-d235728.htm . Potom ešte budeš potrebovať nový procesor.
gulko200
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa gulko200 »

dik za ozrejmenie pojmov uz v tom mam trochu jasnejsie. Volny slot pci-e 16x mam. Takze mam vyberat grafiku ktora ma podporu Pure Video HD? Ram mam 3gb a procesor menit nechcem.
Plne mi postacuje az na toto video. Samotna grafika by to video nepotiahla? Lebo ked sa bude menit procesor tak aj MB, predpokladam ze nebude sediet PATA disk tak to sa moze rovno cele pc nove kupit:) a to vobec neplanujem aktualne.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

hdd bude pasovat aj na novych doskach :wink:
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Ten procesor by to mohol zvládnuť. Má celkom slušný takt, aj keď je to Celer. Najideálnejšie by bolo, keby si požičaš nejakú slabšiu grafiku a skúsiš si to. Popros nejakého kamaráta.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nejaka ati HD54xx by pomohla
j@ro
Star
Star

Príspevok od používateľa j@ro »

Ak ti to doska umozni, vymen procesor. Vyhnes sa zbytocnym komplikaciam a dosiahnes lepsi vysledok.

Akceleracia HD obsahu pomocou vga je zlozita tematika. Volba grafiky - nie kazda lowendovka si s 1080p videom s vysokym bitrate-om poradi (davaj pozor na pocet stream procesorov) a tym komplikacie nekoncia. Volba prehravaca ( nr. one sucasnosti Mirrilis Splas PRO EX, jednoduche ovladanie, nie je potrebne nic nastavovat) a nakoniec samotne video (pouzity codec, jeho nastavenia atd.)

Myslim, ze investici min. 50 eciek sa nevyhnes, ci uz v pripade vga alebo procesora. Ja ti odporucam vymenit procesor.
Aealo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Aealo »

nový procák ti imho netreba, ja mám Intel Atom DualCore 330 1.6GHz s Nvidia ION a kľudne to zvláda 1080p x264 cez DXVA. nejaké info máš tu http://highdef.cz/menu/navody/akcelerac ... hp#krok.1a
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

Toy M@ch!n3 napísal:nový procák ti imho netreba, ja mám Intel Atom DualCore 330 1.6GHz s Nvidia ION a kľudne to zvláda 1080p x264 cez DXVA. nejaké info máš tu http://highdef.cz/menu/navody/akcelerac ... hp#krok.1a
Lebo ION to video akceleruje.

Ak grafiku jednoznačne ber GT520 : http://www.alza.sk/msi-n520gt-md1gd3-lp-d235728.htm. Na akceleráciu je to oveľa lepšie ako 8400GS. Iné sú zbytočné ale procesor to bude aj tak brzdiť. Ked tak požičaj si od niekoho Geforce 4xx/5xx a vyskúšaj. O nvidii vravím preto lebo tam je akcelerácia zvládnutá lepšie.
Aealo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Aealo »

ja viem že to video akceleruje ION, ale nechápem, prečo by mal s grafikou kúpiť aj nový procesor
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

MichalkoOo napísal:O nvidii vravím preto lebo tam je akcelerácia zvládnutá lepšie.
na Ati to ide porovnatelne dobre, ak nie lepsie
Napísať odpoveď