Auto do 22k

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Vitaaa
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Auto do 22k

Príspevok od používateľa Vitaaa »

skolacik ja sa ich neobavam... ja len hovorim ze iste kriterium aspon pre mna to je....

ina tema zase je, ze ak by som si za tu istu cenu mohol kupit rovnako stary mercedes C o nejaky vw by som ani nezakopol
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

neviem, toto tu uz bolo?
http://audi-a4.autobazar.eu/20-tdi-s-li ... 55379.html

a za tu istu cenu su tam aj 4x4, podla mna kupovat nove auto s hentym rozpoctom je hlupost, ked uz sa da fakt kupit skvele jazdene auta. (MB, Audi, Superb, BMW)
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

no je do dobre ze za rovnaku cenu je audi, mercedes, bmw ale čo potom keď na tom aute niečo odíde ? servis je 2x drahší ako nie aj viac
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

http://www.mercedes-benz.sk/servis/serv ... -cene-auta toto ti odporucam precitat si... funguje to takto aj u vw? :) neskor so 6 rocnym autom by som uz do autorizaku asi nesiel. ceny dielov budu porovnatelne.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Vozidlo musí byť zakúpené po 1.januári 2001[1] prostredníctvom predajnej siete MB na území Slovenskej republiky

Takže to asi na bazoši hľadať nebudem a ani predvádzacie nemajú také ceny ako 2 ročné ojazdene
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

vozidlá na bazosi tie su azda neni zakupene prostrednictvom predajnej siete MB na uzemi SR po 2001? :) zaruka sa podla mna vztahuje na tovar co je auto nie na majitela. nikde nevidim napisane, ze by zaruka zanikala predajom auta dalsej osobe.

ale vies co jukel, ked si tuho rozhodnuty pre ludovevozitko tak si ho kup... mne to moze byt putna... ja som len poukazal na to, ze ja by som si za rovnake peniaze "menej auta" nekupil.
Anubis-artS
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Anubis-artS »

Ak budeš kupovať ojazdené auto, tak určite to nekupuje na slovensku !! Na Slovensku ťa každý oj*be ;) ... v AAA auto a ostatných bazároch stáčajú kilometre ako na bežiacom páse, predávajú búrané autá s textom NIKDY nebúrané a TOP STAV :)) je to na smiech. Keď ojazdené auto tak sa bež popozerať do Nemecka, za dovezenie a prihlásenie dáš dokopy tak cca 500-600e, autá sú tam v neporovnatelne lepšom stave a lacnejšie. Nemci sa vedia starať o autá.

Ja byť na tvojom mieste tak kupujem BMW. Som možno zaujatý tým že jedno vlastním, no je to fakt radosť z jazdy. Náhradné diely niesu vôbec dáke prehnane drahé ako som tu už niekde čítal. Už by sa to ludia mohli naučiť že diely na autá sú pre všetky značky drahé, len u jednej značky je niečo drahšie u dalšej je to lacnejšie a stále takto dokola. Pre porovnanie : menil som nedávo na mojom BMW všetky kladky a remene, dal som za to dokopy 120e , kamarát toto menil na Nissane a dal za to 220e. Samozrejme nenavštevovať autorizovaný servis ak sa pre bmw náhodou rozhodneš, lebo autorizované servisi sú strašná katastrofa. Ale tiež nedávať robiť auto garáž majstrom, ktorý ti len uškodia. V okolí Zvolena/Bystrice sú tri perfektné servisi na bmw kde ti spravia všetko profesionálne za krásne peniaze (spojku som menil za 300e diel+robota). Takže s prémiovými značkami to nieje také strašné po finančnej stránke, a zase treba uznať že tieto autá sa nekazia každé 2 mesiace :)

Link 1

Link 2

Link 3

Tiež by som sa poobzeral ešte po Audinách a Passatoch.

Nuž je to moj názor takže tak :) ........ a keby si si chcel pozrieť ceny dielov tak si to popozeraj tu : autotechnik.sk
PtM
Light Star
Light Star

Auto do 22k

Príspevok od používateľa PtM »

Kľudne kupuj auto na Slovensku ale od autodílera ojazdené. Do autobazárov by som sa ani nepozeral.
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

preboha ziveho aj mrtveho... zas nerob z kupy auta na Slovensku kovbojku. neviem preco by mal pozerat pre kupu auta bazary alebo rovno AAA. vysvetli mi co na tom 2 rocnom aute napr. mercedese C niekto nastaca, ak kazdu chvilu jazdi na garancky a do knizky mu zapisuju stav tachometra a celkovo ma najazdene 50000km. kor ak niekto kupuje auto od normalnej fyzickej osoby nepodnikatela.

btw. ten link na 4 rocnu 320d tiez tak lahucko "smrdi". 4 rocne auto diesel a najazdene 50000? no neviem neviem. to sa teda malokedy vidi.
Anubis-artS
Light Expert
Light Expert

Vitaaa : nevravím že na 2 ročnom mercedese niekto stáča... nikde som to nenapísal. Kúpiš niečo a o mesiac už opravuješ prvé nedostatky. Hlavné myslenie slovákov je predať za VELA rozj*bané auto čo má o 50 tis - 150 tis menej km. A zase kupujúci chcú LACNO auto čo má málo najazdené. Proste na Slovensku auto nikdy ale fakt nikdy nekúpiť. Zober si len stav ciest, ak jazdíš po Slovensku tak určite vieš v akom sú stave cesty a ak si bol v Nemecku tak vieš v akom stave sú cesty tam, tak logicky si predstav s akým podvozkom kúpiš auto na Slovensku a v Nemecku. Nemci sa o autá starajú, Slováci na autá serú až na pár ludí. Poznám vélmi vela ludí čo si kúpili rôzdne autá z rôzdnych kútov Slovenska, každý predávajúci zatajil také drobnosti ako že bolo auto búrané, či už jemne alebo totálka, stočené km v každom prípade, či už od súkromníka, bazáru....

V Nemecku ak narazíš na stočené km tak to je v dosť menšej šanci ako na Slovensku keďže v Nemecku je to trestný čin. Tam to až tak neriskujú ludia.

Ak na Slovensku kúpi niekto auto do ktorého po kúpe neinvestuje aspoň tisíc eur, tak klobúk dole ;) takých áut je tu proste málo.

K tomu linku... neskúmal som ich, nemám čas na to teraz. Ale 50 000 km za 4 roky je reálne, nevieš ako často a aké vzdialenosti majitel jazdí, ale môžu byť aj stočené...

Každopádne napísal som len svoj názor k danej téme, nejdem tu nikoho presviedčať aby si kupoval auto v zahraničí. Len trošku viem ako to na Slovensku s autami chodí, tak som chcel poradiť ;)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

tak ti odporucam prestudovat si zakon 300/2005 Z.z.. Konkretne paragraf 221
Anubis-artS
Light Expert
Light Expert

Keď podpíšeš kúpno predajnú zmluvu, ktorá je vytvorená velmi šikovne, tak že svojim podpisom potvrdíš že si si auto poriadne pred kúpou prezrel, nebudeš chcieť auto vracať a podobné veci ... tak ti zákon nepomôže ;) ... Podpísal si niečo a potom môžeš mesiace behať po súdoch platit si právnika a nakoniec ani nemusíš vyhrať. Lepšie je vec opraviť a zmieriť sa s tým že si kúpil auto s dákou závadou. Kúpno predajná zmluva je velmi dôležitá a na nu si treba dávať velký pozor. Kludne ti môže majitel zatajit napr. že auto má zlý vstrek do valca(oprava cca350e). Vec ktorú neodhalíš na mieste. Podpíšeš zmluvu že o všetkom vieš, no o vstreku nie... po mesiaci zistíš že auto má túto chybu a môžeš začať bojovať (toto bol len príklad). Potom zohnať znalca ktorý dokáže že závada bola zatajená a bola na aute ešte pred tým ako si auto kúpil a jazdil na nom ty ... no proste kocúrkovo :) ... Pravdu povediac som ešte nepočul o niekom kto by takéto niečo vyhral. Určite taký sú, len ja takých nepoznám :)

Zákony ti nepomôžu ... keď sa v tom vie človek orientovať tak nemáš šancu.

Preto keď kupuješ auto na SR treba ísť s autom ešte pred podpísaním zmluvy na diagnostiku, dať to hore, pozrieť podvozok, premerať si hrúbku laku a tak ďalej... skontrolovať si VINko či auto nieje kradnuté, či sedí výbava, farba a iné veci, pozrieť si na sklách rok výroby, porovnať so všetkými komponentami v aute kde je rok výroby... naprd aj na pásoch je. Keď niečo nesedí zistovať prečo sa to menilo...

Keď majitel nebude súhlasiť s tým aby šlo auto na diagnostiku a na kontrolu do servisu tak to auto ani nekupovať. Keď chce človek predať bez oj*bov, tak sa dá vždy dohodnúť.
Klemen
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Klemen »

Anubis-artS: Ak je v zmluve napisane, ze si nebudes narokovat vratenie veci, zmluva je neplatna. Predavajuci ta musi oboznamit so vsetkymi vadami ktore predavana vec ma a v pripade, ze ti nejaku zataji resp. ta presvedci ze ju nema (vyrobok je v poriadku) a on je napriek tomu vadny, mas pravo na anulovanie zmluvy, resp. zmluva nikdy nebola pravoplatne uzavreta, lebo nebola podla vsetkyn zakonnych nalezitosti. Takisto by si sa podpisanim ze vec nebudes chcet vratit vzdavas ako kupujuci prav, ktore ti zakon dava, vdaka comu je tiez zmluva neplatna. Apropo, zalezi na sposobe vykladu, verim tomu, ze dobry pravnik ktory v tom vie korculovat dokaze nase derave zakony poprekrucat tak, ako sa mu to zrovna hodi, takze vzdy vyjde lacnejsie auto pred kupou poriadne pozret, ako sa potom X rokov natahovat po sudoch a pocas tohto obdobia nemat ani auto ani peniaze :)
Anubis-artS
Light Expert
Light Expert

Klemen súhlasím. Chcem vidieť človeka čo by chcel riešiť po podpísaní zmluvy jej neplatnosť a iné veci... to je niečo čo trvá večnosť a môžme sa sťažovať v lampárni :) . Preto si treba dávať na zmluvu pozor a poriadne pozrieť čo kupujeme.

Ja na Slovensku auto už nikdy nekúpim. Mám s tým vlastné, zlé skúsnosti.
arnie
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa arnie »

...
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

alebo nieco taketo to mas male sportove :)
http://carscoop.blogspot.com/2008/04/op ... nmetz.html
stuka
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stuka »

ja si neviem pomoct ale novy focus je pecka :P
kebyze neriesim teraz ine veci idem do toht:

http://autobazar.autovia.sk/ford-focus- ... t-x-971476
Napísať odpoveď