externy student - zlava na dopravu

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Schelmy
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

externy student - zlava na dopravu

Príspevok od používateľa Schelmy »

Zdravim. Mam 20 rokov a tento rok nastupujem do prveho rocnika na externe studium. Skola sa nam zacina az v oktobri, tak som sa este neinformoval ci mam narok na nejaku zlavu z cestovneho. Viem, ze denni studenti maju nejaku kartu ISIC, s ktorou mozu vyuzivat zlavu na cestovnom. Bude sa to tykat aj externistov mladsich ako co ja viem 26 rokov, alebo mam smolu? Resp. nejaka adekvatna nahrada? Vdaka za info..
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: externy student - zlava na dopravu

Príspevok od používateľa ephramko »

externisti nemaju narok na ziadne zlavy...pretoze maju moznost popri studiu pracovat na trvaly pracovny pomer...
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Myslím, že kartu EURO26 by si mohol používať...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja som vyštudoval externe a v globále nemáš žiadne zľavy. Nie si považovaný za študenta, ale pracujúceho. Ovšem ak nepracuješ a niečo si nárokuješ na Úrade práce alebo sociálke tak ťa vice versa za študenta považujú a teda ťa majú živiť rodičia. Ešteže som bol nezamestnaný v živote dokopy 2 mesiace.
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

Ahojte

Je možné, aby mal externý študent zľavu z cestovného, tak ako to má denný? Ja študujem externe v Trnave, dochádzam autobusom každú sobotu (ak nemám voľno) a takmer vždy v jednej obci pristupujú do autobusu jeden chalan s babou a obaja si vždy pýtajú polovičné cestovné.

Je teda možné, že majú takúto zľavu (po predložení nejakého dokladu, že nepracujú alebo niečo podobné dostali preukaz študenta?) alebo študujú dennou formou s nejakými pridanými hodinami cez víkend? Neviem ako to funguje presne v dennom štúdiu a či je niečo také možné.

Rady typu "tak sa ich na to opýtaj" si nechajte. Vyznelo by trápne pýtať sa na niečo také, keď ich vôbec nepoznám, takže ma v podstate nič do toho nie je.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

externi studenti zvycajne nemaju zlavy, niektore spolocnosti davaju zlavu do 26 rokov

oni mozu studovat druhu vysoku skolu denne, preto mozu mat zlavu
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

a si si isty, ze ten chalan a baba idu v sobotu do skoly? ...lebo studentsku zlavu mozes vyuzivat aj ked do skoly nejdes a samozrejme aj cez vikendy :) ...externi studenti zlavu nemaju, pretoze sa mozu zamestnat na TPP...
rados915
Guru
Guru

Príspevok od používateľa rados915 »

ephramko napísal:a si si isty, ze ten chalan a baba idu v sobotu do skoly? ...lebo studentsku zlavu mozes vyuzivat aj ked do skoly nejdes a samozrejme aj cez vikendy :) ...externi studenti zlavu nemaju, pretoze sa mozu zamestnat na TPP...
Išli do školy, pretože cez skúškové v ZS sa ešte učievali v autobuse :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

alebo sa nechal pan sofer oklamat, lebo su vysoke skoly ktore vydavaju ISIC ako vseobecny studentsky preukaz na vstup do budov, prihlasovanie sa do univerzitneho systemu, na vstup do kniznice, na objednavanie stravy... ak ISIC predlozili soferovi ten nemusel kontrolovat validacnu ci prologacnu znamku a polovicne listky im predal... "oklamala macka vtacka" :wink:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

standartne tie terminaly po prilozeni karty hned ukazu, ze student do 26rokov... :D tak ale beriem, ze po slovensku jazdia aj take vselijake busy, ale vacsinou v tych pochybnych sa s vami neprijemny sofer bude hadat aj o 5centov...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

necestujem velmi casto, ale za 3 roky chceli odo mna prilozenie k terminalu asi dva krat :)
propernex
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa propernex »

šoféri to väčšinou neskúmajú, ukážeš im tzv. NoIsic a ideš na polovičný žiadna veda
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

odomna to chcu neustale...od prechodu na euro, si spolocnost slovak lines vymenila terminaly...a teraz sa im to tam hned zobrazuje po prilozeni karty...(tak ale mne to je momentalne jedno, kedze narok na zlavu mam a vzdy platim len kartou listky)...

co chodim do prahy so studentagency, tak tam odomna nepytali ani raz...este ked som isiel prvykrat a sam na taku daleku cestu do sveta :D tak na stranke mali takym velkym pismom zobrazene, ze ked si uplatnujete ISIC listok tak sa hned preukazte pri nastupe tej stewardke...no a pri nastupe som sa jej pytal, ci chce vidiet aj ISIC a ona ze to to neni treba... :D no tak odvtedy sa ich to uz nepytam...zlavnene listky si kupujem stale a este mi to nikto nekontroloval...

minule som ale vyskusal ist s inym busom a spolocnostou...a ten sofer tam moj ISIC asi 5minut skumal, kvoli zlave z asi 10 eur na 8...okrem ineho podotkol, ze sa moc nepodobam na fotke a ze validacne znamky su ponalepovane nakrivo, ze asi to bude cele falosne...tak som mu povedal, ze ved nech ju prilozi k terminalu a uvidi ze mam zlavu, to uz bol ticho, pretoze taky terminal nema... :D nakoniec mi tu smiesnu studentsku zlavu dal...a nasledne si odomna vypytal 50KC za batozinu...
nemam rad tieto klamarske spolocnosti, ktore na nete vam predaju listok bez podrobnosti, vy si myslite, ze aka lacna spolocnost, ze aspon trochu usetrite a nasledne v buse si od vam vypytaju tu sumu naspat na batozine...a nakoniec vas to vyjde este drahsie ako jazdite normalne s inou spolocnostou...
king
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa king »

Neviem ci to tu bolo spomenute,ale ak cestujete vlakom a nemate este 26 rokov tak mozte vyuzit
http://www.slovakrail.sk/www.slovakrail ... lus-euro26
samo151
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa samo151 »

Co sa tyka cesty do zahranicia (napr. vyssie spomenuta Student Agency), tam mozu zlavu na ISIC vyuzit aj externy studenti.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

to bude asi tym, ze ja so student agency chodim vzdy (desiatky absolvovanych ciest)...vzdy si cez net kupim studentsky listok...a potom v reale este nikdy nikto odomna nepytal ISIC...cize to vobec nekontroluju :D
samo151
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa samo151 »

Ale aj keby pytali tak po preukazani sa ISICom zlavu mas. To totiz nie je studentska zlava, ale zlava na ISIC (cize byt studentom nestaci). Sucasne plati ze ak mas ISIC tak to proste staci a je im jedno kolko mas rokov, alebo ako studujes a co studujes.
Linnhe
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Linnhe »

Ako napisal KING da sa kupit preukaz, s ktorym potom mate narok na zlavu na vlak. Treba aj trochu zagooglit, lebo neviem ci na autobusy su zlavy..
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

lenze nasa univerzita vydava ISIC len pre dennych studentov...a nestaci mat len karticku a na nom nalepku, ten ISIC musis mat aktivovany terminalom svojej univerzity = cize ta maju v databaze ako denne studenta, iba ten si moze ISIC aktivovat...

a ano, vacsina spolocnosti, ked preukazete ze navstevujete skolu (klasicky typ tlaciva), tak vam vyda svoju vlastnu karticku s narokom na zlavu...samozrejme za urcity poplatok a platnu len v danej spolocnosti...a ked nezijem v oblasti, kde ma monopol 1 dopravna spolocnost, tak co potom? budem platit a vybavovat si milion karticiek od kazdeho dopravcu ? ...prave na to je ten ISIC, a prave preto som uz spominal v dalsej teme, ze to je ta neserioznost niektorych dopravcov, ktori ISIC a podobne karty neuznavaju, uznavaju len svoju firemnu...
monikass
Novice
Novice

Príspevok od používateľa monikass »

Ahojte, takže ISC kartu si nemôžem vybaviť či môžem keď som externe ? a dá sa to vybaviť len v škole? a ak nemám nárok na ISC kartu tak je nejaká možnosť ako mať zľavu na bus ?? keď som externe ... A ako externista si môžem vybaviť Euro 26 ? a táto karta platí aj na cestovanie či nie ... Ďakujem

//autoeditácia príspevku (10 Sep 2013, 15:31)
Ahojte, takže ISC kartu si nemôžem vybaviť či môžem keď som externe ? a dá sa to vybaviť len v škole? a ak nemám nárok na ISC kartu tak je nejaká možnosť ako mať zľavu na bus ?? keď som externe ... A ako externista si môžem vybaviť Euro 26 ? a táto karta platí aj na cestovanie či nie ... Ďakujem
Napísať odpoveď