dilema - VS - je to pravda?
dilema - VS - je to pravda?
zdravím Vás,
Chcel by som požiadať ludı ktorí vedia k tejto téme napísať niečo zmysluplné o pomoc.
Problém je úplne jednoduchý. Som prijatý na Fiit do BA a neviem či sa mám po všetkých tých reakciách na túto fakultu tešiť, alebo plakať. Mnoho ludí sa na fórach sťažuje, že škola ich zamestnáva zbytočnosťami, je extrémne ťažká, zlý prístup k študentom zo strany vyučujúcuch, keby mohli, už by si vybrali inú školu. Iste mi dáte za pravdu, že programovanie je z velkej časti o samoštúdiu, mám doma nakúpených pár kníh a učím sa z nich už
teraz. som tiež prijatý do NR na podobnú fakultu a tak sa vás pýtam, či by nebolo lepšie si vybrať radšej 2 možnosť a mať viac času na samovzdelávanie, alebo radšej prísť na fiitke ( ak je to pravda ) o nervy a s nulovým volným časom sa učit a učiť. Nechcem spraviť chybu a stratiť rok na jednej alebo druhej škole. Viete mi poradiť? Vopred ďakujem
Chcel by som požiadať ludı ktorí vedia k tejto téme napísať niečo zmysluplné o pomoc.
Problém je úplne jednoduchý. Som prijatý na Fiit do BA a neviem či sa mám po všetkých tých reakciách na túto fakultu tešiť, alebo plakať. Mnoho ludí sa na fórach sťažuje, že škola ich zamestnáva zbytočnosťami, je extrémne ťažká, zlý prístup k študentom zo strany vyučujúcuch, keby mohli, už by si vybrali inú školu. Iste mi dáte za pravdu, že programovanie je z velkej časti o samoštúdiu, mám doma nakúpených pár kníh a učím sa z nich už
teraz. som tiež prijatý do NR na podobnú fakultu a tak sa vás pýtam, či by nebolo lepšie si vybrať radšej 2 možnosť a mať viac času na samovzdelávanie, alebo radšej prísť na fiitke ( ak je to pravda ) o nervy a s nulovým volným časom sa učit a učiť. Nechcem spraviť chybu a stratiť rok na jednej alebo druhej škole. Viete mi poradiť? Vopred ďakujem
-
manager666
Star
Re: dilema - VS - je to pravda?
Ano, FIIT BA je urcite narocnejsia ako Nitra. Samozrejme je aj na vyssej urovni. Musis si sam uvedomit, ze ak je skola lahka, tak jej uroven asi nebude vysoka... Poznam ludi z FIIT, tak viem od nich, ako to tam vyzera. A poznam aj ludi z Nitry a viem presne ako to vyzera aj tam.
Uroven v Nitre je mne, ako studentovi FI MU, na smiech, co sa tyka matematickych predmetov, aj informatickych. Jednoducho Nitra je takmer na konci mojho rebricka vysokych skol, co sa urovne a kvality tyka. Zobrali tam ludi aj so samymi stvorkami/trojkami(ziadne prijimacky) a div sa svete prechadzaju.
Co sa tyka FIIT BA, je, podla mojho nazoru, najlepsia fakulta s informatickym zameranim na Slovensku. A myslim si, ze FRI na Zilinskej Univerzite je jej s urovnou a kvalitou blizka.
Suma sumarum:
Ak to myslis s IT trochu vazne, odporucam FIIT BA.
Uroven v Nitre je mne, ako studentovi FI MU, na smiech, co sa tyka matematickych predmetov, aj informatickych. Jednoducho Nitra je takmer na konci mojho rebricka vysokych skol, co sa urovne a kvality tyka. Zobrali tam ludi aj so samymi stvorkami/trojkami(ziadne prijimacky) a div sa svete prechadzaju.
Co sa tyka FIIT BA, je, podla mojho nazoru, najlepsia fakulta s informatickym zameranim na Slovensku. A myslim si, ze FRI na Zilinskej Univerzite je jej s urovnou a kvalitou blizka.
Suma sumarum:
Ak to myslis s IT trochu vazne, odporucam FIIT BA.
-
javatar
Hardcore addict
IMHO je FIIT prilis prakticky zamerana. Myslim si vsak, ze ked ju zvladnes tak mas uplatnenie iste. Ja som na nu nechodil takze neviem posudit presne. "Zbytocnostami" (aj ked to casto zbytocnosti nie su) zamestnava kazda skola. To ze je tazka ma byt vyzva, nie problem. Ja by som v tvojom pripade volil FIIT. A neverim ze na technickej skole sa ludia len ucia a ucia.
Samozrejme, kvalita a hlavne meno školy sa nedá porovnávať s NR. Videl som aký spolužiaci mi odišli na tieto školy. Mňa len strašne zarazilo to množstvo príspevkov na nete, kde robia z FIITky strašiaka obrovských rozmerov a ako to tam nikto nezvláda a študenta tam majú za čislo v poradí na vyhodenie. Dokonca som našiel FB skupinu s menom "ak chcete zle maturantovi, pošlite ho na FIIT" a tam sa všetci utvrdzovali v tom, ake je to tam hrozne. 
-
javatar
Hardcore addict
ale to ta nemoze predsa odradit- bud na to mas alebo ta to zlomi
ja som o FRI (ktoru som vystudoval) tiez pocul vela nelichotivych veci a napriek narocnosti (z dost skuskok som letel, preprogramovanych noci tiez nebolo malo) som rad ze som si vybral ako som si vybral - a nakoniec aj rak robim v niecom v com sme v skole nerobilo uplne nic (J2EE)
ja som o FRI (ktoru som vystudoval) tiez pocul vela nelichotivych veci a napriek narocnosti (z dost skuskok som letel, preprogramovanych noci tiez nebolo malo) som rad ze som si vybral ako som si vybral - a nakoniec aj rak robim v niecom v com sme v skole nerobilo uplne nic (J2EE)
Určite nedaj na takéto reči a choď tam - ostatné bude záležať na tebe.
nerobia strasiaka len ti, ktori to davaju len s obtiazou ?
Tak to väčšinou býva.
Alebo takí, čo sú leniví psi a flákajú to. A potom sa čudujú, prečo letia preč.
-
lekoklatik
VIP
Podľa mňa je to individuálne.
Uvediem ti jednoduchú situáciu ktorá mňa postretla v prvom ročníku na vysokej.
Nakoľko som ešte moc ľudí nepoznal, držal som sa sám seba, prípadne tých pár ľudí s ktorými som sa stretával.
Jeden z našej partie už poznal nejaké vyššie ročníky a tak nám "donášal" na profesorov, aký je kto, čo má o koho čo robiť etc...
Na jedného profesora kydal a kydal celý rok, nakoľko počul že je to strašný kkt, ktorý ťa nepustí cez skúšku len preto že si chalan a máš náušnicu. Ženské majú piercing, dredy, chalani dlhé vlasy a iné sračky. Tiež že mu hrozne prekáža štýl oblečenia a tak ďalej.
Nakoľko už nejaký ten piatok nemám v hlave nasraté ako kedysi, bral som to všetko s odstupom nakoľko som sa v živote naučil že dávať na reči druhých nemusí byť vždy šťastné riešenie.
Keď som prišiel na skúšku, s úsmevom sme sa pobavili o aktuálnej nálade. Pri odpovedi som ani nestihol dohovoriť celé učivo a už ma stopol s tým že ďakuje, dovidenia. Prosto v pohodičke, s úsmevom. Mal som dlhé vlasy pod lopatky...
Ako ti už napísali, ak to fakt myslíš vážne, myslím že je dokonca veľmi dobré že máš málo času na iné veci. Ostaneš pekne neustále vo svojom obore a môžeš na sebe stále pracovať.
Ako raz audiotrack písal, on na vysokej po nociach pekne študoval, programoval si zatiaľ čo sa jeho spolubývajúci hrali a kukaj na chalaniska teraz, už si zrobil vlastnú hru programovania (ja sa do toho nevyznám, ale audio je asi fakt dobrý)
Z vlastnej skúsenosti viem, že keby som mal hlavu plnú školy, nemal by som jedinú voľnú chvíľu na seba, rozhodne by som tento rok neprišiel o rok v škole, nakoľko som obyčajný lenivý kkt, pretože prístup je tak voľný, že to až nie je normálne...
Všetko je to na tebe. Chceš fakt niečo vedieť? Dosiahnuť? Go on, poriadne sa bež zapotiť, nech si potom môžeš užívať.
Uvediem ti jednoduchú situáciu ktorá mňa postretla v prvom ročníku na vysokej.
Nakoľko som ešte moc ľudí nepoznal, držal som sa sám seba, prípadne tých pár ľudí s ktorými som sa stretával.
Jeden z našej partie už poznal nejaké vyššie ročníky a tak nám "donášal" na profesorov, aký je kto, čo má o koho čo robiť etc...
Na jedného profesora kydal a kydal celý rok, nakoľko počul že je to strašný kkt, ktorý ťa nepustí cez skúšku len preto že si chalan a máš náušnicu. Ženské majú piercing, dredy, chalani dlhé vlasy a iné sračky. Tiež že mu hrozne prekáža štýl oblečenia a tak ďalej.
Nakoľko už nejaký ten piatok nemám v hlave nasraté ako kedysi, bral som to všetko s odstupom nakoľko som sa v živote naučil že dávať na reči druhých nemusí byť vždy šťastné riešenie.
Keď som prišiel na skúšku, s úsmevom sme sa pobavili o aktuálnej nálade. Pri odpovedi som ani nestihol dohovoriť celé učivo a už ma stopol s tým že ďakuje, dovidenia. Prosto v pohodičke, s úsmevom. Mal som dlhé vlasy pod lopatky...
Ako ti už napísali, ak to fakt myslíš vážne, myslím že je dokonca veľmi dobré že máš málo času na iné veci. Ostaneš pekne neustále vo svojom obore a môžeš na sebe stále pracovať.
Ako raz audiotrack písal, on na vysokej po nociach pekne študoval, programoval si zatiaľ čo sa jeho spolubývajúci hrali a kukaj na chalaniska teraz, už si zrobil vlastnú hru programovania (ja sa do toho nevyznám, ale audio je asi fakt dobrý)
Z vlastnej skúsenosti viem, že keby som mal hlavu plnú školy, nemal by som jedinú voľnú chvíľu na seba, rozhodne by som tento rok neprišiel o rok v škole, nakoľko som obyčajný lenivý kkt, pretože prístup je tak voľný, že to až nie je normálne...
Všetko je to na tebe. Chceš fakt niečo vedieť? Dosiahnuť? Go on, poriadne sa bež zapotiť, nech si potom môžeš užívať.
sám vieš, ktorá škola je kvalitnejšia, je len na tebe čo si vyberieš, či chceš prechádzať ľahko bez problémov, alebo sa radšej zapotiť a mať v budúcnosti lepšie uplatnenie
tak tak, z vlastnej skusenosti suhlasim s lekoklatikom, skusenost som mal podobnu, nema zmysel sa opakovat, cize ak ides studovat to co chces, chod si za tym a sam uvidis co a ako, na ziadnej skole sa ti nestane, ze by ta vyhodili zo skusky ak to vies (minimalne nie viac krat ako raz
), takze ak ta to bavi a myslis si, ze vtom si/budes dobry, tak sa nenechaj odstrasit takymito recami tych ktori na to nemali
Ďakujem páni, toto som asi potreboval počuť ( vidieť ). Je to pravda odveká, že ľudia si ťažko pripúšťajú vlastné zlyhanie a potom sú na vine všetky veci navôkol
. Nečakám od tej školy večerné hýrenie na intrákoch, ničnerobenie a užívanie si, ale drinu. Poriadnu drinu. No ako ste napísali, je to výzva. Tak ja ju prijímam 
-
lekoklatik
VIP
Ale nezabudni si to aj užiť, aby si mal na čo spomínať 
Prsene tak, VS je podla mna poslednou moznostou ako sa "vyburit", pretoze potom nastupuje pracovny zivot a to uz nebude sranda. Najdolezitejsie je najst spravny pomer medzi zabavou a ucenim, pretoze vela prvakov a druhakov leti prave kvoli tomu, ze to neodhadnu a potom nestihaju. Ked to vsak trafis spravne, tak si dobu studia uzijes a ako bonus dostanes vzdelanie 
Neviem ako je to na informatike, ale u nas na elektre je to tak, ze cez semester v podstate staci dobre napisat priebezne pisomky, odovzdat nejake protokoly a poriadne sa treba ucit iba cez skuskove, no treba tomu rozumiet, lebo na nejaku matiku sa mozes ucit aj mesiac a ked jej nebudes rozumiet, tak poletis. No a ked mas na matiku talent, tak ti budu stacit aj 3-4 dni, to je krasa aj nebezpecenstvo technickych skol.
Neviem ako je to na informatike, ale u nas na elektre je to tak, ze cez semester v podstate staci dobre napisat priebezne pisomky, odovzdat nejake protokoly a poriadne sa treba ucit iba cez skuskove, no treba tomu rozumiet, lebo na nejaku matiku sa mozes ucit aj mesiac a ked jej nebudes rozumiet, tak poletis. No a ked mas na matiku talent, tak ti budu stacit aj 3-4 dni, to je krasa aj nebezpecenstvo technickych skol.
nehnevaj sa ale pises ako by si pochodil vsetky VŠ na Slovensku a vedel všetko o všetkom...manager666 napísal:...Jednoducho Nitra je takmer na konci mojho rebricka vysokych skol, co sa urovne a kvality tyka...
posudzovat školu len podla rozpravania kamratov kt tam chodia je uplne relevantne
v živote som pocul uz vela blabolov a zaujatych nazorov, ale nikdy som tomu neveril 100%tne a pokial by som to nezazil na vlastnej kozi, nedovolim si povedat ze taka alebo onaka škola je najlepsia a zase ta je najhoršia
je to nieco podobne ako pisal lekolaktik o zlom mene škušajuceho....
nemysli si ze všetko je najlepšie len v BA...
z FRI som kedysi dávno vyletel v druháku - istí profáci a (z môjho pohľadu) zbytočné predmety na ktorých som pohorel mi navždy vzali chuť programovať...javatar napísal:ja som o FRI (ktoru som vystudoval) tiez pocul vela nelichotivych veci a napriek narocnosti (z dost skuskok som letel, preprogramovanych noci tiez nebolo malo) som rad ze som si vybral ako som si vybral - a nakoniec aj rak robim v niecom v com sme v skole nerobilo uplne nic (J2EE)
-
manager666
Star
Ja taktiez neverim kazdemu vsetko, ale mam zadania zo skusok z Nitry, aj z FIIT BA, a pomocou nich si viem krasne porovnat uroven. Taktiez viem ake predmety sa kde vyucuju, co je naplnou, atd. Kedze som si vysoku skolu vyberal pred rokom, tak som si dal naozaj zalezat pri ziskavani informacii.Header napísal:
nehnevaj sa ale pises ako by si pochodil vsetky VŠ na Slovensku a vedel všetko o všetkom...
posudzovat školu len podla rozpravania kamratov kt tam chodia je uplne relevantnefakt
v živote som pocul uz vela blabolov a zaujatych nazorov, ale nikdy som tomu neveril 100%tne a pokial by som to nezazil na vlastnej kozi, nedovolim si povedat ze taka alebo onaka škola je najlepsia a zase ta je najhoršia
je to nieco podobne ako pisal lekolaktik o zlom mene škušajuceho....
nemysli si ze všetko je najlepšie len v BA...i ked dneska si to mysli vela ludi a preto napr 80% mladych žabiek co studuju ekonomiku idu radsej na EU do BA ako na FEM-ku do NR
A nie, ja si nemyslim, ze je vsetko lepsie v BA, ale ak porovnam FIIT STU BA a Nitru, tak jednoznacne tu vyhrava Bratislava...
V prilohe je mozme vidiet ako vyzera matika v Nitre a utvorit si vlastny nazor o urovni...
-
Suffel
Guru
- Kontaktovať používateľa:
chalani aky je to presny odbor v tej NR? koncim az na buduci rok a tiez chcem ist na vysku a asi sa budem rozhodovat medzi NR a BA ale ja chcem ist na FEI alebo SjF a v NR UKF, ale vobec netusim kam ist podla coho si vybrat atd.. je mi jasne ze UKF bude najlahsia a FEI najtazsia.. aj ked je to este pomerne daleko do prihlasok som s toho jelen 
Tak ten obrázok s tou tabulou.... presne viem kde sa tá tabula nachádza a aj kto na ňu písal...
je to možnééé??? 
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
... a prednáška na masárnemanager666 napísal:
Ja taktiez neverim kazdemu vsetko, ale mam zadania zo skusok z Nitry, aj z FIIT BA, a pomocou nich si viem krasne porovnat uroven. Taktiez viem ake predmety sa kde vyucuju, co je naplnou, atd. Kedze som si vysoku skolu vyberal pred rokom, tak som si dal naozaj zalezat pri ziskavani informacii.![]()
A nie, ja si nemyslim, ze je vsetko lepsie v BA, ale ak porovnam FIIT STU BA a Nitru, tak jednoznacne tu vyhrava Bratislava...
V prilohe je mozme vidiet ako vyzera matika v Nitre a utvorit si vlastny nazor o urovni...