zla kvalita obrazu
Re: zla kvalita obrazu
Nie nastaviť, ale zavolať a zmeniť zmluvu na digital. Až potom to zapnú, tak to robí UPC.
-
Ryan Giggs
VIP
Modul nedostaneš k žiadnemu tv. Kedže čo provider, to ine technicke riešenie, kodovanie atd. Bol by to nezmysel. Menšie (lokalne) firmy použivaju väčšinou "univerzalne", veľke firmy (napr. UPC) ich ma sparovane s ich kartami. Iny modul ti tam fungovať nebude.xixo22 napísal: ..ak chces DVB-C tak to zavolaj im a vysvetli im ze aky mas problem a teraz zas neviem ci ten modul tam uz mas alebo je tam len slot nan to ti zistim k veceru este
Milan:
Chytaš 21 programov lebo to je zrejme zakladna ponuka. Za rozširenu (50) sa priplaca. A tu nechytiš, lebo je blokovana. Na odblokovanie potrebuješ buď STB, alebo v tvojom pripade (kedže dvb-c tuner maš v TV) CA modul s dekodovacou kartou. A tie ti doda provider. Ak to teda vôbec je digital.
Lebo stale nevieme, či maš analogovy, alebo digitalny signal. Už som z toho mimo aj ja. Pozri do zmluvy, tam to musi byť napisane.
ok takze ak to chapem dobre kazda telka co ma dvb-c tuner ma len slot hej? a do toho das od providera CA modul co od neho dostanes? resp ak nemas dvb-c tuner tak dostanes STB?
-
Ryan Giggs
VIP
Chapes to spravne. Ten modul ti da /preda/ provider aj s kartou alebo ak maju nejaky univerzalny, tak ti povie kupte si tento alebo tento.
ja uz nechapem nicomu.
mam analog urcite lebo cez koaxial asi digital neide... je to ta biela skrinka co je aj v stene v bytoch a mas tam vstup na antenu a rozhlas. No a mne z toho vstupu na antenu ide aj TV aj internet.
Cize ja mam na monitor CI slot a do toho si mam kupit CA modul? alebo to mi da provider aj z kartov na odkodovanie dalsich programov? A potom uz budem chytat digitalne vysielanie? takto tomu mam rozumiet?
mam analog urcite lebo cez koaxial asi digital neide... je to ta biela skrinka co je aj v stene v bytoch a mas tam vstup na antenu a rozhlas. No a mne z toho vstupu na antenu ide aj TV aj internet.
Cize ja mam na monitor CI slot a do toho si mam kupit CA modul? alebo to mi da provider aj z kartov na odkodovanie dalsich programov? A potom uz budem chytat digitalne vysielanie? takto tomu mam rozumiet?
Ono je vážne najrýchlejšie spojiť sa s providerom, a obratom povie, čo je potrebné urobiť - či rozšíriť zmluvu a či treba nejaký kus HW. Robia to vo velkom, takže to vedia a majú. Volaj a nemudruj, tu asi nik nieje u konkrétneho providera. Ja viem, ako to chodieva u UPC, a bude to asi rovnaké. Vymenili modem a rozšírili zmluvu kamošovi počiatkom roka.
-
Ryan Giggs
VIP
Digital ide normalne cez koaxial. Cez ten isty ako analog. Už sa to tu spominalo viackrat. Buď pozri do zmluvy čo to vlastne maš, alebo zavolaj providerovi.milan15 napísal:ja uz nechapem nicomu.
To či si maš kupiť modul alebo ho dostaneš od poskytovateľa, na to ti my neodpovieme. Nevieme totiž ako to ma tvoj poskytovateľ poriešene. To sa dozvieš jedine tam. Spôsobov ako to môže byť riešene je niekoľko a my nemame veštecku guľu.