Windows - problém

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Plasmon
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Windows - problém

Príspevok od používateľa Plasmon »

Z ničoho nič mi dnes pri prehliadaní internetu vyskočila chyba a bolo tam niečo v zmysle, že je chybný hdd či čo. Na ploche mi začali miznúť ikony, tak som pc reštartoval, ale potom po zapnutí už naskočí len čierna plocha bez ikon a vyskočí okno Windows Recovery. Ten samozrejme našiel chyby ohľadne hdd, tj. chybné bootovacie sektory, na 37% chybný hdd či teplota ramky 82 C. Ked kliknem na opravu tak mi hodi nejakú americkú stránku s platením 70 dolárov. Počítač sa javí ako keby bol cely prázdny: štart>posledné spustené súbory sú prázdne, štart>všetky programy sú prázdne a aj napr. moje dokumenty. HDD partícia C kde je Windows po otvorení napíše "Tento priečinok je prázdny pričom vo vlastnostiach píše, že je voľných len 8Gb, čiže prázdny nie je. Partícia D sa dá otvoriť v pohode, ale zaujímave je, že je to ten istý HDD ako C. A nejde otvoriť ani ďalší HDD 1TB, kde sú len filmy a taktiež sa javí ako prázdny, pritom je plný.
Mimochodom včera som inštaloval IE 9, tak či to nebude tým, že mi to spôsobil Microsoft (Windows mám ilegálny), či nejaký sku*vený vírus alebo vážne je zničený hdd čo pochybujem.
Teraz som nainštaloval Windows na úplne iný hdd, kt. ani nebol v pc a keď pripojím tie ostatné disky, tak aj tak sa javia ako prázdne, ale GB sú zaplnené,
Čo mám robiť?
Prílohy
Bez názvu.png
Denco
King
King

Re: Windows - problém

Príspevok od používateľa Denco »

Podľa mňa je to vírus. To o tom platení za opravu som už čítal (bolo to spôsobené vírusom). Skús cez núdzový režim obnoviť systém. Preskenuj na vírusy.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Odskúšaj štart z Live CD Linuxu, na ten viry nemajú. Pozri sa, či tie dáta máš, a keď áno, tak už si poradíš s ich záchranou. Stahnúť sa to dá hocikde, a je tam aj slovenčina. http://www.ubuntu.cz/ziskejte/stahnout
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Diki za rady problém som už opravil.

Teraz mám nainštalovaný Windows 7 + Ubuntu. Pri výbere systému pri štarte mi nechce nabootovať Windows, ale Ubuntu ide. Kde môže byť chyba?
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

Píše niečo, keď vyberieš Windows?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Asi tam bude problém vo Win. Pozálohuj si dáta, a keď chceš aj Win aj Lin, tak spusti znova z bootu CD Win naostro inštaláciu Win /radšej si daj delený HDD/ a po inštalácii Win spusti inštaláciu Ubuntu.
Napísať odpoveď