nedá sa zapnúť WiFi

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
mischooo
Expert
Expert

nedá sa zapnúť WiFi

Príspevok od používateľa mischooo »

Zdravým. Sused mi doniesol notebook či by som sa mu naň nepozrel. Že sa mu nedá pripojiť na WiFi, a aby som mu nainštaloval Windows. Tak ja som mu preinštaloval windows a potom som sa pustil do ovládačov. Všetko som nainštaloval a aj systémovo to vyzerá že je všetko OK. Ale keď stlačím tlačidlo na zapnutie WiFi tak sa nič nedeje. Takisto ani skratka Fn+F10 nefunguje. Nezapne ju. Ked dám hladať pripojenia tak mi napíše že sa žiadne nenašli. A viem že sú tu dostupné min. 3. Nesvieti ani kontrolka WiFi.

Tak sa chcem opýtať či sa dá WiFi zapnúť aj inak ako cez tie skratky na ktoré je to naprogramované alebo či sa to nedá zapnúť niekde vo windowse. Díky moc.
vvoody
Light Expert
Light Expert

Re: nedá sa zapnúť WiFi

Príspevok od používateľa vvoody »

máš tu wifinu v sieťových adaptéroch?
mischooo
Expert
Expert

jj... je tam a píše že je zapnutá a aj správne funguje...
vvoody
Light Expert
Light Expert

máš tam to tlačítko dole vpravo na lište cez ktoré si vyberáš wifi siete?
mischooo
Expert
Expert

áno je tam a je cez to červený krížik a píše, že nie je dostupná sieť. Aj keď dám vyhladať tak mi vypíše ,že nie sú dostupné žiadne siete a mám tu druhý notebook (môj) a tam som pripojený cez WiFi a mne tu píše okrem mojej ešte 2 WiFi siete.
vvoody
Light Expert
Light Expert

fuha :) tak to som ešte nevidel, s tým ti asi nepomôžem, ešte keď tak skús disable a enable wifiny v tých sieťových zariadeniach
mischooo
Expert
Expert

Aj to som skúšal. To čo si ty všetko povedal je ako keby windowsácke vypnutie a zapnutie. Až keď zapnem tlačidlom tak až to je ako keby mechanické zapnutie tej WIFI karty. A práve vtedy sa rozsvieti kontrolka ktorá indikuje zapnutie a vypnutie WiFi karty. A práve to mi nejde. Kontrolka je stále vypnutá. Chcem vedieť či sa to dá zapnúť aj iným tlačidlom, alebo to nejako obísť.
vvoody
Light Expert
Light Expert

Mňa pomýlilo to že v sieťových adaptéroch más napísané že je zapnutá, neviem prečo ale myslel som si že tam to pri vypnutej wifi (tým mechanickým tlačítkom) aj napíše že adaptér je vypnutý, ale ono sa fakt tvári ako zapnutý len akoby nemal v dosahu žiadnu sieť, jak som si práve vyskúšal. Tak v systéme to más v poriadku, buď niečo s ovládačmi alebo HW problém. Možno by ešte pomohlo vedieť v aký moment prestala ísť ta wifina, či po inštalácii nejakého softu alebo z ničoho nič, či počas behu počítača alebo po reštarte/spustení systému. Tie ovládače si tam dal z cd k laptopu či si potiahol najnovšie?
mischooo
Expert
Expert

CD som nemal. Dal som z netu. Je to starší notebook. To že je to HW problém aj mňa napadlo. Najskôr som ho rozobral a myslel som že budú len nejaké kontakty zlé. Ale tam to bolo všetko OK. Ale nefungujú mi tlačidlá na rýchle spustenie. Sú tam 4. Jedno ja vypnutie a zapnutie notebooku (to ide) a ďalšie 3 nedjú. Jedno je tá WiFi, druhé je internetový prehliadač a to tretie som nerozpoznal.. :-D ale ani jeden z tých okrem toho standby tlačítka nejdú.

Ďalej čo sú tlačidlá cez Fn tak F1 je nejaký otáznik ani to mi nejde, F2 je spánok ani to nejde, F3 je niečo z obrazovkou ani to nejde potom je tam zo zvukom, z displejom to ide, potom je tam F10 WiFi to nejde a potom je tam ešte num to ide a Scr ani to nejde. Takže tam nejde toho viacej. Ale ide iba o tú WiFi. Ostatné ma netrápia.
Napísať odpoveď