Tvorba 3D hier v UNITY 3D

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
©_ME
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa ©_ME »

Nebojte sa, toto nieje jedna z tých tém, kde sa uživatelia pýtajú, ako vytvoriť 3D hru alebo iné. Nie, tu poskytujem návody:
INFO

Kód: Vybrať všetko

Popis: Tutorial pre tvorbu 3D hier v UNITY 3D. V druhom linku je tutorial aj na využitie jazyk C#.
Jazyk: Anglický
DOWNLOAD

Kód: Vybrať všetko

http://download.unity3d.com/support/resources/files/3DPlatformTutorial.pdf
http://www.rebelplanetcreations.com/downloads/Other/Tutorials/HowToMakeAGameInUnity3D.pdf
Zappir
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Tvorba 3D hier v UNITY 3D

Príspevok od používateľa Zappir »

a tie tvoje navody su kde? :shock:
hwip
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa hwip »

neviem ci aj vam, ale mne nejdu spustit
©_ME
Light Star
Light Star

hwip!!!!!!!
keby ti napadlo stiahnut si ten flash player a tie veci okolo. A k tomu, tebe uz nejde vela veci, jednak mozeme sa rozporavat trebars o tvojom os.
Tutorialy niesu moje, su z ineho forka. Vsade tam posielali ze su celkom ok, a ze su free, tak som ich tu dal. Poskytujem linky, tak som to myslel.
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Keď to nieje tvoje tak si to mohol dať do http://www.hojko.com/chcete-si-precvici ... 61227.html
a nie vytvárať novú tému.
Keď už si chcel niečo také spraviť tak si to mal urobiť tak ako weroro tú tému s flash-om.
©_ME
Light Star
Light Star

ale. chel som to rozniest, lebo tu kokrétne chodia tí, čo chcú robiť hry. Nie tam, chcete si precvičiť programovanie a tak
(veľa z nich nevie ani programovať.) Takže mal by si ma pochopiť, tam sa mi nik z tých čo to chcú nepozrie.
Space5800
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Space5800 »

Myslím, že ak nie su schopní sami si nájsť informácie (google a podobne) tak im nepomôže tvoj link ako urobiť 3D hru na jednom konkrétnom engine.
©_ME
Light Star
Light Star

to je tiez pravda, ale kaselkat na to.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny3212 »

Na vyskusanie je to pekna vec, ale skor si myslim, ze je to strata casu a v ramci programovania grafiky mi to nic neda. Ale pekna ukazka toho ako sa veci na vyssej urovne skladaju dohromady, taky pekny obraz syntezy.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Už keď tak urputne chceš pomôcť laikom, skús pomôcť aj skúsenenjším. Skús pohľadať dáky riadny tutoriál pre shockwave hry, ktoré sú tiež 3D. Táto oblasť flashových technológií mi stále uniká.
©_ME
Light Star
Light Star

hmmmmmm.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

weroro napísal:Už keď tak urputne chceš pomôcť laikom, skús pomôcť aj skúsenenjším. Skús pohľadať dáky riadny tutoriál pre shockwave hry, ktoré sú tiež 3D. Táto oblasť flashových technológií mi stále uniká.
Robit plnohodnotnu a velku 3D hru vo flash? To je kravina si myslim a uplna zbytocnost. To iste si myslim aj o web strankach, ktore su cele robene vo flash.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Čo má spoločné plnohodnotné a veľké? Keď je raz niečo plnohodnotné nezáleží na tom v akom rozsahu je to vytvorené. Shockwave hry sú graficky na rovnakej úrovni ako unity. To či sa dajú vytvoriť aj pre desktop to už neviem. Osobne sa mi nikdy nepodarilo nájsť alebo stiahnuť offline verziu shockwave hry, všetky boli live streamované cez net.

Tvoj skepticizmus či priam nechuť k flashu ti nikto neberie. Každému vonia niečo iné. Aj ja mám radšej coldfusion ako PHP.
hwip
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa hwip »

johny3212 napísal:
Robit plnohodnotnu a velku 3D hru vo flash? To je kravina si myslim a uplna zbytocnost. To iste si myslim aj o web strankach, ktore su cele robene vo flash.
Nemozes posudzovat Flash ako taky. Flash ma vyhodu v efektoch a v tom, ze je to vlastne taky engine, nieco ako Unity 3D, len je urceny viac menej pre weby. Nevyhoda je potreba pritomnosti flash-pluginu.
A co sa tyka tej hry, plne suhlasim s werorom. Ci neziskali velku oblubu práve flash hry na facebooku? Nie su sice 3d, ale aj 2d hra, na ktorej sa niekto potrapil a ma dobru myslienku moze byt omnoho lepsia ako 3d hra, ktora tieto vlastnosti nema.
©_ME
Light Star
Light Star

nie všetky hry tam sú flash.(To si nevidel moju rocnikovu?)
Niektoré sú tvorené v kombinácii FBML A Javascript. A johnyDAJAKECISLA, nemyslis ze 44 milionov uerov nieje trosku vela na to, aby bola tvorba plnohodnotnych 3d hier kravina a uplna zbytocnost? Zenga ci ako zarabaju na uz len 2d hrach prachy. Mimochodm, v com bolo robene runescape? Vo flashi, na wikipedii som nasel nieco o jave...
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

hwip:
Dakujem ti za vysvetlenie flashu. Ale myslim, ze ani mne a ani 'hwip-ovi' to skutocne nemusis vysvetlovat. Ja nemam ziadny negativny nazor na flash a ani na online flash hry, robil som v nom. Mam iba negativny nazor na urcite oblasti jeho pouzitia, ako mi hwip upresnil 3D desktop games a stranky robene komplente vo flash.
pipiak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pipiak »

Ale no chlapci, miesat hrusky s jablkami tu chcete:D
Unity je nextgen engine tvoreny ako crossplatfom zalezitost na tvorbu uzasne dobrych hier.
Flash sranda na dynamicky / multimedialny web.

Tak si prosim nemilne tieto kusky reality...lebo na uniny sa web teoreticky vytvorit da, takisto aj vo flashi sa da vytvorit hra...ale aj jedno aj druhe bude stat za prd.

PS. a poprosil by som na online hru vo flashi co sa len trosicku bude podobat na ten trapny tutorial v unity, lebo by ma to straaasne zaujimalo ako sa daju emulovat vo flashi tie kvanta grafickych vymozenosti.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

pipiak: nekukal som tie tuty len som trochu googlil aby som videl ako vyzera unity.

Tu máš http://www.shockwave3d.com/gamePage.cfm?id=815 a k tomu budeš potrebovať toto http://www.adobe.com/products/shockwaveplayer/
pipiak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pipiak »

ten link ktory si poslal nevyuziva shockwave player, ale unity engine:D, takze to tvoje 3d flash = unity engine a ich browser plugin...takze hladaj dalej radsej
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Potom je unity používaný ako modernejšia (kvalitnejšia) náhrada za shockwave. Pokiaľ nemáš nainštalované ani jedno ani druhé tak ťa hodí na adobe stránku. Ja som tam videl to unity tlačítko, ale ako zásuvný modul mi primárne hodilo shockwave player. Takže som ti dal dobrý link. Mne to sa to celé javý ako Unity VS. SKW podobne ako Flash VS. SilverLight.
Napísať odpoveď