Tvorba 3D hier v UNITY 3D
-
johny3212
Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Tvorba 3D hier v UNITY 3D
Nikto to tu nemiesa hrusky s jablkami. O oboch technologiach sa tu pise oddelene a nik tu nevravi, ze ideme v unity robit web a ani, ze vo flash neviem aku 3D
-
pipiak
Medium Star
ale su medzitym obrovske rozdiely...medzi kazdou tebou vymenovanou technologiou.
unity plugin umoznuje nativne pristupovat ku GF a tym vyuzivat jej vlastnosti tak ako desktopova app. prezri si to> http://unity3d.com/unity/publishing/web
unity plugin umoznuje nativne pristupovat ku GF a tym vyuzivat jej vlastnosti tak ako desktopova app. prezri si to> http://unity3d.com/unity/publishing/web
ja som vysvetloval rozdiel medzi flash a unity 3d. A myslim si ze flash je taky engine, ale nema vyuzitie na desktope ako takom, ale na weboch. Samozrejme, zaklad maju upne iny.
-
weroro
Flash coder
pipiak: My sme sa asi nepochopili. Ja som nikde netvrdil, že flash (shockwave) sú lepšie ako unity. Ja som svoj príspevok myslel tak, že existuje aj "jednoduchšia" (toto ale tvrdím ja, lebo z môjho pohľadu je to jednoduchšie) alternatíva ako unity, hlavne pre začiatočníka. To, že nevie shockwave pristupovať k GF priamo z prehliadača, viem, stále iba porovnávam a tiež si nemyslím, že by sme niečo miešali. Unity bolo podľa všetkého postavené práve na shockwave (keďže na hranie 3D online hry je možné použiť aj to aj to). Shockwave tu bol skôr. Je to ako Javascript a ActionScript. AS je tiež postavený na JS a každý z nich má výhody v niečom inom. Toto isté si dovolím tvrdiť (aj keď do konkrétnej problematiky nevidím tak ako ty) aj o unity a shockwave. Tiež si treba uvedomiť, že SKW je postavený na flashi a nie je to flash ako taký. Ako som už predtým písal problematika SKW ma zaujíma a chcel by som vytvárať SKW aplikácie, a preto som aj napísal, že by mohol zakladateľ témy pohľadať aj nejaké návody, ktoré sú ťažko hľadatelné (alebo som blbý a neviem googliť - nehanbím sa za to). Som rád, že si sa vyjadril a ozrejmil situáciu.
hwip: WEB aplikácia a AIR aplikácia sú dve rozdielne aj keď veľmi podobné záležitosti. Vo flashi (AIR) sa dajú programovať aj riadne EXE aplikácie, ktoré vedia pristupovať k registrom a systému ako takému, vedia zapisovať do súborov a databáz, vedia pracovať s DirectX a stále programuješ v ActionScripte.
Nie že by ma táto diskusia nezaujímala, ale nikto tu nenapísal, že "hej chalani, vykašlite sa na unity3D a robte shockwave, lebo ten je lepší", ja som sa len svojsky opýtal (síce oznamovacou vetou, ale predsa
), zakladateľa témy, či by nevedel nájsť aj návody pre túto technológiu. Už keď 3D hry, tak nech dá na výber aspoň dve podobné, nech sa môžeme rozhodovať.
hwip: WEB aplikácia a AIR aplikácia sú dve rozdielne aj keď veľmi podobné záležitosti. Vo flashi (AIR) sa dajú programovať aj riadne EXE aplikácie, ktoré vedia pristupovať k registrom a systému ako takému, vedia zapisovať do súborov a databáz, vedia pracovať s DirectX a stále programuješ v ActionScripte.
Nie že by ma táto diskusia nezaujímala, ale nikto tu nenapísal, že "hej chalani, vykašlite sa na unity3D a robte shockwave, lebo ten je lepší", ja som sa len svojsky opýtal (síce oznamovacou vetou, ale predsa
este je tu stále Gamemaker 8. 
-
johny3212
Star
Kebyze chcem vytvorit 3D desktop hru, tak asi vezmem do ruky Quake3 engine. Je na to vela tutorialov a vela open hier, hlavne pre linux. Pre online internetovu hru asi siahnem po flash.