Problém pri zapatí PC
Re: Problém pri zapatí PC
...to nie su zenery...to shotky usmrňovače 16A ,30-60V
Pravda, okuliare.
Neživím sa opravou zdrojov, neoplatí sa to. Konštruujem jemnejšie veci. 
Už sme tu jak na čete....
.....vybrať kondík-odmerať,zahodiť,dať nový...a pôjde.
//autoeditácia príspevku (01 Jún 2011, 0:43)
Ja sa tým tiež neživým...koníček...30 rokov
Opravovať impulzáky je niekedy slasť,zatial sa mi nepodarili len dva.Zhorené neriešim.
//autoeditácia príspevku (01 Jún 2011, 0:43)
Ja sa tým tiež neživým...koníček...30 rokov
Opravovať impulzáky je niekedy slasť,zatial sa mi nepodarili len dva.Zhorené neriešim.
Impulsné veci trvalo zapnuté, akými je aj ATX zdroj... nízka životnosť, poddimenzované alebo nekvalitné súčiastky, zanášanie ventilátorov...
P.S. Asi sme si vekovo blízko. A ja konštruujem a vyrábam, opravy mimochodom, čo sa naskytne.
P.S. Asi sme si vekovo blízko. A ja konštruujem a vyrábam, opravy mimochodom, čo sa naskytne.
V mojom pc mam neznačkový 300w...nejaký Taiwan a má už 8 rokov chudáčik
No ja mám už trocha sinejší, predsa len bigtower s dvoma napalovačkami a výmennými disky, 2 VGA, a 16 hod denne zapnutý. Ale tiež letitý, občas niečo upgradujem. Bedňa je z roku tuším 1996.
Nedávno som upol aj ja svoj komp...3,8G dvojjadro,3G pamäť,2x napal...grafika len jedna,ale zdroj mu v pohode stačí...špičkový odber pri konvert.videa + pálenie + pozeranie nejakého filmu ... 285W aj s monitorom CRT 19"
Samo, že stačí, ale ja som krapet inde... laborujem so všetkým, a občas je v ňom veľa, mal som tam aj 4x SCSI, a to je náročnejšie. Skúšam hocičo. Nepustím klientovi nič pochybného.
Len tak mimo...mám doma starší skener s takýmto pripojením.Dajú sa k tomu ešte zohnať káble a spojiť to s PC ?
- Prílohy
-
- skener.jpg (5.48 KiB) 680 zobrazení
Máš šťastie, SCSI mám. Napíš aj typ scanneru, ja som ich robil od roku 1994, a mám v chodu jeden, ktorý ma stál cca 25000, z USA, a je stále rýchly, iba ale 300 dpi. Do kanclu. Scorpio.
Neide iba o kábel, ale aj o radič SCSI, aj to mám. Adaptec. PCI alebo ISA? A SW?
Neide iba o kábel, ale aj o radič SCSI, aj to mám. Adaptec. PCI alebo ISA? A SW?
Je to AGFA SNAPSCAN 600 USAPC .... podarujem ti ho? Ja mám v behu Lexmark...
Je slušný a SCSI, dá sa sprevádzkovať a rad pomôžem, keď chceš. PCI Adaptec 2490 a kábel SCSI. Pozrem sa, mal by som to mať.
http://www.ciao.co.uk/Productinformatio ... 0__5372316
Alebo to spolu podarujeme škole, ja také robievam. V KE.
http://www.ciao.co.uk/Productinformatio ... 0__5372316
Alebo to spolu podarujeme škole, ja také robievam. V KE.
-
jackass112
Amateur
potreboval by som takuto nejaku schemu žil konektorov ale AUXPWR1 mam iny len 4 pinový ale tak či tak tie hodnoty lietaju uplne hocijako nesedia ani z daleka a zistil som že som sa mýlil asi a napätie je ovela večšie na ATX12V1 17,22 V na 5V vstupoch je 9,98V a na 3,3 je 4,96 ale skače to ale našiel som niekde že moj zdroj allied AL-8360BTX je uplny fail a dokonca ani nevihovuje bezpečnosti a neprešiel nejakými testami a predaj týchto zdrojov bol už zakázany na Slovenskom trhu 
ale dakujem tu za rady bratovi som už nakazal kupiť druhy nepotrebuje žiadny silný zdroj : Seasonic 350W, SS-350ET tento dneska donesie namontujem a dufam že to pojde.
ale dakujem tu za rady bratovi som už nakazal kupiť druhy nepotrebuje žiadny silný zdroj : Seasonic 350W, SS-350ET tento dneska donesie namontujem a dufam že to pojde.
Napíš typ MB, či to nakoniec potrebuješ, ten konektor. Prezriem si to v manuále. A aj daj jeho obrázok, a farby vodičov hovoria o úrovniach napájania. A čím si meral tie úrovne, keď píšeš o takých hodnotách?
Tie napätia sú v takom rozsahu,že matičná doska by bola už dávno v háji.Kondenzátory na nej sú v 12V vetve na 16V a v 5V asi len na 6V. Už by ich bolo vyfúkalo.Tiež by ma zaujímalo,čím to bolo merané.Až sú v napätiach nevyfiltrované špičky môžu byť merané údaje aj také.Treba použiť osciloskop.
Neviem, kde je v opise problému realita. Predsa len by to chcelo serióznosť, nie? Také cifry?
Radšej daj čísla z BIOSu, tam sú presné.
Myslím že zvolil správny postup. Kúpiť nový zdroj a ten shit recyklovať....valcom 
-
jackass112
Amateur
radšej čísla z biosu?jarda.j napísal:Neviem, kde je v opise problému realita. Predsa len by to chcelo serióznosť, nie? Také cifry?Radšej daj čísla z BIOSu, tam sú presné.
a meral som to kvalitnym multimetrom nie činskym šmejdom s tržnice za 3 eura
Ale veď viem, že ti to neide. Ale tie cifry sú fakt nereálne. To je naozaj veľa. Zhorelo by to. 
-
jackass112
Amateur
tie cidry su zaručene take ake som nameral
takže nakoniec este zistim že ked zapojim noví zdroj doska bude tieš nakokot...