Notebook

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
aaaa
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Notebook

Príspevok od používateľa aaaa »

Zdravím tak na úvod som si dovolil založiť samostatnú temu z dôvodu akejsi neaktivnosti v teme PORADNA PRI KUPE NTB, človek tam napíše čaka ale odozvy sa nedočká. Takže idem si kupiť NTB a od Vás chcem len poradiť či v tej cene sa da kupiť aj niečo lepšie alebo je to to najlepšie čo som si mohol vybrať. Takže moj typ je toto: http://www.alza.sk/acer-aspire-5552g-n9 ... 225298.htm DAKUJEM ZA POCHOPENIE !
j@ro
Star
Star

Re: Notebook

Príspevok od používateľa j@ro »

Neuviedol si na co ho planujes vyuzivat. Z vykonu vga usudzujem orientaciu na hry, z tohto hladiska ide vdaka pouzitej grafike o slusny stroj.

Ak zoberieme do uvahy aj prevadzkove vlastnosti a aplikacny vykon, tak by som radsej volil notas s cpu od intelu. Tieto procesory su vyrabane 32nm technologiou a budu mat lepsie prevadzkove vlastnosti.

Pri rozpocte do 550€ a momentalnej ponuke na alze by som siel do tohto.
in_ty
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa in_ty »

nezmysel, co niekto chce vyzerat mudry?:)

budu mat pre uzivatela presne rovnake prevadzkove vlastnosti

// tak tiez upravujem prispevok, lebo som reagoval na jaro a on to potom upravil. samozrejme, ze ide o urcite veci na co ho clovek chce. filmovy strihac moze spekulovat, aj v odbornych kruhoch sa vedu dlhee diskusie o pre uzivatela nepodstatnych veciach.
bezny uzivatel nepociti absolutne nic, tam je dolezite ci nenatrafis na chybny kus (uplne rovnaka pravdepodobnost pri AMD ci Intel)
inak maju pocitace pre 98% uzivatelov rovnaky vykon a nikdy sa rovnako nepokazia.
pocitac sa jednoducho po 5 rokoch vymeni za silnejsi. ak hras hry alebo chces machrovat najnovsim moze sa castejsie, ale to su tie 2%.
j@ro
Star
Star

45nm stvorjadro od amd bude mat urcite rovnake prevadzkove vlastnosti ako 32nm 2jadro o intelu :roll:
in_ty
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa in_ty »

a este bude lacnejsie
aaaa
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa aaaa »

a možeš mi tak lajcky vysvetliť o kolko % je lepši CPU u HP oproti CPU u ACER

potom podporuje vga u hp tiež DirectX 11, Shader Model 5.0, OpenGL 3.1 ako u ACER

a ano NTB by som chcel na nejaku tu zabavu ako hry, potom škola atď...

ale ACER sa mi zda taky štýlovejší s podľa mna a tiež tie rozdiely nie su take veľke, sice len ta cena +-30€
j@ro
Star
Star

Moj predchadzajuci prispevok o prevadzkovych vlastnostiach bol mysleny ironicky. Jasne, ze nova architektura prinasa vylepsenia a intel stihol prist prvy s 32nm vyr. technologiou.

@aaaa Tebou vybrany notebook ma jednoznacne lepsiu grafiku (vid. pocet pipelines), ale je to podmienene prave skutocnostami, ktore spominam vyssie, niecim treba zakaznika zaujat :wink: .

Porovnanie grafik:
6650M
6490M

Suhlasim s in_ty-m v tejto cenovej kategorii nie je velmi co spekulovat. Podla mna ani jeden uvedeny notebook na sucasne hry nebude plne dostacujuci, takze sa rozhodni sam. Ja by som ako pracovny notebook jednoznacne volil uvedene HP-cko. Ako herny notebook by som zvolil nieco z ROG serie od Asusu, ale to je uz ina cenova kategoria.

//edit uz je to HP-cko nedosupne :)
Napísať odpoveď