Problém pri zapatí PC
Re: Problém pri zapatí PC
Je to možné, žiaľ. Odskúšaj radšej s iným starým zdrojom. Bez HDD, DVD. Iba MB, nejakou RAM a internou VGA.
-
jackass112
Amateur
takže počítač sa vďaka boho rozbehol a dufam že už s nim nebude mať brat dalšie problemi lebo ak to bude robiť znova niečo na doske bude odpálené a to ja už nezistím čo 
Poreferuj viac. Dal iný zdroj? Aké úrovne namerieš na tom druhom zdroju? A aké sú v BIOSe? Zaujíma to nielen mňa.
-
jackass112
Amateur
dal som tam zdroj care case ATX 350W BIOS ukazuje 3,39V, 5,14V, 11,88V počitač ide zatial bez problemov zdroj určite vystači je to starší počítač je tam 7600GT grafika asus P5GZ-mx doska ma len dva sloty na ramky ale bratovito stači 
Vyzerá to dobre, MB prežila. A tá závada zdroja, to je tiež zaujímavá vec. Smrdelo niečo? Hrialo? Je aj niečo iného opáleného okrem okolia elytu?
jarda.j
volako ťa ten zdroj drží
vytiahni zásuvku,už to poriešil 
volako ťa ten zdroj drží
Viem. A rad by som vedel, kde je problém, lebo písal, že ho bude opravovať. Predsa len tie namerané hodnoty sú zaujímavé. A aj to, že to MB prežila. Nemal som nikdy takú závadu, a Ty? Proste záujem o príčinu, kedže to má niekto, kto si s tým asi vie poradiť. 
Písal som tu o tom,že problem môže byť v nevyfiltrovaných napäťových špičkách.Multimer ich môže merať nie ako efektívnu,ale maximálnu hodnotu.Tvrdosť-mäkkosť tých špičiek ešte nemusí mať deštrukčné účinky pre MB,ale vzniknuté "rušenie" môže úplne rozhádzať oscilátory na MB a nenaštartuje sa ani BIOS.Takéto "rušenie" v jednosmernom napätí v imp.zdroji býva chybou poklesu kapacity vo vstupnom usmerňovači,alebo niekde okolo riadiaceho obvodu (alebo aj väzbové kondy).Mohlo by to spôsobovať aj poškodenie spínacích tranzistorov (neskoro sa zatvárajú),ale pri napájaní cca 300V by ich určite odpálilo. Pri takýchto závadách sa už z nejakým obyč.multimetrom nevystačí.Treba osciloskop a merač kapacity a indukčnosti , servisnú schému aj oscilogramami a aspoň základnými napätiami v okolí riadiaceho integráku.
Netreba zabúdať na vec,že impulzný zdroj je aj zdrojom silného rušenia,ktoré sa šíri všetkými smermi - vstup-výstup aj elektromagneticky a odfiltrovanie je problematické.Každá zmena stavu súčiastok má na to veľký vplyv a potom vznikajú rôzne vyššie harmonické kmitočty v užitočných signáloch (napätiach).
Možno sa mu to podarí opraviť výmenou spomínaného filt.kondíka.Ak nie,tak len merať,merať,merať....,ale k tomu už treba viac znalostí z tejto problematiky a hlavne mať čím a podľa čoho. (pomohla by trochu schéma,ale na webe som zatiaľ nenašiel)
Netreba zabúdať na vec,že impulzný zdroj je aj zdrojom silného rušenia,ktoré sa šíri všetkými smermi - vstup-výstup aj elektromagneticky a odfiltrovanie je problematické.Každá zmena stavu súčiastok má na to veľký vplyv a potom vznikajú rôzne vyššie harmonické kmitočty v užitočných signáloch (napätiach).
Možno sa mu to podarí opraviť výmenou spomínaného filt.kondíka.Ak nie,tak len merať,merať,merať....,ale k tomu už treba viac znalostí z tejto problematiky a hlavne mať čím a podľa čoho. (pomohla by trochu schéma,ale na webe som zatiaľ nenašiel)
Viem, že to nieje sranda, keď nemá tie meráky, ja ich mám. A preto aj sa pýtam na výsledok. Aj servisná dokumentácia sa niekedy draho platí, naposledy ma jedna vyšla na 70 €.