Chorvatsko
Re: Chorvatsko
ist na blind neni problem, ale nevyhoda je v tom ze si dost unaveny z cesty a musis este riesit ubytovanie
+ este k tomu na blind - nezabudajte na cestovne poistenie 
a urcite ubytovanie najdes ked pojdes kedykolvek, akurat cena je ina v juni/septembri ako v juli/auguste.. ked pojdes v hlavnej sezone, tak mozno netrafis volny apartman (aj s kuchynkou)/"sobe" (bez kuchynky) na prvu supu, ale nieco urcite najdes.. a tak ci tak je lepsie pochodit viacej, porovnat uroven a cenu a tak si vybrat
a urcite ubytovanie najdes ked pojdes kedykolvek, akurat cena je ina v juni/septembri ako v juli/auguste.. ked pojdes v hlavnej sezone, tak mozno netrafis volny apartman (aj s kuchynkou)/"sobe" (bez kuchynky) na prvu supu, ale nieco urcite najdes.. a tak ci tak je lepsie pochodit viacej, porovnat uroven a cenu a tak si vybrat
my sme tak boli asi 3x. Nikdy sme s tým nemali väčší problém. Bolo tak, že sme si mohli vyberať ale zas keď sme išli posledný krát tak sme dlho nemohli nič nájsť, ale nakoniec sa podarilo.
Shwollo > "Dlho" je aké časové rozmedzie? Hodina? Deň? Kedy ste to išli, že ste nemohli nájsť ubytovanie?
To krátko znamenalo, že sme prišli do mesta zastavili nejakú tetu, čo postávala pri ceste a spýtali sa na ubytko. A potom to už šlo viac-menej samo. A do max do 2 hodín sme mali ubytko.
Dlho znamenalo, že sme prišli do mesta zastavili tetu a tá nám povedala, že nič nie je voľné alebo to bolo pre nás drahé. Takto sa to opakovalo viac krát. Museli sme ísť autom do vedľajšieho mesta a tam sme potom zobrali aj drahšie ubytovanie. Nepamätám si už koľko presne to trvalo. Ale ak sme do mesta došli ráno, tak nikedey poobede sme to ubytko našli. Ale toto všetko bolo dosť dávno. Cca 3 roky dozadu. Len si už nepamätám v ktorom mesiaci to bolo. V Chorvátsku sme boli rok nato posledný krát. To sme ale išli cez cestovku.
Dlho znamenalo, že sme prišli do mesta zastavili tetu a tá nám povedala, že nič nie je voľné alebo to bolo pre nás drahé. Takto sa to opakovalo viac krát. Museli sme ísť autom do vedľajšieho mesta a tam sme potom zobrali aj drahšie ubytovanie. Nepamätám si už koľko presne to trvalo. Ale ak sme do mesta došli ráno, tak nikedey poobede sme to ubytko našli. Ale toto všetko bolo dosť dávno. Cca 3 roky dozadu. Len si už nepamätám v ktorom mesiaci to bolo. V Chorvátsku sme boli rok nato posledný krát. To sme ale išli cez cestovku.
Shwollo > My sa chystáme v podstate o týždeň (02 - 03. 08. 2010), to je akurát TOP sezóna, čítal som kadečo, že môže byť problém s ubytkom, ale chceme ísť do nejakej dedinky, nie do niečoho vačšieho a pevne verím, že v menších usadlostiach nebude problém niečo zohnať.
My sme tiež boli v takých menších dedinách. Baška Voda a Tučepi. (kúsok južnejšie od Makarskej). Potom sme si od domácich popýtali čísla a ďalší rok sme im len zavolali nech nám rezervujú a už sme tak len prišli a bolo
.
02. 08. 2010 odchádzame do Chorvátska autom... Zháňal som a dal dokopy nejaké užitočné informácie. Snáď to niekomu pomôže;)
Ideme na blind, z Košíc po diaľniciach cez Maďarsko a Chorvátsko... Plánovanie cesty nechám na GPS – koniec-koncov po diaľnici ani nie je veľmi čo plánovať. Vybrali sme si časť Crikvenice – Selce.
Snáď to bude fajn;)
Ideme na blind, z Košíc po diaľniciach cez Maďarsko a Chorvátsko... Plánovanie cesty nechám na GPS – koniec-koncov po diaľnici ani nie je veľmi čo plánovať. Vybrali sme si časť Crikvenice – Selce.
Snáď to bude fajn;)
- Prílohy
-
- Ceny DN.pdf
- (168.84 KiB) 291 stiahnutí
-
- Do Chorvátska autom.pdf
- (61.82 KiB) 298 stiahnutí
-
- Chorvátsko.pdf
- (48.69 KiB) 214 stiahnutí
-
- Informácie.pdf
- (63.25 KiB) 209 stiahnutí
-
- Predpisy HR, HU.pdf
- (46.01 KiB) 199 stiahnutí
-
- Zopár fráz z chorvátskej konverzácie.pdf
- (86.06 KiB) 263 stiahnutí
-
- ZOZNAM.pdf
- (46.07 KiB) 247 stiahnutí
Caute, chystáme sa do Chorvátska vo štvrtok v noci a chcem sa spýtať kade je najlepšie ísť. Ideme konkrétne do Podgory. Doteraz sme vždy chodili do Zadaru a išli sme: PD - BA - Szombathely - Lendava - Záhreb - Plitvcké jazerá - Zadar
snažili sme sa vyhýbať dialniciam lebo jedna búračka a stojíte (hlavne v tých Chorvátskych tuneloch) ale z ekonomického hľadiska (benzín) je to pravdepodobne výhodnejšie... aj keď ďialničné poplatky nie sú zrovna najlacnejšie... tak ako by ste doporučili ísť?
snažili sme sa vyhýbať dialniciam lebo jedna búračka a stojíte (hlavne v tých Chorvátskych tuneloch) ale z ekonomického hľadiska (benzín) je to pravdepodobne výhodnejšie... aj keď ďialničné poplatky nie sú zrovna najlacnejšie... tak ako by ste doporučili ísť?
M@rt1n > Na tvojom mieste by som určite prehodnotil tú diaľnicu – rýchlejšie, bezpečnejšie a v konečnom dôsledku aj menej zaplatíš. Tie mýtne poplatky + benzín ťa stále vidu menej alebo rovnako ako keby si sa trepal po okresných cestách. Ale zasa treba brať do úvahy vyššie spomenuté výhody.
A k trase: diaľnica A1 ti ide takmer do podgory, akurát na konci sa budeš trocha vracať (pár km). Samozrejme, pokiaľ by si si zvolil tie diaľnice. Ak nie, tak potom zadar a ťahať sa popri pobreží, čo je dosť o dušu z vlastnej skúsenosti.
Neviem či si už šiel okolo pobrežia, ale je to dosť úmorné ísť po tých úzkych cestách. Ja som tak šiel ešte s rodičmi pred 2 rokmi na ostrov Pag a stačilo aj mne, aj otcovi šoférovania...
A k trase: diaľnica A1 ti ide takmer do podgory, akurát na konci sa budeš trocha vracať (pár km). Samozrejme, pokiaľ by si si zvolil tie diaľnice. Ak nie, tak potom zadar a ťahať sa popri pobreží, čo je dosť o dušu z vlastnej skúsenosti.
Neviem či si už šiel okolo pobrežia, ale je to dosť úmorné ísť po tých úzkych cestách. Ja som tak šiel ešte s rodičmi pred 2 rokmi na ostrov Pag a stačilo aj mne, aj otcovi šoférovania...
DR8PruBr - jj okolo pobrežia som už išiel do Chorvátska totiž chodíme už 7 rokov
a hej tie cesty nie sú nič extra... ale oco ako šofér z povolania nemá moc v láske diaľnice... takže uvidím ako nakoniec pojdeme mám pre neho pripravené 2 trasy a to cez Rakúsko prakticky až tam po diaľnici alebo potom osvedčenú trasu "šoustkami"
Predvcerom som sa tiez vratil z Chorvatska, boli sme autom na blind uz tretikrat. Co sa tyka otazok okolo ciest, netusim kolko som platil za dialnice, ale rozhodne by som riesil cestu dialnicou a nie mimo. Skusal som uz aj to, zavisi sice kedy clovek ide, ak cez tyzden tak mozno ok, ale cez vikend to je des, hrozna premavka, clovek zbytocne zabije kopec casu. Rozhodne dialnica teda. K Budapesti sa vyjadrit neviem, ak niekto planuje ist smerom popri Balatone, tak mu staci sledovat znacenie smerom na M7 a pohodicka. Ja sa spolieham na GPS, ktore ma previedlo cez centrum a ani som sa na znacky nepozeral po pravde. No problem.
Co sa tyka ubytka, nikdy som nemal ziadny problem nieco zohnat. Tentokrat sme si ako destinaciu zvolili Brelu, prisli sme tam, odparkovali auto a vybrali sa mimo mesta hladat nejake take privatne plazicky, kde nepotrebujem mat ziadnych inych ludi naokolo. Kedze sa take podarilo najst, tak sme sa tam rozhodli ostat, zastali sme pri prvom dome co sa pozdaval so super vyhladom na more, hned zobrali apartman pre troch (kazdy vlastna izba) s dvoma balkonmi smerom na more .... cena 45 za noc, co bolo v pohode. Totalna spokojnost. Keby som vedel aka tu je teraz zima tak zrejme ostanem aj dlhsie haha
Co sa tyka ubytka, nikdy som nemal ziadny problem nieco zohnat. Tentokrat sme si ako destinaciu zvolili Brelu, prisli sme tam, odparkovali auto a vybrali sa mimo mesta hladat nejake take privatne plazicky, kde nepotrebujem mat ziadnych inych ludi naokolo. Kedze sa take podarilo najst, tak sme sa tam rozhodli ostat, zastali sme pri prvom dome co sa pozdaval so super vyhladom na more, hned zobrali apartman pre troch (kazdy vlastna izba) s dvoma balkonmi smerom na more .... cena 45 za noc, co bolo v pohode. Totalna spokojnost. Keby som vedel aka tu je teraz zima tak zrejme ostanem aj dlhsie haha
Zorg > Koľko vás bolo keď 45€ / noc?
Neporozumel som tvojej otazke, zrejme to malo byt VAS a nie vam ... ak sa teda pytas nato tak som spomenul ze sme boli 3, to znamena 15 euro na noc na hlavu.DR8PruBr napísal:Zorg > Koľko vám bolo keď 45€ / noc?
Zorg > Jasné, malo to byť vás, len som sa sekol.
Dá sa aj niečo lacnejšie poriešiť, nie?
Dá sa aj niečo lacnejšie poriešiť, nie?
Vidím že sa skutočne vyznáte čo sa týka dovolenky v Chorvátsku. Nikdy som nebol tam nebol, ale práve uvažujem s kamarátmi, že by sme naslepo vyrazili na dovolenku. Zvažujeme dve možnosti, prvá je Gdansk a celkovo severne Poľsko a druhou je práve spomínané Chorvátsko. Ohľadom toho Poľska máme viac-menej všetko zistené a vychádza nám to pri skromnosti okolo 200 euro na 7 dní (počítal som náklady na cestu, ubytovanie a stravu)
Ako druhú možnosť zvažujeme Chorvátsko, ale hoci som googlil jak divý, čítal recenzie, neviem čo mám od toho očakávať. Chcel som spýtať akú destináciu by sme mali zvoliť ak máme záujem o peknú prírodu, čisté more (pokiaľ možné piesočnatá pláž, ale i keď neni tak nevadi) menej ľudí (aby sme neboli ako sardinky na pláži), a zároveň dostupnosť nočnej zábavy (bary, reštaurácie)
Cestu by sme volili autom, to by nebol problém, avšak chceli by sme ísť na slepo a hoci som čítal že apartmán pre 4 za 60 eur/noc, moc sa mi to nechce veriť je to skutočne takto cenovo dostupné?
A na záver by som sa chcel spýtať na ceny stravovania ako to tam riešiť kedže nás celkový rozpočet na osobu by bol 250e/ osoba, maximálne 300!
Dá sa za tieto peniaze zrealizovať aspoň taká 7 dňová obstojná dovolenka ?
Ako druhú možnosť zvažujeme Chorvátsko, ale hoci som googlil jak divý, čítal recenzie, neviem čo mám od toho očakávať. Chcel som spýtať akú destináciu by sme mali zvoliť ak máme záujem o peknú prírodu, čisté more (pokiaľ možné piesočnatá pláž, ale i keď neni tak nevadi) menej ľudí (aby sme neboli ako sardinky na pláži), a zároveň dostupnosť nočnej zábavy (bary, reštaurácie)
Cestu by sme volili autom, to by nebol problém, avšak chceli by sme ísť na slepo a hoci som čítal že apartmán pre 4 za 60 eur/noc, moc sa mi to nechce veriť je to skutočne takto cenovo dostupné?
A na záver by som sa chcel spýtať na ceny stravovania ako to tam riešiť kedže nás celkový rozpočet na osobu by bol 250e/ osoba, maximálne 300!
Dá sa za tieto peniaze zrealizovať aspoň taká 7 dňová obstojná dovolenka ?
Nieco uz spomenul p4ra. Za mna mozem odporucit tiez Crikvenicu. Je to pomerne blizko a mestečko v noci skutočne žije. Všade kopu ludi, občas zapocujes nejake domace piesne. Ja som sa tam citil velmi prijemne. Mali sme velmi pohodovych domacich a pekny apartman s vyhladom na more a asi 5minut k moru. Naspat trošku stupanie ale dalo sa to prezit.
Na vylet mozes ist na ostrov Krk, popozerat pamiatky, kusok dalej mas Selce, kde je tiez živo, pripadne mozes ist pozriet na Plitvicke jazera ktore su velmi krasne atd...
Možnosti je vela, ja mozem tuto oblast len odporučit
//doug... az sa rozhodujes za Chorvatsko, počitaj ze takmer vsade budu plaze kameniste... piesocnate su dole alebo len na niektorych ostrovoch (Rab napr) alebo niekde lepsie Hotely maju vyhradenu plaz pre ubytovanych ktora je piesocnata...
co sa tyka ubytovania, da sa zohnat aj lacnejsie ako 60 €... ked chodis viac krat na to iste miesto tak nieje problem aby si s domacimi zjednal aj na 45-50€...
čo sa tyka stravy, ceny su podobne ako tu...povedal by som ze zase zalezi od destinacie....niekde mas primerane,malinko vyssie, inde vysoke...zase zaslezi aj od toho aky tovar...zakladne potraviny su vsak priblizne v podobnych cenach ako tu...mozno trochu vyssie
Na vylet mozes ist na ostrov Krk, popozerat pamiatky, kusok dalej mas Selce, kde je tiez živo, pripadne mozes ist pozriet na Plitvicke jazera ktore su velmi krasne atd...
Možnosti je vela, ja mozem tuto oblast len odporučit
//doug... az sa rozhodujes za Chorvatsko, počitaj ze takmer vsade budu plaze kameniste... piesocnate su dole alebo len na niektorych ostrovoch (Rab napr) alebo niekde lepsie Hotely maju vyhradenu plaz pre ubytovanych ktora je piesocnata...
co sa tyka ubytovania, da sa zohnat aj lacnejsie ako 60 €... ked chodis viac krat na to iste miesto tak nieje problem aby si s domacimi zjednal aj na 45-50€...
čo sa tyka stravy, ceny su podobne ako tu...povedal by som ze zase zalezi od destinacie....niekde mas primerane,malinko vyssie, inde vysoke...zase zaslezi aj od toho aky tovar...zakladne potraviny su vsak priblizne v podobnych cenach ako tu...mozno trochu vyssie
ostrov Pag je taky zvlastny - ako mesacna krajina - ziadne stromy, iba akasi biela zemina. Ale potom prejdete za kopec a ste ako v inom svete. A su tam aj miesta, kde to fakt zije. Navyse aj pieskove plaze su tu a kopec vodnych sportov. Ubytovanie je mozne v apartmanoch alebo v hoteloch. Co sa tyka dopravy, tak aj ked je to ostrov, nemusite ist trajektom. Je spojeny s pevninou mostom. Krasny a dobry hotel priamo pri plazi je http://www.belindagency.sk/63757-hotel-pagus/ .
Chcem sa psytat kolko alkoholu, potravim, liekov..... na osobu si mozeme zobrat do chorvatska???
mimo76 > Môžeš si zobrať koľko chceš a čoho checš - keď Ťa nechytia. Ale pokiaľ nie si podozrivý tak cez hranice nás ešte ani raz nekontrolovali.