obavam sa, ze asi budes musiet reinstalovat windows... snad to pomoze.. ak nie (co pochybujem, pretoze to bude chyba windowsu) tak bude problem z HW stranky
Problem s PC
-
AXO
Professional
- Kontaktovať používateľa:
kedze je nadpis temy dost rozsiahly, tak sa sem votrem aj ja...
ked otvorim zlozku so subormi .avi(ano obycajne video), tak mi vyskoci hlaska(priloha) od windowsu, ze win aplikaciu ukoncil... lenze to co ukoncil(to co je podla neho "nebezpecne" je explorer.exe
na starom pc s tym istym windowsom(original XP professional 32bit) mi ziadne taketo hlasky nehadzalo, takze nechapem o co ide...
neda sa to nejako vypnut tato "ochrana", alebo uplne odoperovat zo systemu ?
myslim ze podobne to je aj na viste, ze to neni firewall, ale nejaka obdoba od OS
vedel by niekto help ? jasne ze K+ za pomoc
//este pre istotu specifikacie PC, nemyslim, ze to nejak zavazi, lebo ide o OS problem, ale istota je istota... mozem aj este upresnit ak by bolo potreba najprv stary: celeron(bez D, obycajny) 2,0Ghz, 2x256MB ram, Geforce FX5200 256MB, ASUS P4S533-MX
novy: C2D E8400 3,00GHz(netaktovany zatial), 2x2GB RAM, Sapphire Radeon HD4870 512MB, ASUS P5Q-E
//autoeditácia príspevku ( 22 Aug 2008, 7:54 )
este som sa poradil s googlom, a ta chyba by mohla mat nieco spolocneho s prosecom drwtsn32.exe, je to nejaky program Dr. Watsom od microsoftu, ktory som ja nikdy neinstaloval, a je to nejaka ochrana... neviete o tom nieco ? ak to je nejaky nepotrebny sh*t tak, ako sa da odinstalovat ? (staci len vymazat ??)
ked otvorim zlozku so subormi .avi(ano obycajne video), tak mi vyskoci hlaska(priloha) od windowsu, ze win aplikaciu ukoncil... lenze to co ukoncil(to co je podla neho "nebezpecne" je explorer.exe
na starom pc s tym istym windowsom(original XP professional 32bit) mi ziadne taketo hlasky nehadzalo, takze nechapem o co ide...
neda sa to nejako vypnut tato "ochrana", alebo uplne odoperovat zo systemu ?
myslim ze podobne to je aj na viste, ze to neni firewall, ale nejaka obdoba od OS
vedel by niekto help ? jasne ze K+ za pomoc
//este pre istotu specifikacie PC, nemyslim, ze to nejak zavazi, lebo ide o OS problem, ale istota je istota... mozem aj este upresnit ak by bolo potreba najprv stary: celeron(bez D, obycajny) 2,0Ghz, 2x256MB ram, Geforce FX5200 256MB, ASUS P4S533-MX
novy: C2D E8400 3,00GHz(netaktovany zatial), 2x2GB RAM, Sapphire Radeon HD4870 512MB, ASUS P5Q-E
//autoeditácia príspevku ( 22 Aug 2008, 7:54 )
este som sa poradil s googlom, a ta chyba by mohla mat nieco spolocneho s prosecom drwtsn32.exe, je to nejaky program Dr. Watsom od microsoftu, ktory som ja nikdy neinstaloval, a je to nejaka ochrana... neviete o tom nieco ? ak to je nejaky nepotrebny sh*t tak, ako sa da odinstalovat ? (staci len vymazat ??)
-
Šu-Do
Redeemer
ten drwatson je v system32.. daj ho dpc (je to ako exe subor).. ja som ho tiez zmazal.. to tam ma windows defaultne.. ale najprv je treba vypnut hlasky o chybach windows...
toto mi vyriesilo napriklad, ked mi hadzalo chybu, ako tebe, ked som otvoril ovladacie panely, urobil som to, co som ti napisal a uz to islo bez problemov
toto plati ak kliknes priamo na video
... kodeky.... uplne vsetky ich odinstaluj (mozes aj precistit registre, napriklad s Tune Up alebo s regcleaner alebo s CCleaner) a potom skus to video.. a potom ked chces si nahod nove.. ale len jeden pack... nie viac..
toto mi vyriesilo napriklad, ked mi hadzalo chybu, ako tebe, ked som otvoril ovladacie panely, urobil som to, co som ti napisal a uz to islo bez problemov
-
AXO
Professional
hmm nemozem najst to kde sa vypinaju tie hlasky, viem ze som to kedysi nasiel, ale uz ani za boha neviem kdeŠu-Do napísal:ten drwatson je v system32.. daj ho dpc (je to ako exe subor).. ja som ho tiez zmazal.. to tam ma windows defaultne.. ale najprv je treba vypnut hlasky o chybach windows...
je mozne, ze to je aj kodekmi, ale na starom pc s tymto istym win XP som mal tie iste kodeky ale nerobilo.. som z toho uz na nervy..Šu-Do napísal:toto plati ak kliknes priamo na video
... kodeky.... uplne vsetky ich odinstaluj (mozes aj precistit registre, napriklad s Tune Up alebo s regcleaner alebo s CCleaner) a potom skus to video.. a potom ked chces si nahod nove.. ale len jeden pack... nie viac..
vyskusam iny codec pack a uvidim ci to bude robit stale
//bolo to kodekmi, haluz
//este ked mam len jeden codec pack nainstalovat, neviem ci je lepsie K-lite codec pack, alebo codec pack all in 1
dik moc poslem K+
-
GIGABYTE
King
k-lite ak sa nemýlim to je ten mega codec pack, však ? Osobne ho mám aj ja, predtým som mal all in one.. Ale keď som mal problémy z grafickou (mrzlo pc pri spustení videa) tak mi odpočúčali aj iný kodek, tak som dal tento.. Nakoniec som zistil, že to boli ovládače ale zostal som pri tomtoAXO napísal:je mozne, ze to je aj kodekmi, ale na starom pc s tymto istym win XP som mal tie iste kodeky ale nerobilo.. som z toho uz na nervy..
vyskusam iny codec pack a uvidim ci to bude robit stale
//bolo to kodekmi, haluza pritom to nerobilo na minulom pc.. nechapem, ale hlavne ze to uz funguje...
//este ked mam len jeden codec pack nainstalovat, neviem ci je lepsie K-lite codec pack, alebo codec pack all in 1
dik moc poslem K+
-
RainbowSix
Light Professional
Viem asi že to bude drasticke ale ak ti to nejpôjde tak reinstal jedine a ak mas veci na C tak potom mas dve moznosti ak mas rozdeleny hdd na viac casti tak potom spravis ces butovacie cd linuxsu a zoberes data z c a presunies do inej casti napriklad do D a ak to nemas tak potom ist ku kamosovi s hdd a tam to prekopirovat na cd.
-
AXO
Professional
no neviem ci to je mega, ma to 13,9 MBGIGABYTE napísal:k-lite ak sa nemýlim to je ten mega codec pack, však ? Osobne ho mám aj ja, predtým som mal all in one.. Ale keď som mal problémy z grafickou (mrzlo pc pri spustení videa) tak mi odpočúčali aj iný kodek, tak som dal tento.. Nakoniec som zistil, že to boli ovládače ale zostal som pri tomtoZatial všetko beží ako má
ak to bolo pisane mne, tak uz to je vyriesene asi hodinuRainbowSix napísal:Viem asi že to bude drasticke ale ak ti to nejpôjde tak reinstal jedine a ak mas veci na C tak potom mas dve moznosti ak mas rozdeleny hdd na viac casti tak potom spravis ces butovacie cd linuxsu a zoberes data z c a presunies do inej casti napriklad do D a ak to nemas tak potom ist ku kamosovi s hdd a tam to prekopirovat na cd.
-
RainbowSix
Light Professional
-
Šu-Do
Redeemer
AXO
na velkosti codec packu nezalezi... skor by som pozrel po kvalite... a ja ti odporucam nahodit K-lite, ale si tam daj len veci ktore potrebujes.. pri instalacii sa ta to opyta... a potom urcite neinstaluj nejake dalsie kodeky.. a ja by som neinstaloval kodeky inak vobec ak nemam problem s videami
na velkosti codec packu nezalezi... skor by som pozrel po kvalite... a ja ti odporucam nahodit K-lite, ale si tam daj len veci ktore potrebujes.. pri instalacii sa ta to opyta... a potom urcite neinstaluj nejake dalsie kodeky.. a ja by som neinstaloval kodeky inak vobec ak nemam problem s videami
-
AXO
Professional
k-lite nahodeny, ale bez kodekov su problemy, hlavne .mkv a niekedy artefakty v obraze(nie niekedy, ale podla videa)Šu-Do napísal:AXO
Re: Problem s PC
Zdar hovorí vám čosi názov current? Pri štarte windowsu mi nejde ani F8 ani alt ale F2 mi ide ma to hodí do nejakého paswortcurrent tam mám dať heslo ale neviem ake heslo sa tam ma dávať ja som nič od kúpenia windowsu nemenil tak nevieťe náhodou aké heslo tam má isť?
Mne napriklad safe mod ide cez F5, boot cez F8. ALT - nič
No ale nám nejde