19" LCD BenQ FP937s+, 700:1 kontrast, 300cd/m2, 8ms, 1280x1024, DVI, TCO03 10 400 sk
AK mate niekto LCD zaujima ma vas nazor ak mate niekto BENQ ....
ake LCD by ste mi poradili
Chcel som kupit eizo nedavno, potom iiyamu [Bohuzial do 16k] no a nakoniec po istom incidente som kupil philips s perfect panelom [nula vadnych pixlov]. Ma 5 katod [2 horizontalne a 3 vertikalne] farby ma super kontrast 1:700 8ms odozvu [true] je to delo, som spokojny. Da sa na nom robit grafika aj v nenativno rozliseni celkom obstojne. Cize vrelo odporucam philips aj nizsie rady [moj je 19" preto bol drahsi, ale da sa zohnat aj eizo/iiyama 19" do 16k aj ked nie ich vyssie rady].
incident bol ze eizo mali dva kusy vypalene pixle [jeden 1 pixel a druhy 2 subpixle abo tak nejak, co je dost pruser a ece stale v "norme" pre class 1 LCD monitory] kdezto tento philips je cool. 0 vadnych pixlov stoji za tie prachy....fakt vrelo odporucam
cert napísal:
8ms a podobne udaje su zavadzajuce alebo klamlive udaje od vyrobcov. Realita je vzdy horsia.
ja mam B a je to menej ako 25 ms a menej ako 16ms . Mal som tu cest s obomi pripadmi...takze tak. Samozrejme ze udaje su vzdy uvadzane inac, ako su v skutocnosti az na hi end znacky kde su podrobne rozpisane.
only napísal:ja mam philipsa 19 190S myslim s 8ms sice len VGA a nie dvi co skrie ale staci mi
dvi je totalna somarina a na tom filipse nehra skoro ziadnu ulohu. Pozeral som na farby v DVi a non DVi a chce to dost casu aby tam clovek rozpoznal rozdiel, neni to na nic ine. Myslim si ze skalu farieb, ktoru vie vykreslit Tvoje LCD by to DVi nerozsirilo [t.j. 16,9 mil] [farieb a odtienov].
uplink napísal:
dvi je totalna somarina a na tom filipse nehra skoro ziadnu ulohu. Pozeral som na farby v DVi a non DVi a chce to dost casu aby tam clovek rozpoznal rozdiel, neni to na nic ine. Myslim si ze skalu farieb, ktoru vie vykreslit Tvoje LCD by to DVi nerozsirilo [t.j. 16,9 mil] [farieb a odtienov].
DVI nie je o farbach ale o tom, ze pred odoslanim graf. signalu na monitor sa pri klasickom RGB musi tento signal kodovat a komprimovat, pri DVI sa tento signal posiela v dig. mode...
=> mensia "zataz" na grafiku a system ako taky
deblasco napísal:
DVI nie je o farbach ale o tom, ze pred odoslanim graf. signalu na monitor sa pri klasickom RGB musi tento signal kodovat a komprimovat, pri DVI sa tento signal posiela v dig. mode...
=> mensia "zataz" na grafiku a system ako taky
no to som nevedel . Poznam len do svojho "remesla" ). Dobre vediet...
tak som sa rozhodol pre 19" LCD BenQ FP937s+, 700:1 kontrast, 300cd/m2, 8ms, 1280x1024, DVI, TCO03 10 400 sk
test je tu .. jediny problem su pozorovacie uhly to by mohlo prekazat iba pri pozerani dvd http://www.svethardware.cz/art_doc-C2648EA5337D5506C1256FA10028944B.html
dozvedel som sa od par ludi ze benq je shit takze nakoniec to bude
Fujitsu Siemens P19-2 (SCENICVIEW LCD P19-2) http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=4581&Itemid=47&limit=1&limitstart=3