Ako holku odnaucit fajcit? (cigarety)
Ako holku odnaucit fajcit? (cigarety)
nechcem na to ist stylom "ak neprestanes najdem si inu" a stale jej naznacovat ze mi to vadi, pretoze si to uvedomuje a snazi sa to v mojej pritomnosti obmedzit, nechcem sa ani hrat na urazeneho ked si zapali alebo ju odignorovat v urcitych veciach s tym ze "smrdis od cigariet", pretoze viem ze je to zavislost z ktorej sa tazko zbavuje
myslim tym teda skor nieco nepriame, skor psychologicke,aby sa toho zlozvyku zacala zbavovala sama, mozno aj s tym ze by sa to pomaly odnaucila a ani by si to neuvedomila
dufam ze chapete ako to myslim (nieco na styl ze date psovy cukrik ked spravi nieco tak ako ma a jeho podvedomie si vsugeruje ze to tak ma byt a bude za to odmeneny)
dakujem za rady
myslim tym teda skor nieco nepriame, skor psychologicke,aby sa toho zlozvyku zacala zbavovala sama, mozno aj s tym ze by sa to pomaly odnaucila a ani by si to neuvedomila
dufam ze chapete ako to myslim (nieco na styl ze date psovy cukrik ked spravi nieco tak ako ma a jeho podvedomie si vsugeruje ze to tak ma byt a bude za to odmeneny)
dakujem za rady
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako holku odnaucit fajcit? (cigarety)
No nepobozkaj ju, ked jej smrdi s papule po fajceni. A musi to sama chciet..Nedosiahnes, aby zo dna na den prestala, ale aspon pomaly, nech to obmedzuje.
-
javatar
Hardcore addict
1. pochval ju vzdy ked si nezapali
2. poziadaj ju aby nefajcila v tvojej pritomnosti (mala by ta respektovat aspon na tolkoto)
3. trav dost casu v jej pritomnosti
4. porozpravaj sa s nou o tom a povedz jej ze jej si ochotny pomoct ak chce prestat
a k odvykaniu: existuje 5 druhov tahania nikotinu z tabaku - zuvanie, snupanie, cigarety, cigary a fajky - z toho cigarety skodia najviac (papierik, lepidlo a pod) - toho by si mala byt vedoma
sposoby:
a) postupne znizovanie davok
b) odstavenie sa od zdrija na dlhsi cas (seria stanovaciek, vyletov, nabitie si programu tak aby vzdy bolo co robit a aby na cigaretu neprichadzala myslienka)
c) substitucia za inym zdrojom nikotinu
v kazdom pripade musi spolupracovat, inak to nepojde....
2. poziadaj ju aby nefajcila v tvojej pritomnosti (mala by ta respektovat aspon na tolkoto)
3. trav dost casu v jej pritomnosti
4. porozpravaj sa s nou o tom a povedz jej ze jej si ochotny pomoct ak chce prestat
a k odvykaniu: existuje 5 druhov tahania nikotinu z tabaku - zuvanie, snupanie, cigarety, cigary a fajky - z toho cigarety skodia najviac (papierik, lepidlo a pod) - toho by si mala byt vedoma
sposoby:
a) postupne znizovanie davok
b) odstavenie sa od zdrija na dlhsi cas (seria stanovaciek, vyletov, nabitie si programu tak aby vzdy bolo co robit a aby na cigaretu neprichadzala myslienka)
c) substitucia za inym zdrojom nikotinu
v kazdom pripade musi spolupracovat, inak to nepojde....
Ak sama nechce prestať, tak ju neodnaučíš nijako. Ak má snahu, tak v podstate to, čo píše javatar. Ale opakujem - musí aj sama chcieť.
Niekde som čítala, že ak sa prestane fajčiť zo dňa na deň, je to pre telo veľký šok, a preto by mal prestať fajčiť postupne (moja spolužiačka to kvôli drahému dokázala
toto jej síce asi nemôžeš povedať, ale dosť od toho vznikajú vrásky, pleť sa vysušuje a tak zuby žltnú.
Je dobré, že sa chce snažiť. Len by bolo dobré, keby nie ste v spoločnosti, kde sa veľmi fajčí, aby ju to príliš nelákalo a aby ju nebodaj kamaráti stále neponúkali cigaretami.
toto jej síce asi nemôžeš povedať, ale dosť od toho vznikajú vrásky, pleť sa vysušuje a tak zuby žltnú.
Je dobré, že sa chce snažiť. Len by bolo dobré, keby nie ste v spoločnosti, kde sa veľmi fajčí, aby ju to príliš nelákalo a aby ju nebodaj kamaráti stále neponúkali cigaretami.
Uplna hlupost, odnaucit od fajcenia sa da jedine narazovo.
Frajerke som povedal, ze by som bol rad keby prestala fajcit, ze sa mi to nepaci a jej to tiez velmi skodi a vzdy som bol z toho smutny ked som z nej citil alebo videl. Nonverbal zabera.
Frajerke som povedal, ze by som bol rad keby prestala fajcit, ze sa mi to nepaci a jej to tiez velmi skodi a vzdy som bol z toho smutny ked som z nej citil alebo videl. Nonverbal zabera.
Priatel ma odnaucil fajcit tak, ze povedal, ze sa so mnou rozide, ked neprestanem. Ze sa mu to hnusi a ze to nebude respektovat. A prestala som, nemala som ani pocit, ze je to nejake strasne neznesitelne, ani nic.
Tie pristupy, ze nech to obmedzi a podobne su pekne, ale ked sledujem na par ludoch, ze takto "prestavaju", tak sa akurat presviedcam o tom, ze TOTO nie je sposob, ktory by bol efektivny.
Tie pristupy, ze nech to obmedzi a podobne su pekne, ale ked sledujem na par ludoch, ze takto "prestavaju", tak sa akurat presviedcam o tom, ze TOTO nie je sposob, ktory by bol efektivny.
Linn, držím palce 
Môj otec tak v "mládí" fajčil, potom čo som chodila na tú ZŚ, tak nefajčil a neskôr zase začal. Ale potom mu bývalo už tak zle (nielen z cigariet), že pre vlastné dobre s tým skoncoval už hádam nastálo.
Môj otec tak v "mládí" fajčil, potom čo som chodila na tú ZŚ, tak nefajčil a neskôr zase začal. Ale potom mu bývalo už tak zle (nielen z cigariet), že pre vlastné dobre s tým skoncoval už hádam nastálo.
Zuzanuska:
si mila, ale to bolo, ked som mala asi 15. Snad teda tvoj otec prestal na stalo. Nerozumiem, ked sa k tomu niekto vrati :-O
Moj otec co si spominam prestal tiez "zrazu" a nefajci uz cez 10 rokov.
Moj otec co si spominam prestal tiez "zrazu" a nefajci uz cez 10 rokov.
ze je to hnusny zlozvyk, a u zeny duplom.. a nech si vyberie "z vas dvoch" .. a ked nedokaze, naco ti bude taka slaboska - alebo egoistka resp
-
kj37
Light Star
To nebolo nic ine ako obycajne vydieranie... Ved preboha ked niekto fajci, tak to o nom viete uz predtym nez si s nim nieco zacnete, pokial vam to tak vadi, tak s takou osobou nic nemajte. Ved kazdy ma predsa nejake "chyby" (aj ked pre mna to chyba urcite neni). Myslim si, ze treba skor spravit kompromis - napriklad obmedzenia fajcenia v blizkosti partnera, ktoremu to vadi. Ale myslim si, ze jediny dovod, preco by mal niekto prestat fajcit je kvoli sebe a nie kvoli niekomu inemu.Linnhe napísal:Priatel ma odnaucil fajcit tak, ze povedal, ze sa so mnou rozide, ked neprestanem. Ze sa mu to hnusi a ze to nebude respektovat. A prestala som, nemala som ani pocit, ze je to nejake strasne neznesitelne, ani nic.
-
Grim
Darca
...moja frajerka svojej babke znížila počet vyfajčených cigariet z 10 na 4...postupne jej po 1 - 2 týždňoch dávala do krabičky o jednu cigaretu menej...bohužiaľ sa potom niečo poakakalo a začala fajčiť tak ako predtým...
aj na tom je nieco pravdy, ale mozno na zaciatku to nebolo az take horuce, az casom sa to vykristalizovalo do neznesitelnych rozmerov, a teraz je to na nej komu/comu da prednost ..kj37 napísal: To nebolo nic ine ako obycajne vydieranie... Ved preboha ked niekto fajci, tak to o nom viete uz predtym nez si s nim nieco zacnete, pokial vam to tak vadi, tak s takou osobou nic nemajte. Ved kazdy ma predsa nejake "chyby" (aj ked pre mna to chyba urcite neni). Myslim si, ze treba skor spravit kompromis - napriklad obmedzenia fajcenia v blizkosti partnera, ktoremu to vadi. Ale myslim si, ze jediny dovod, preco by mal niekto prestat fajcit je kvoli sebe a nie kvoli niekomu inemu.
aprp, sice z 2004, ale mozno ..
http://www.stopfajceniu.sk/index.cfm?mo ... entID=3608
a tiez jej mozes pustit nejake videjko, ako to vyzera v pluckach fajciarov.. jedno take ze vraj tak nadchlo aj sonicku müllerovu (vieme o koho sa jedna) ze s tym v momente aj sekla, a to poctivo tahala cez nejakych desat rokov ..
Prestať sa musí naraz. Ja som síce nikdy nefajčil, ale čo poznám, tak všetci prestali takto. Niektorí vydržali, niektorí nie, ale väčšina áno. To také že - teraz znížim a budem dávať menej..to je úplne zlý prístup, ktorý je proste nevhodný psychologicky, aj čo sa týka iných zlozvykov. S tým treba seknúť hneď.
-
javatar
Hardcore addict
hughito - podla mna zavisi od typu a miery zavislosti, pokial clovek nema silnu vnutornu motivaciu tak zo dna na den neprestane, ja som skor zastancom postupneho znizovania davok - teda pokial sa uz jedna o zavislot fyzicku... pri psychickej staci akakolvek nahrada cigarety (napr. penspinning by mohol mat obdobne ucinky ako cigareta pokial fajciar fajci sam - pokial chodi na fajcpauzy s kolegami tak je to o niecom inom)
Ja som prestal fajčiť cca pred rokom a najväčší problém bol prostredie. Jednoducho doma potreba fajčiť vôbec nebola, ale v práci alebo piatok na pivku s kamošmi sa to vydržať nedalo. V práci som sa zaťal, miesto piatka som sa povenoval priateľke a verím, že už je zo mňa nefajčiar 
-
jin
VIP
BigSmOKe: V mojom okolí je prípad, kde holka fajčila. Chalan jej povedal buď on, alebo cigarety. Baba prestala.
Ako tu už bolo napísané, záleží od toho, ako veľmi Ti záleží na druhom, aká si silná osobnosť a či sa dokážeš ovládať. Nie je to ľahké, no je to to najúčinnejšie, čo môžeš urobiť. Samozrejme, dajú sa využívať aj pomalšie postupy, ako napísali prispievatelia nadomnou, no tam sa preukazuje značná miera benevolencie a vyžaduje to spoluprácu. Tá v tomto prípade hrá prím. Pokiaľ vôľa ku spolupráci nie je, alebo nie je dosť silná, tak treba voliť radikálne metódy. Fajčenie je pliaga, ktorej sa zbavuje veľmi veľmi ťažko.
Ako tu už bolo napísané, záleží od toho, ako veľmi Ti záleží na druhom, aká si silná osobnosť a či sa dokážeš ovládať. Nie je to ľahké, no je to to najúčinnejšie, čo môžeš urobiť. Samozrejme, dajú sa využívať aj pomalšie postupy, ako napísali prispievatelia nadomnou, no tam sa preukazuje značná miera benevolencie a vyžaduje to spoluprácu. Tá v tomto prípade hrá prím. Pokiaľ vôľa ku spolupráci nie je, alebo nie je dosť silná, tak treba voliť radikálne metódy. Fajčenie je pliaga, ktorej sa zbavuje veľmi veľmi ťažko.
-
javatar
Hardcore addict
Veru jin tazko sa toho zbavuje - hlavne pri vodnych fajkach,ze? 
Rozhodne by som sa neuchylil k tomu kroku ze bud cigarety alebo ja. Podla mna je to citove vydieranie a to je vo vztahu horsie ako fajcenie (cigariet).
A pre odlahcenie
Rozhodne by som sa neuchylil k tomu kroku ze bud cigarety alebo ja. Podla mna je to citove vydieranie a to je vo vztahu horsie ako fajcenie (cigariet).
A pre odlahcenie
Ja to robím tak : Zapáli si pri mne - ignorujem, nie moc, ale vidí, že to nemala robiť. Bozky nehrozia, obmedzujem aj rozhovor. Máme zásadu, že keď si už nedá povedať (fajčí tak 1-2 za mesiac) tak aspoň pri mne nech to nerobí.
Dedko mu zomrel na rakovinu plus, tak nechcel, aby som si aj ja donicila zdravie. Pre teba by to mozno bolo vydieranie, z toho ako regaujes tipujem, ze si fajciar (mylim sa?). Priatel mi to samozrejme nepovedal nejako hnusne, snazil sa mi vysvetlit, ze on s dievcatom, co fajci, chodit nebude, tak je vyber na mne. Samozrejme, pre mna cigarety nemali bohvieaku hodnotu, tak som sa vzdala ich. Myslim si, ze ak pre niekoho maju velku hodnotu, tak ich partner vacsiu. A niektori ludia proste len tak sami pre seba neprestanu, lebo maju slabu volu.To nebolo nic ine ako obycajne vydieranie... Ved preboha ked niekto fajci, tak to o nom viete uz predtym nez si s nim nieco zacnete, pokial vam to tak vadi, tak s takou osobou nic nemajte. Ved kazdy ma predsa nejake "chyby" (aj ked pre mna to chyba urcite neni). Myslim si, ze treba skor spravit kompromis - napriklad obmedzenia fajcenia v blizkosti partnera, ktoremu to vadi. Ale myslim si, ze jediny dovod, preco by mal niekto prestat fajcit je kvoli sebe a nie kvoli niekomu inemu.