bojove umenie vhodne na sebaobranu
Re: bojove umenie vhodne na sebaobranu
Toto ste videli ? Útok nožom v praxi.
Keby mi nepríde ten druhý chlapík (keď som to video videl prvýkrát, dakto písal, že to bol zákazník) tak ho skrátka tým nožom doreže resp. pobodá hoci mal pištoľ po ruke. Nakoniec ho slušne "uspal".
Inak keď už som tu, tiež pridám jedno video.
Inak keď už som tu, tiež pridám jedno video.
Kód: Vybrať všetko
http://www.youtube.com/watch?v=9WoCs82Pw1k&feature=relatedRe: bojove umenie vhodne na sebaobranu
To je jedno z riešení.... ak je aspoň trocha priestoru na pohyb.... tak výpadu s nožom sa vyhnúť.... a bleskovo zaútočiť vtedy, keď útočník práve dokončuje výpad.... v tej chvíli na nejakú obranu vôbec ani nemyslí (veľká väčšina debilov s nožíkmi sú väčšinou v podstate netrénovaní ľudia)....P3Bo napísal: oveľa efektívnejšie je sa jej vyhnúť
Pokiaľ sa niekto nožíkom vyhráža (treba ale mať schopnosť vycítiť/vytušiť či s ním vie zachádzať, či nie), vôbec nie je odveci už v tej chvíli začať s aktívnou obranou - rýchlo vykonaný prudký útok zboku (nie čelom k protivníkovi, ale z tej strany, kde má nôž), jednou rukou úchopom zablokovať lakeť (nemôže hýbať lakťom, nemôže ani rezať a podať) a druhou rukou zaútočiť na krk/väzy/hlavu.... Napr. silný úder do hlavy (ani nemusí byť do tváre) spôsobí stratu koncentrácie a hneď to pôjde ľahšie.... Potom už len strhnúť na zem a dobiť až do bezvedomia.... A samozrejme, pokiaľ je ruka s nožom zablokovaná dobre, tak nie je problém ju zlomiť (buď s pomocou vlastnej telesnej hmoty a sily alebo pri páde protivníka na zem).... V jednom z tých videí čo tu dal Coldrain je niečo dosť podobné ako tu teraz spomínam....
To video, čo sem dal COTHW bolo prvé reálne (teda, okrem toho môjho hore, to bolo až naturálne
) = bolo na ňom krásne vidieť, že v podstate je to všetko inštinktívne a tie všetky predpripravené techniky sú dosť smiešne.
//autoeditácia príspevku (02 Jún 2011, 22:28)
http://kyarorusan.blogspot.com/2011/05/ ... -maga.html
Chlapík má správne názory, to sa mi páči.
Máte niekto aj priamo skúsenosť ?
//autoeditácia príspevku (02 Jún 2011, 22:28)
http://kyarorusan.blogspot.com/2011/05/ ... -maga.html
Chlapík má správne názory, to sa mi páči.
priamu skusenost s cim konkretne?
S tým klubom, kde trénuje.
hej, mam, na Brana nemozem povedat jedno krive slovo...
No ok, aspoň dobrý tip, kam možno zavítať, ak zakotvím v BA.
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Ktoré je vlastne bojové umenie ktoré sa zaoberá bojom s nožmi ? Ale reálne na tréningoch myslím.
No myslím, že aj teraz spomínaná Krav Maga učí nejaké techniky, či nie ?
-
P3Bo
Guru wannabe
Ja sa pýtam a ty sa ma pýtaš ? : )) Mne sa chladne zbrane páčili vždy viac ako pinheadove nábojnice : P ale škoda že jedinú ktorú mám je kuchynský nôž 
No tak nejaké techniky tam určité sú, ale bojové umenie zamerané čisto na nože - to nepoznám a aj tak je to blbosť. Ja mám taký jeden pekný, šikovný nožíček, ale do ulíc ho nenosím. 
Ja si myslím , že aj títo Srbi to celkom vedia 
Na videu je všetko pekné, škoda, že to nezodpovedá realite. 
Tak to sa dá povedať o každom bojovom umení , lebo útočník nebude útočiť určite presne podla toho ako ťa to učili na tréningoch. Ale tak základy a reflexi sa dajú získať na takýchto veciach. Aj tak si myslím , že na SK je najlepšie asi combat sambo čo je v KE škoda , že to nieje aj v iných mestách 
Fanatici. 
ColdRain: A ako je to vlastne s cenou u toho Križáka ?
ColdRain: A ako je to vlastne s cenou u toho Križáka ?
-
Stoporko
VIP
Tá KM ma zaujala. Kedy sa treba nahlásiť k začiatočníkom - resp. kedy tam ísť ak chcem začať?
Hughito - ak som správne pochopil stránku K1, tak za jeden vstup je cena 4e alebo 3,5e ak si kúpiš kartu na viac vstupov (podobne ako je to v posilkách).
A taký dotaz: je možné trénovať aj v okuliaroch? Či je lepšie na tréning nosiť šošovky? V aikide okuliare problém neboli - no to je predsa len o dosť menej "full kontakt."
Hughito - ak som správne pochopil stránku K1, tak za jeden vstup je cena 4e alebo 3,5e ak si kúpiš kartu na viac vstupov (podobne ako je to v posilkách).
A taký dotaz: je možné trénovať aj v okuliaroch? Či je lepšie na tréning nosiť šošovky? V aikide okuliare problém neboli - no to je predsa len o dosť menej "full kontakt."
proste ta, prídi na začiatočnícky tréning a dohodni sa s Braňom, určite stým nebude problém
ta karta funguje tak, že si ju vybavíš na recepcii, dáš si tam kredit a ten sa ti následne vždy odpočíta, je tam nejaké minimum na vklad, myslím, že 15e
okuliare si neviem moc dobre predstaviť, určite ti to bude zavadzať, radšej šošovky
ta karta funguje tak, že si ju vybavíš na recepcii, dáš si tam kredit a ten sa ti následne vždy odpočíta, je tam nejaké minimum na vklad, myslím, že 15e
okuliare si neviem moc dobre predstaviť, určite ti to bude zavadzať, radšej šošovky
4 evry za vstup, to sú teda pekné ceny.
My sme u nás platili 17 evry na štvrť roka a v podstate sme mohli trénovať 5-krát do týždňa.
My sme u nás platili 17 evry na štvrť roka a v podstate sme mohli trénovať 5-krát do týždňa.