Hľadám program na odpočítavanie času.

Informácie o software, ankety...
pavucek
Medium Star
Medium Star

Hľadám program na odpočítavanie času.

Príspevok od používateľa pavucek »

Zdravím Vás!

Potreboval by som program, resp. nejakú aplikáciu so stopkami. Popíšem presne čo by mali robiť. Po spustení by sa malo otvoriť čierne okno, pričom v strede by sa objavili veľké digitálne stopky (trebárs žltej farby). Po stlačení nejakej klávesy by sa spustilo počítanie. Ďalej by sa mal dať program nastaviť tak, že by som si mohol zadať rôzne časy, pri ktorých ak by sa blížil nastavený čas, tak by sa v pravom hornom rohu vždy pred vypršaním nastaveného času objavil odpočet trebárs od 5 sekúnd po 0 a vlastne vtedy by na stopkách bol ten nastavený čas. Uvediem príklad: Nastavil som si medzičas 01:25 (čiže jedna minúta a 25 sekúnd). Spustil som hlavné stopky a pri údaji 01:20 sa v pravom hornom rohu objavil údaj odpočítavajúci 5 sekúnd. Vyzerá to trochu zložito ale je to jednoduché. Je to dosť špecifická požiadavka, tak neviem, či existuje takýto program. Taktiež som to načrtol v obrázku asi akú mám predstavu. Vopred dík za pomoc.
Prílohy
stopky.jpg
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

asi nič také nenájdeš, ale ak chceš, môžem ti to naprogramovať. Len neviem do kedy to potrebuješ, lebo by som sa k tomu dostal asi až v stredu večer. Do vtedy už mám plno veci v diári :D
pavucek
Medium Star
Medium Star

Ako veľmi si ma tým potešil a samozrejme, že to nepotrebujem rýchlo, kedy to spravíš, vtedy to bude..... budem sa Ti nejako určite revanšovať....
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ok, len v niektorých veciach nemám jasno ako sa to má správať

1) keď dovŕší stanovený čas, čo sa má stať? (ísť odznova? vypnúť program? zastaviť stopky a čakať? upozorniť zvukom/textom/čímkoľvek?...)
2) má sa spustiť v okne alebo fullscreen?
3) ako má byť realizované nastavovanie (oknom pred štartom programu, alebo počas behu naprílad z roletového menu)
4) sú povolené nejaké zásahy počas behu programu? (pauza, reset..)
5) čo všetko sa má dať nastaviť (farby, počet sekúnd ktoré má odpočítavať pred koncom, v ktorom rohu má odpočítavať, či má zobrazovať aktuálny čas..)
6) budeš ho chceiť niekedy upgradovať (má používať ini súbory, dll knižnice..) alebo to má byť iba jedno exe?
pavucek
Medium Star
Medium Star

1, čas môže stále bežať, netreba upozorňovať ničím (je to pre kámoša čo to potrebuje na odpaľovanie ohňostroja podľa hudby)
2, dobre by to bolo v okne, čiže najlepšie jedno exe, ktoré keď odkliknem spustí sa program, vlastne čierne okno s 00:00:00 na obrazovke v strede. Spustí sa to enterom. Hore bude roletové menu na nastavenie medzičasov, veľkosť písma, farba písma, ak chceš a nebude to pre Teba navyše, tak aj to v ktorom rohu sa má spúšťať odpočítavač času, od koľkých sekúnd to odpočítať, aktuálny čas netreba. Ukončenie buď z roletového menu alebo klávesou esc.
3, môže byť klávesa space na pauzu, klávesa backspace na reset
4, o upgrade som nepremýšľal, neviem, či to je potrebné, ale to už nechám na teba.

Dopredu moc dík....
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tu máš zatiaľ beta verziu. Ešte nie sú dokončené akcie na konci odrátavania a je tam ešte pár neošetrených vecí a bugov o ktorých viem. Toto ti sem dávam len aby si videl či to môže tak nejak vyzerať.

BTW: s tými digitálnymi hodinkami je trošku problém, keďže som taký font nenašiel a s obrázkami je to na chu*a, tak dúfam že ti nevadí obyčajný font.
Prílohy
Project1.rar
(200.74 KiB) 641 stiahnutí
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

audiotrack napísal:BTW: s tými digitálnymi hodinkami je trošku problém, keďže som taký font nenašiel a s obrázkami je to na chu*a, tak dúfam že ti nevadí obyčajný font.
http://www.dafont.com/theme.php?cat=302
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

hmm.. vlastne až teraz som si uvedomil že ja som tam hodil klasický fontdialog, tak neviem čo riešim. Nech si ho stiahne on ak chce a môže ho použiť :lol:
pavucek
Medium Star
Medium Star

jasné, že s tým fontom to nie je problém, aký bude taký bude a keď si ho budem môcť pridať, tak to bude super..... zatiaľ to vyzerá úplne špicovo...
Bagi
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Hľadám program na odpočítavanie času.

Príspevok od používateľa Bagi »

Ahojte, dala by sa tato super aplikacia prerobyt tak aby sa ten cas odrataval?
Nieco take ze by som si nastavil trebarz 20min, stlacil "start" a zacalo by to odratavat...
Tie nastavenia ako su by mohli ostat, hlavne to upozornenie dakych par sekund pred odratanim celkoveho casu by sa ozval daky signal..

Dakujem.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Mas to tu online: http://www.online-stopwatch.com/countdown-timer/
Nastav si cas o 5s menej a zvukovy signal budes mat aj pred odratanim pozadovaneho casu :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Bagi napísal:Ahojte, dala by sa tato super aplikacia prerobyt tak aby sa ten cas odrataval?
Nieco take ze by som si nastavil trebarz 20min, stlacil "start" a zacalo by to odratavat...
Tie nastavenia ako su by mohli ostat, hlavne to upozornenie dakych par sekund pred odratanim celkoveho casu by sa ozval daky signal..

Dakujem.
spraviť by sa dalo, mám ešte zdrojáky v pc, len sa mi do toho moc nechce :/ Možno zajtra alebo tak, keď sa budem viac nudiť
Bagi
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:Mas to tu online: http://www.online-stopwatch.com/countdown-timer/
Nastav si cas o 5s menej a zvukovy signal budes mat aj pred odratanim pozadovaneho casu :)
dik, sice pekna stranka ale ja to potrebujem bez reklam a ostatnych veci :(

//autoeditácia príspevku (03 Jún 2011, 7:41)
audiotrack napísal: spraviť by sa dalo, mám ešte zdrojáky v pc, len sa mi do toho moc nechce :/ Možno zajtra alebo tak, keď sa budem viac nudiť
ak by sa ti to nahodou podarilo budem veeelmi vdacny...

Dakujem.
Styx#
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Styx# »

nedavno som potreboval nieco podobne a nasiel som celkom slusny programik: http://www.xnotestopwatch.com/
nastavis kolko ti ma odpocitavat a co sa ma stat ked to dojde na nulu (spusti sa nejaka hudba alebo program, zacne sa znova odpocitavat,...) a navyse si este mozes nastavit hotkeye na start/stop alebo reset.
Bagi
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Styx# napísal:nedavno som potreboval nieco podobne a nasiel som celkom slusny programik: http://www.xnotestopwatch.com/
nastavis kolko ti ma odpocitavat a co sa ma stat ked to dojde na nulu (spusti sa nejaka hudba alebo program, zacne sa znova odpocitavat,...) a navyse si este mozes nastavit hotkeye na start/stop alebo reset.
super aplikacia...myslim ze to bude postacovat ;)
neda sa tam sice menit pozadie a pismo,...ale to asi az tak nevadi.

Dakujem za radu.
Napísať odpoveď