Správanie sa ministrov + politika na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Cesar
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Správanie sa ministrov + politika na Slovensku

Príspevok od používateľa Cesar »

Pekné peniaze 14 tis eur/mes v čistom.
Ale samozrejme na toto poukázajú novinári z Nemecka, tu to nehrozí, že by sa novinár zaoberal takýmito vecami, tu stačí bulvár, denné nehody, vraždy a iné sprostosti, netreba sa zaoberať takýmito témami. Sú u nás pravidelné správy z činnosti orgánov EU alebo stretnutí EU? Nie. Niekde na konci televíznych novín sa krátko, všeobecne zmieni a aj to veľmi zriedka.

Ja som videl aj reláciu, kde bola reč, že koľko peňazí sa spreneverí z rozpočtu EU, kde sa vyplácajú obrovské peniaze za nejasných podmienok aj okolností.

Záver je taký, že EU je dobrý kšeft, niekde, ďaleko od bežných občanov sa prerozdeľujú veľké peniaze, mnohí z toho majú nie malé príjmy, takže aj keď bude hocijako zle EU nepadne, je to príliš dobrý kšeft tým, čo tie peniaze ovládajú aby to zaniklo.

//autoeditácia príspevku (10 Máj 2011, 20:41)
Mikloš by mohol ísť za čarodejníka, lebo vraj pri zýšení daní aj odovodov ako aj znížením opočitateľných položiek ostane kažému viac.

Takže keď doteraz zo 100 EUR niekomu štát zobral 20 EUR mu zostalo 80 ale teraz keď zo 100 štát zoberie 25 aj tak ti ostane viac ako 80. :lol:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

aj nasi novinari poukazuju na pochybne ksefty a korupciu nasich politikov...lenze Slovensko je krajinou zazrakov...poslanci maju imunitu a nech sa udeje akykolvek velky skandal, tak sa ten co to riadil neciti zodpovedny, ludom sa vysmeje do xichtu a veselo si kraluju dalej...dokonca Slovensko je az tak zazracne, ze niektorym stranam a politikom, ktori permanentne vyrabaju skandaly a kradnu, tak im este stupaju volebne preferencie a popularita...

je pravdou, ze sa u nas investigativne novinarstvo velmi neoplati robit...lebo vacsinu nasich medii ovladaju urcite zaujmove skupiny...no a nasa verejnopravna televizia je samozrejme ovladana stranami, ktore aktualne vladnu, takze z tade kritika tiez nehrozi...
v CZ je to ale ine, ČT ma pomerne kvalitnu investigativu, ci uz proti vlastnym poslancom alebo EU poslancom...napriklad som minule videl taku reportaz ako poslanci nalietali z ostravy do prahy niekolko milionov rocne, pritom poslancov z tohto kraja, cize ludi ktorym tie cesty hradi stat je len 6...nikto z nich sa k tomu priznat nechcel, tak si ich pockali v tom lietadle...a boli tam vsetci 6ti... :D okrem toho sa zistilo, ze cesta vlakom a lietadlom na tej trase trva presne rovnaku dobu...

v EU parlamente zase staci, ked sa v pondelok rano podpisete na prezencku a mozete ist hajde...tyzdenny plat je v kapse...tak si ich tak pekne novinari natocili, ze 9,00 poslanec sa podpisuje na prezencku, 9,05 poslanec nasada do limuziny a ide smer letisko, 9,45 poslanec sedi v lietadle v prvej triede a pije kavicku :D samozrejme sa zase vacsinou takto spravaju poslanci z postsovietskych krajin...Nemci boli v parlamente nastupeni do jedneho...vsak to aj vidite, ze tie lavice, kde maju sediet Slovaci, Cesi, Poliaci a spol su permanentne prazdne...a Nemci vzdy v plnom pocte...
Cesar
Addict
Addict

A ani sa nečudujem, že Miklošovi a tým, čo ho financujú je aj jedno aké budú dane a odvody, ich sa to ani tak netýka, veď smelo prelievajú zisky do daňových rajov, mastne zarábať cez stranícke kontakty zo štátneho rozpočtu to áno ale platiť dane nech platí niekto iný. A náš minister cyklista ešte ich aj obhajuje, že ich stranícke kolegovia prelievajú štátne peniaze do daňových rajov cez rôzne nastrčené figúry a potom legálne si môžu zisky previesť na vlastné účty.

No nič, treba zvýšiť DPH a pozbierať peniažky od obyčajných ľudí, veď tie väčšie ryby aj tak neplatia žiadne dane, možno sú aj stratoví.

Ale tým nechcem povedať, že to nerobia aj iní, tí naši dobrí domáci podnikatelia ako J&T, Penta a všetky ostatné to robia, načo platiť dane, keď sa nemusí a to ešte aj legálne.
Sagittarius
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Sagittarius »

Dovolím si spraviť malú "politologickú" prognózu, pred dnešným hlasovaním.

V podstate sú tri možnosti: Trnka nevyhrá, Trnka vyhrá a Radičová odstúpi alebo Trnka vyhrá a Radičová neodstúpi.

Podľa mňa je blbosť odstupovať kvôli takej veci ako je voľba generálneho prokurátora, aj keď Trnka nie je práve tá najlepšia voľba. Ale nie je to taká vec, na ktorej by mala padať vláda. Na druhej strane, ak by Radičová odstúpila, tak by ako jedna z mála v slovenskej politike dodržala svoje slovo. Ale keď Trnka vyhrá bude mať, čo vysvetľovať, prečo neodstúpila, ale myslím, že neodstúpi aj keď Trnka vyhrá. Inak, si tiež myslím, že za nitky tu ťahá najmä Dzurinda, aj keď netuším, čo by mohol mať za lubom.

Čo sa týka voľby, tým že Čentéš odstúpil sa zvýšili šance na výhru Trnku, lebo je otázka aká bude účasť koaličných poslancov na hlasovaní, lebo ak sa nezúčastní napr. 10 koaličných poslancov, tak Trnkovi bude stačiť aj 71 hlasov opozície, a to je ešte otázne ako sa zachovajú, tí štyria až šiesti neznámi...

A by aj vláda naozaj padla, tak Smer to tiež nebude mať také jednoduché zostaviť vládu, lebo aj keď má 61 poslancov, tak zo SNS nemá väčšinu, s KDH by mal 77 hlasov, ale v tom čase by bol napr. Lipšic poslancom a ten by sa podľa mňa nechcel podielať na vláde so Smerom a keď sa k nemu pridá ešte jeden už nemajú väčšinu, v prípade Mostu by sa, s ktorým by mal Smer aj tak len 75 hlasov by sa podľa mňa k Smeru zase nepridali poslanci za OKS. A Smer by asi nešiel do vlády ani so SaS ani s SDKÚ, resp. oni so Smerom, aspoň veľká časť poslancov určite nie. Takže Smeru ostávajú dve rôzne alternatívy pre Smer a to: Smer, časť KDH, SNS alebo Smer, časť KDH, Most (bez OKS) a tá druhá by mu Smeru uškodila na stavaní imidžu, takže ostáva len jedna.

Takže v súčasnosti by Smeru vyhovovali predčasné voľby, po ktorých by pravdepodobne mohol zložiť vládu sám. A mohol by sa ďalšie 4-8 rokov vyhovárať na vládu, ktorá vládla rok...Jediné pozitíva, čo táto dlhá vláda Smeru priniesla, by boli:
1. Slovenskí voliči by možno raz konečne poučili z politiky Smeru.
2. Konečne by sformavala jedna (najviac dve) normálna slušná pravicová politická strana ako alternatíva k Smeru.
Len je otázka, či to za to stojí. Na druhej strane za to, čo predvádza táto vláda si už skoro ani nezaslúži vládnuť, ale vždy lepšie ako keby vládol Smer...

//autoeditácia príspevku (17 Máj 2011, 13:43)
No s tou účasťou som to asi prehnal, mali by hlasovať všetci poslanci...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

http://spravy.pravda.sk/zrusenie-priest ... domace_p23
Tak zakon o zruseni priestupkovej imunity presiel dalej, opat som sa pobavil na tom ako sa v SNS a SMERe vykrucaju. Rafaj zo seba tradicne robi sasa a SMER prisiel s novou vyhovorkou preco nie, je to dost ubohe.

Ale aspon ze odsudili Madlovu (2r podmienka):
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

2 rocna podmienka za take milionove spinave ksefty ? ale normalneho cloveka aj kvoli par tisickam poslu do basy na par rokov...sudnictvo SR je tragikomedia...
Cesar
Addict
Addict

1,5 mil Sk? Ach, to je ozaj smiešna suma, to by som nezaradil ani medzi najmenšie rybičky.

Je strašne veľa takých tzv. podnikateľov, čo cez známosti dostávajú ľavou zadnou státisíce eur na fiktívne rôzne programy pre svoje firmy. Zaujímavé sú také vzdelávacie programy pre zamestnancov za 250 tis eur. No z toho určite všetci zamestnanci spravia 3 vysoké školy a pôjdu na jazykové pobyty do celého sveta na ročné pobyty, na čo by sa dalo minúť štvrť milióna eur vo firme, kde sú štyria zamestnanci ako garážová firma, bez majetku a minimálnym základným imaním. Žeby na fiktívne faktúry, kde je jedno, že koľko núl pripíšeš, hlavne že dorazia peniaze a všetci sú happy? No a občania to zaplatia cez zvýšenú dph, tak sa to robí. Takto sa zarábajú ťažké peniaze, nie poctivou prácou. :)

A ešte lepšie mať sídlo v nejakom daňovom raji, ako to zvyknú robiť naši vlastenci politici, ktorým sa z nakradnutých peňazí nechce platiť dane, veď to robia správne, treba okrádať štát, neplatiť dane, veď to schvaľoval aj náš cyklista trpaslík minister zahraničných veci? Je tam embargo? Nie a načo platiť dane, oni nemusia, ale obyčajní občania to hej a keď nie tak ťa hneď zverejnia na nejakej čiernej listine.

Koniec koncom zo všetkého vyplýva jeden záver: všetci politici sú takí istí špinavci.

//autoeditácia príspevku (03 Jún 2011, 7:26)
Ináč zverejnili zaujímavý prieskum, že podľa preferencií by Ficko získal nadpolovičnú väčšinu. A je to aj celkom reálne, nakoľko títo dobre oklamali občanov a robia úplný opak toho, čo sľubovali a pritom sa čudujú, že im preferencie poklesli na polovicu. Nečudoval by som sa, keby sa niektorí z nich ani nedostali do parlamentu.

http://www.sme.sk/c/5916818/prieskum-sa ... ekord.html
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Cesar.. výsledky toho prieskumu sa dali očakávať... ale zatiaľ sú ešte pri moci, takže ešte majú čas, aby na konci volebného obdobia pootvárali nejaké diaľnice a opäť bude všetko dobre. Najhoršie však je, že v najbližších voľbách už naozaj nebudem mať koho voliť...
SMER - Fica a spol. určite nie
SDKÚ - bohužiaľ sú napojení na našu konkurenciu, takže ma práve pripravujú vďaka vylobovanému zákonu o prácu
KDH - katolíkov určite nie, lebo ich akože kresťanské maniere mi pripadajú horšie ako tie komunistické
SNS - hejslovákov určite nie
MOST, SMK - maďarov určite nie, ale keby Bugár nebol maďar, asi by som začal uvažovať
SaS - vytatrtajkovia, podnikatelia typu SOP, ANO a spol., najväčšie sklamanie
HZDS, KSS, SDĽ - z princípu nie..

Komu dať hlas v najbližších voľbách? Škoda, že nefunguje Nezávislá erotická iniciatíva ako niekedy dávnejšie..

:)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

brm - možno bude opäť Paliho kapurková :) No treba sa pripraviť na 4-8rokov Ficovlády.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Stoporko
Napísal: 03 Jún 2011, 14:10

brm - možno bude opäť Paliho kapurková No treba sa pripraviť na 4-8rokov Ficovlády.
To aby si už už začal so skartovaním materiálov po tejto vláde :lol:
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Som zvedavý, že čo tak závažného táto vláda zatiaľ pokradla, keď už tak píšeš po roku jej vládnutia o skartovaní :) Daj, Ivan, niečo minimálne v hodnote emisií, alebo mýta, nech sa pobavím. Dúfam, že tu na mňa nevytiahneš Mikloša (a to, že spolupracuje so Židmi a podobne), privatizácie za Mikiho a podobne...
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

brm napísal:SaS - vytatrtajkovia, podnikatelia typu SOP, ANO a spol., najväčšie sklamanie
zatial si vacsinou stoja za svojim slovom, nevidim dovod nevolit ich znova
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

:) No, to by som tiež rád počul, čo ukradla táto vláda čo by sa vyrovnalo aspoň zlomkovo najväčším krádežiam ficovej. A zdôrazňujem oficiálnym obrovským krásne vyčísliteľným krádežiam.
Cesar
Addict
Addict

brm napísal:..
No s tým ja môžem len súhlasiť, žiaľ. Celé politické spektrum je na prd. Ja asi tiež už nikoho voliť nebudem, týchto už určite NIE, no uvidíme, keby v tomto čo robia pokračovali, akože úplný opak toho, čo sľubovali a vyzeralo by to tak, že by sa tento zlepenec, ktorý som mimochodom aj ja podporil, zopakoval, pôjdem volit hranola, len aby sa už toto neopakovalo, aj keď sa pre to dostanem do pekla. :lol:
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

rockonhustla
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa rockonhustla »

brm napísal:Cesar.. výsledky toho prieskumu sa dali očakávať... ale zatiaľ sú ešte pri moci, takže ešte majú čas, aby na konci volebného obdobia pootvárali nejaké diaľnice a opäť bude všetko dobre. Najhoršie však je, že v najbližších voľbách už naozaj nebudem mať koho voliť...
SMER - Fica a spol. určite nie
SDKÚ - bohužiaľ sú napojení na našu konkurenciu, takže ma práve pripravujú vďaka vylobovanému zákonu o prácu
KDH - katolíkov určite nie, lebo ich akože kresťanské maniere mi pripadajú horšie ako tie komunistické
SNS - hejslovákov určite nie
MOST, SMK - maďarov určite nie, ale keby Bugár nebol maďar, asi by som začal uvažovať
SaS - vytatrtajkovia, podnikatelia typu SOP, ANO a spol., najväčšie sklamanie
HZDS, KSS, SDĽ - z princípu nie..

Komu dať hlas v najbližších voľbách? Škoda, že nefunguje Nezávislá erotická iniciatíva ako niekedy dávnejšie..

:)
Kazdopadne je vzdy aj tak lepsie ist volit ako to nechat na ostatnych, lepsie mensie zlo ako vacsie, ale tiez neviem ako sa pri buducich volbach rozhodnem a ake budu strany so sancou dostat sa do parlamentu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Menšie zlo vždy vyprodukuje zlo väčšie. A to vidieť aj teraz - pri moci menšie zlo, ale toho následkom je to, že väčšie zlo má 47 % a dostane sa už určite k moci a možno aj absolútnej.

Koncept menšieho zla je zvrátený od päty až po hlavu.
rockonhustla
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa rockonhustla »

hughito napísal:Menšie zlo vždy vyprodukuje zlo väčšie. A to vidieť aj teraz - pri moci menšie zlo, ale toho následkom je to, že väčšie zlo má 47 % a dostane sa už určite k moci a možno aj absolútnej.

Koncept menšieho zla je zvrátený od päty až po hlavu.
A aky koncept je lepsi volit vacsie zlo alebo nevolit nic a nechat hned vacsie zlo zvitazit?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Najlepšie je robiť dobro. :wink: Ako si to vysvetlíš, je tvoja vec.
Napísať odpoveď