problém s windowsom
problém s windowsom
Potrebujem poradiť ohľadom môjho noteboku. Mám ho už 4 roky a doteraz som s ním bola spokojná. Je to značka asus, windows vista. Problém je v tom, že mi nenačíta windows. Musím ho aspoň 4xkrát reštartovať, kým ako tak ho rozchodím. A to asi nerobí dobrotu. Potom mi vyskočí tabuľka
http://uploading.sk/images/0306201118.jpg
http://uploading.sk/images/030620bxb.jpg.
Žiadne kontrolky mi nesvietia, nič sa nedeje.
Teraz defragmentujem disk, možno to pomôže.
Nevie mi niekto poradi???????????????
http://uploading.sk/images/0306201118.jpg
http://uploading.sk/images/030620bxb.jpg.
Žiadne kontrolky mi nesvietia, nič sa nedeje.
Teraz defragmentujem disk, možno to pomôže.
Nevie mi niekto poradi???????????????
Re: problém s windowsom
no tak to vyzera ze sektory hdd su poskodene(mozno elektronika).. ak sa ti podari spustit pc zalohuj data na ext disk a skontroluj ho programom HD TUNE
good luck, mne sa takto hdd pokazil po 5mesiacoch
good luck, mne sa takto hdd pokazil po 5mesiacoch
Daj tu obrázok ako prílohu, na tej www je hrozne malý. A popíš bližšie, čo si robila tesne pred tým, než začali problémy /po poslednom zapnutiu PC/.
no vydaval nejaké čudné zvuky, začal asi tak pred týždňom, ale teraz už nič, dúfam, že to bude len niečo softvérové
//autoeditácia príspevku (03 Jún 2011, 17:41)
normálne som ho vypla, odišla na nejakú pol hodinku a potom som ho už nemohla zapnúť, počítač využívam na počúvanie hudby, nejaké filmy a internet. nič som neťahala, nič neinštalovala, takže fakt neviem, čo s ním je..
//autoeditácia príspevku (03 Jún 2011, 17:41)
normálne som ho vypla, odišla na nejakú pol hodinku a potom som ho už nemohla zapnúť, počítač využívam na počúvanie hudby, nejaké filmy a internet. nič som neťahala, nič neinštalovala, takže fakt neviem, čo s ním je..
Čudné zvuky ako cvakanie? Ozaj zálohovať dáta. Pokiaľ HDD žije.
no také cvakanie, to si robíš srandu
Iba píšem o čudných zvukoch HDD pri zapínaniu - pokiaľ je to dlhé, tak ide o vystavovanie hlaviček... a aj neide ti naštartovať Win. Takže ozaj je potrebné riešiť zálohovanie dokumentov, lebo človek nevie, o čo ide, a skúsenisti nepustia. HDD odchádza dosť často. A pokiaľ je to vplyvom HDD, tak každé ďalšie štartovanie z HDD to zhoršuje. Radšej štartuj z Live CD a poprenášaj dokumenty na USB kľúč, až potom sa zaoberaj opravou Win.
to cvaknutie trvalo nejakú sekundu a potom nič, len sa to opakovalo a od včera ako začali problémy, už nie je žiadne cvakanie. Len mi nechce spusťiť windows. Úvodná obrazovka od asusu - to mu spustí, ale windows už nie, potom všetko kontrolku zhasnú a vyskočia mi tie tabuľky. Potom ho musím pár krát reštartovať a potom zas ide... nemám tu nič dôležité, len som v zahraničí a neviem to teraz inak riešiť...
Pridaj tie tabulky ako prílohu na fórum, na tej www je to o ničom. Printscreen ako *jpg a vložiť pod príspevkom /pripojiť prílohu, nájsť obrázok a pridať súbor a odoslať/. Štart PC po niekoľkých reštartoch po cvakaniu neodporúčam bez zálohy dát. Mám za sebou v dielni desiatky takýchto HDD. 
tak to si ma veľmi nepotešil, už si pozerám aj nejaký iný, a tento budem poslať domov, ale aj tak dík za radu..
Neber to tak, iba to urýchlene pozálohuj /dáta/, HDD proste odchádzajú a bez zálohy čo potom? Potom sa tu budeš pýtať, ako zachrániť dáta z vadného HDD a ja sem budem posielať mail na firmy, ktoré za to berú cca 200 Eur... takto si to zálohovanie urobíš sama gratis, a pri probléme s HD si kúpiš nový za cca štvrtinu /pokiaľ test HDD zdokladuje, že odchádza/. Pozálohuj a spusť test HDD.
toto isté sa stalo mne na mojom PC. vtedy mi dožil HDD. už mi nepomohlo ani znova nainštalovať WIN. kúpil som druhý HDD, na ktorý som natiahol WIN a ten starý som "vyhodil". HDD do notebooku nie sú zasa taký strašne drahý špás.