Nechce mi načítať cd
Re: Nechce mi načítať cd
lokkju, je možné aj to, aj vplyv SW, snažím sa ho vylúčiť, pre istotu. Predsa len Win a háveď, chcem vedieť, či CD číta/nečíta na najnižšej úrovni, a pokiaľ nie, tak ako píšeš, iba ako DVD 
jardo, malware dokáže dať disable optiku ako celok. nie separátne: DVD ano, CD nie.
jednoznačná chyba HW.
jednoznačná chyba HW.
A čo ja viem? Už som videl aj odstavenie FDD takto, a ako BOOT to išlo. Veď ide iba o jeden reštart. 
fdd nema dve hlavy zhora a zdola.
Ja idem až ku podstate, zdokladovane. Predsa len ide - neide, prakticky. Pokiaľ nie, kúpi druhú CD/DVD za dvacku alebo pridá obstarožnú CD. Ja mám v stroju aj CD aj DVD, ono je to praktické. Na jednej CD hudba, na druhej napalovanie DVD alebo čítanie. Škoda ju vyhodiť, pokiaľ ide DVD. 
neviem, podstatu som sa snazil vysvetlit (no mozem sa samozrejme mylit). davnejsie mi toto spravilo viac optik a nepomohlo ani plakat. natoz fw upgrade - strata casu. pri dnesnych smiesnych cenach su dnes opticke mechaniky pokladane za totalne spotrebny material. odisla po roku - dvoch? skoda casu. vymena to riesi.
lokkju, súhlas, iba sa dá využiť dve, jednu už iba ako DVD a druhú staršiu CD, gratis. Dnes aj dvacka je pre niektorých velký neplánovaný peniaz. 
nie som nadšený z dvoch optík. ak sú spolu na jednej kšande zrýchlenie prípadného kopírovania diskov je utópia - výhodnejšie sa mi javí normálne načítanie dát z disku do temp buffera a ich následné napálenie na nové médium. časová strata v tomto prípade: výmena média.
ak je optika spoločne na dráte s hdd (PATA) - nie je o čom.
ale mám dojem, že pôvodný autor otázky už nereaguje (asi problém vyriešil?), tak toto pokladajme zatiaľ za uzavreté ...
ak je optika spoločne na dráte s hdd (PATA) - nie je o čom.
ale mám dojem, že pôvodný autor otázky už nereaguje (asi problém vyriešil?), tak toto pokladajme zatiaľ za uzavreté ...
Jasne je to diskutabílne a o cieľoch konkrétneho užívateľa. Ja mam DVD na SATA a CD na ATA. HDD SATA. Kópie CD neriešim, mám originály. Takže hudba a DVD/CD na druhej. Ale robím stále, viac vecí spolu. Takže aj vhodný PC. Autor snáď číta, dali sme mu rozšírený obzor.
ja práve kópie nosičov riešim pre bežné používanie. originály chránim ako oko v hlave ...
Mám originálov ozaj veľa, cez 800, a nekradnem, toľko kópií.
A už nespamujme. 
to ešte neznamená, že jedinec vlastniaci toľko orig nosičov, by nemal dbať o ich blaho - kopírovaním pre vlastnú potrebu.
re na ss. ok?
re na ss. ok?