máte nejaké tipy na zaujímavé miesta na strednom Slovensku? niečo kde sa dá dostať v pohode autom?
napríklad pekné kúpaliská, čisté jazerá, zachovalé zámky, pekné miesta na prechádzky...?
nechcem vygooglené veci - zaujímajú ma vaše subjektívne názory na tieto miesta.
teda vaše odporúčania že čo sa oplatí vidieť, prípadne čomu sa radšej zdiaľky vyhnúť...
vopred díky.
letné potulky stredným Slovenskom - vaše tipy
Re: letné potulky stredným Slovenskom - vaše tipy
poslem ti svoju bakalarku o pamiatkach v okresoch BR a BB? 
//odporucam pozriet si stary kostolik na obcou Poniky (ranna gotika, pri troch stastia sa dostanes aj dnu a pozres si orginal fresky), kusok blizsie k BB je Cerin - tiez goticky kostol
Spania Dolina je tiez zaujimava. Dalej na vychod je to nic moc, az potom hrad Muran (este pred 100 rokmi v jeho okoli polovali vsetci korunovani sveta). Z ludovych veci je zaujimave muzeu zvoncov v Sumiaci (pod Kralovou holou). Rovnako moze zaujat Ciernohronska zeleznicka.
Najzachovalejsi hrad je Slovenska Lupca, no neviem ci je pristupna kedze je sukromny majetok Podpbrazovskych zeleziarni a ich golfoveho resortu...
//odporucam pozriet si stary kostolik na obcou Poniky (ranna gotika, pri troch stastia sa dostanes aj dnu a pozres si orginal fresky), kusok blizsie k BB je Cerin - tiez goticky kostol
Spania Dolina je tiez zaujimava. Dalej na vychod je to nic moc, az potom hrad Muran (este pred 100 rokmi v jeho okoli polovali vsetci korunovani sveta). Z ludovych veci je zaujimave muzeu zvoncov v Sumiaci (pod Kralovou holou). Rovnako moze zaujat Ciernohronska zeleznicka.
Najzachovalejsi hrad je Slovenska Lupca, no neviem ci je pristupna kedze je sukromny majetok Podpbrazovskych zeleziarni a ich golfoveho resortu...
neviem či západné tatry sú na strednom slovenslku, ale kludne tam choď pozrieť... vylez na Babky, je tam fasa výhlad, ak je dobré počasie, a stadial je kúsok Siví Vrch... ale na ňom som nebol... cestou je bunker kde sa skrývali partizáni, môžeš zastaviť na pivo na chate Červenec, či tak nejako sa to volá... Najesť sa môžeš ísť ho hotelu Mních, a ak by si chcel ísť na bike, tak si ho tam môžeš požičať, aj keď niesú nejaké perfektné (ja som raz stadial išiel s mäkšou gumou, a na pol ceste kam som chcel ísť, som zistil, že bola taká, lebo fučala, tak sme sa mohli vrátiť). Alebo ak by si chcel, tak na Poludnicu, ale výhlad stadial ma velmi nezaujal, aj keď bol pekný... síce sa tam autom nedá ísť, ale pod kopec hej
(do mnícha sa dá) Okúpať sa môžeš ísť na Liptovskú Maru, aj plavbu na lodi môžeš absolvovať, dá sa ísť do Keltskej dediny či čo to je pozrieť, alebo do Tatralandie, ale tam je drahé vstupné... ale je tam fasa, ak to všetko využiješ (tobogány a tak), len sú dlhé rady na to... Alebo kúpanie do bešeňovej ,ale keď sme tam boli naposledy, tak tam bolo dosť drahé vstupné a nejako ma to tam nebavilo ( neber si biele plavky, lebo sa ti zafarbia, je tam červená voda)... no a ďalej nvm kde ešte... ja si nepamatám kde sme boli...
zrovna predvcerom som bol na hrade Muran ako pise jackb, je tam krasne, akurat v dedine je kopa ciganov - to rusilo tu peknu atmosferu lebo som sa bal ci budem mat auto na tom istom mieste ako bolo zaparkovane
odporucam ist naucnym chodnikom od dediny - je to sice taky narocnejsi hodinovy vystup ale stoji to za to
Urcite stiavnicke jazera, ktore sa daju prejst od vrchu po spodok peso, bajkom aj na aute, krasna priroda, voda, bufety... 
keby si bol siel od severu a mal more casu, tak si auto mohol nechat na stanici Cervena Skala, prejst sa peso po asfaltke na Muransku dlhu luku a z razcestia je to po cervenej znacke na hrad uz len asi 20 minut...ccimo napísal:zrovna predvcerom som bol na hrade Muran ako pise jackb, je tam krasne, akurat v dedine je kopa ciganov - to rusilo tu peknu atmosferu lebo som sa bal ci budem mat auto na tom istom mieste ako bolo zaparkovaneodporucam ist naucnym chodnikom od dediny - je to sice taky narocnejsi hodinovy vystup ale stoji to za to
Tento rok je mojou cieľovou destináciou dovolenky na Slovensku Gaderská dolina, Manínska tiesňava a Kremnické vrchy.
Minulý rok som pre krátkosť času len na jeden deň nakukla do Gaderskej doliny a bola som natoľko uchvátená, že som si sľúbila sa tam vrátiť. Je tam toľko prírodných skvostov pokope, že ich asi za ten týždeň ani neschodím. Okrem toho mi vyhovuje možnosť kombinácie - pešia turistia/cykloturistika.
Po dovolenke dám vedieť
Minulý rok som pre krátkosť času len na jeden deň nakukla do Gaderskej doliny a bola som natoľko uchvátená, že som si sľúbila sa tam vrátiť. Je tam toľko prírodných skvostov pokope, že ich asi za ten týždeň ani neschodím. Okrem toho mi vyhovuje možnosť kombinácie - pešia turistia/cykloturistika.
Po dovolenke dám vedieť
pokial by si chcel ísť popozerať po dolinách, tak choď do Prosieckej. niesom si istý, či to je na strednom slovensku, ale je to pecka... po rebríkoch a reťaziach chodiť, aj keď sme daleko nedosli... len dúfam, že som si názov nepomýlil tej doliny