nove zdroje do pocitaca
-
Pindo01
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
Re: nove zdroje do pocitaca
Caute chcel by som poradit ak ma niekto skusenosti s tymito zdrojmi ze ktory by ste mi odporučili kupiť teraz mam Thermaltake 400W ale dosť je už hlučny a ma už svoje roky više 5 rokov
mam vybrate tieto 3 zdroje http://www.alza.sk/oem-zdroj-seasonic-ss-d81872.htm
http://www.alza.sk/enermax-naxn-450w-d235569.htm
a http://extrahardware.cnews.cz/corsair-u ... 450w-zdroj len tento je za 78 ečok co mam ja obmedzeny rozpočet do tych 50 € tak pls poradte ktory by som s imal kupiť
dakujem vopred
http://www.alza.sk/enermax-naxn-450w-d235569.htm
a http://extrahardware.cnews.cz/corsair-u ... 450w-zdroj len tento je za 78 ečok co mam ja obmedzeny rozpočet do tych 50 € tak pls poradte ktory by som s imal kupiť
dakujem vopred
-
Pindo01
Light Expert
Sapo ale ja som nepisal linky od Cougaru ale ine značky tak skus sa mi k nim vyjadrit co som poslal k tym 3 aky maš nazor dik 
-
vikko78
Medium Professional
Osobne by som bral Enermax...Je to TOP medzi zdrojmi. (tiež som vlastníkom zdroja Enermax). Čo sa týka Seasonic, tak ten má tušim len jeden konektor na grafu a to je také nepísané Mínus. a čo sa týka Corsairu, tak corsair a seasonik je v podstate tá istá výroba a použitie súčiastok...myslím
OEM Seasonic určite nie. Keď Seasonic, tak iba série S/M12II alebo série X.Pindo01 napísal:Sapo ale ja som nepisal linky od Cougaru ale ine značky tak skus sa mi k nim vyjadrit co som poslal k tym 3 aky maš nazor dik
Enermax sú dobre zdroje, tiež mám jeden, ale ten je v trochu inej cenovej kategórii. Čo sa týka týchto Enermax NAXN, tak sú to nové zdroje, zatiaľ poriadne "neodskúšané". Povedal by som, že je to Low-End od Enermaxu. Mid-End je PRO82+/MODU82+ a High-End PRO87+/MODU87+. ErPRO a Liberty je niečo medzi Low-Endom a Mid-Endom od Enermaxu.
S týchto troch by som volil Corsair. Dôvod? Napr. mudolárna kabeláž.
a aká je výhoda (mudolárna kabeláž) modulárnej kábeláže oproti klasickej? súvisí to nejako s výkonom a najmä špičkovým výkonom ATX?Dôvod? Napr. mudolárna kabeláž.
mám dojem, že časom sa tu začne písať o pozlátených 230VAC vidliciach a pozlátených poistkách v rámci výkonu, tak ako na nemenovanom portáli audiofilov.
-
vikko78
Medium Professional
modulárna kabeláž má len jednu výhodu a to je poriadok v skrini pre kvalitný prietok vzduchu na chladenie komponentov...na výkon to nemá vplyv. Čo sa týka toho corsairu, tak vyšiel na trh v roku 2008 a myslím, že za tú cenu (78€) sa dá kúpiť aj kvalitnejší zdroj,ale ty máš rozpočet tušim len 50€. Len tak pre zaujímavosť, aký hdw budeš napájať?
Nesúvisí, no je to veľmi veľká výhoda.lokkju napísal:
a aká je výhoda (mudolárna kabeláž) modulárnej kábeláže oproti klasickej? súvisí to nejako s výkonom a najmä špičkovým výkonom ATX?
Dal som to len ako príklad, snáď nemusím rozpisovať, že Corsair patrí medzi TOP zdroje. To už vie každý. Taktiež účinnosť, to tiež nebudem zbytočne rozpisovať. Každý to tam vídí, tak načo?
Jednoducho Corsair má oproti tými spomínanými zdrojmi aj modulárnu kabeláź, čo je u mňa veľké +.
nie chlapci. s prietokom vzduchu súvisí modulárna kábeláž minimálne. podobné problémy môžu spôsobovať jedine ploché PATA/SCSI káble - ak nie sú príslušne "upratané". Ja v modulárnej kábeláži vidím jedno nebezpečie: ďalší potenciálny zdroj problémov (kvôli konektorom na zdroji).
Je to len šikovný ťah výrobcov ako zabezpečiť odbyt.
Je to len šikovný ťah výrobcov ako zabezpečiť odbyt.
Sapo ale nezabúdaj na to, že aj Enermax má modulárnu kabeláž. viem to kvôli tomu, že som majiteľom zrovna takého zdroja od Enermaxu. konkrétne mám Enermax Liberty 500W a som maximálne spokojný. mám ho už asi 3 roky a žiadny problém som doteraz nemal. a čo sa hlučnosti týka, tak je veľmi tichý. jediné čo počujem, je ventilátor na chladiči CPU. takže pokiaľ chce človek kvalitu, tak sa fakt oplatí troška viac si priplatiť a vziať si nejaký lepší Enermax, Corsair alebo Seasonic.
ja mám enermax 460W - bey modulárnej kábeláže, len špagáty má v oceľovej tieniacej/protipožiarnej pančuche, no problem.
Setkal jsem se s jedním dobře udělaným zdrojem Thermaltake, ta kabeláž je perfektní. Byl 550 W, ale zeslábnul, musel jsem ho nahradit jiným.
http://www.thermaltakeusa.com/Category.aspx?S=1169
http://www.thermaltakeusa.com/Category.aspx?S=1169
To je síce pekné, ale my sa bavíme o Enermax NAXN 450W a nie Liberty.Noobsz DJ napísal:Sapo ale nezabúdaj na to, že aj Enermax má modulárnu kabeláž. viem to kvôli tomu, že som majiteľom zrovna takého zdroja od Enermaxu. konkrétne mám Enermax Liberty 500W a som maximálne spokojný. mám ho už asi 3 roky a žiadny problém som doteraz nemal. a čo sa hlučnosti týka, tak je veľmi tichý. jediné čo počujem, je ventilátor na chladiči CPU. takže pokiaľ chce človek kvalitu, tak sa fakt oplatí troška viac si priplatiť a vziať si nejaký lepší Enermax, Corsair alebo Seasonic.
ja viem, o čom sa tu baví. ale ty si začal predsa s tým, že Corsair má oproti spomínaním zdrojom modulárnu kabeláž. nakoľko ale medzi tými zdrojmi bol spomenutý aj Enermax, tak som napísal len toľko, že aj ten má modulárnu kabeláž. nič viac a nič menej som svojím príspevkom nemal v pláne vyjadriťSapo napísal: Nesúvisí, no je to veľmi veľká výhoda.
Dal som to len ako príklad, snáď nemusím rozpisovať, že Corsair patrí medzi TOP zdroje. To už vie každý. Taktiež účinnosť, to tiež nebudem zbytočne rozpisovať. Každý to tam vídí, tak načo?![]()
Jednoducho Corsair má oproti tými spomínanými zdrojmi aj modulárnu kabeláź, čo je u mňa veľké +.
Ešte raz napíšem, lebo sa asi nechápeme. Ten Enermax, čo tam postol on, Enermax NAXN (NAXN nie je Liberty) nemá odpojiteľné káble, za to Corsair HX450 (ktorý má tiež uvedený vo svojom príspevku) má odpojiteľné káble.
ešte možno toto. na upratanie káblov v pc predsa stačí
http://www.foxel.cz/2051/
nie je treba riešiť predraženými pi***** typu modular ...
http://www.foxel.cz/2051/
nie je treba riešiť predraženými pi***** typu modular ...
-
vikko78
Medium Professional
chlapi skúste si podrobnejšie čítať príspevky a kukať linky. Corsair HX450 je super zdroj, ale prišiel na trh v roku 2008 a už sa nikde nepredáva a pochybujem, že autor témy bude brať bazarový zdroj...čo poslal link je len upútavka na príchod tohto zdroja, kde predpokladaná cena bola 78€....stále sa bavíme o roku 2008 a teraz je 2011...takže ak zdroj tak Corsair, ale iný model, lebo dnes za tú cenu porieši vyšší výkon aj kvalitu....Čo sa týka Enermaxu, tak enermax vždy bol, je a bude Top v kvalite....
autor pravdepodobne dostal doporučenie na tento zdroj a neprebehol si terajšie testy skrátka realitu...
Dúfam, že som sa nikoho nedotkol..
autor pravdepodobne dostal doporučenie na tento zdroj a neprebehol si terajšie testy skrátka realitu...
Dúfam, že som sa nikoho nedotkol..
-
Pindo01
Light Expert
no tak Vikko78 tak omrkol som sa na tie zdroje a dal som preto aj ten Modularny zdroj od Corsairu lebo to bola pred par rokmi novynka a podla toho ze ukazuju aky je kvalitny a tichy tak preto som ho vybral ale asi chlapci budem kupovať ten od Enermaxu ako od tych amikov co vyrabaju Corsaira a rozpočet nebudem mať len 50 ecok ale tak priplatim si aj viacej ako tych 73 € no a určite ako ste sa tu bavili o kabelaži tak netreba mi odpajatelne šak stejne odpajat kable zo zdoja mi netreba a jasne nema to vplyv na vykon zdroja ako si tu spomenulvikko78 napísal:modulárna kabeláž má len jednu výhodu a to je poriadok v skrini pre kvalitný prietok vzduchu na chladenie komponentov...na výkon to nemá vplyv. Čo sa týka toho corsairu, tak vyšiel na trh v roku 2008 a myslím, že za tú cenu (78€) sa dá kúpiť aj kvalitnejší zdroj,ale ty máš rozpočet tušim len 50€. Len tak pre zaujímavosť, aký hdw budeš napájať?
//autoeditácia príspevku (07 Júl 2011, 16:56)
Noobs DJ tak k tomu Enermaxu Liberty 500W taky si určite nebudem kupovat a dovod že netreba mi utracať 110 ečok za zdroj aj ked viem ze je to kvalita ale stači mi za 74 ecok ten NAXN 500W a Vikko jasne ze nebudem brat bazarovy zdroj to len tak som si všimol ten stary 450W zdroj od Corsairu a jasne ze už aj tie testy co si spomenul som si omrkol ale tak každy by si iny kupoval ktory jemu vyhovuje ci to je Corsair alebo Seasonic ci Enermax plati tu stare "100 ludi 100 nazorov" takže podla aj inych forumov som sa rozhodol ze si asi ten od skopčakov kupil Enermax nemodularny dufam že budete so mnou suhlasit a nebude sa tu rozoberať zase do nekonečna par zdrojov diky vam za prispevky k mojej teme a uživajte života