Urady po získaní Bc titulu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Gothar
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Re: Urady po získaní Bc titulu

Príspevok od používateľa Gothar »

Na toto su tu ine temy, tato sa tyka iba uradnych zalezitosti ;)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

sliaCan napísal:VERZIA A
presne tak, verzia A je spravna, hlavne v pripade, ked sa meni skola
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Seth: na nic neupozornujem. Titul mam, no nikdy som si ho pred meno neuvadzala. Nemam ho ani na vizitkach, nepouzivam ho ani v pracovnej komunikacii, nie je ani na dokladoch, na schranke, ci menovke na dverach. Jednoducho nemam potrebu. VS som nestudovala preto, aby som si mohla pisat titul. Studovala som preto, aby som ziskala viac vedomosti z oboru, ktory ma zaujima a aby som si v nom mohla najst zaujimavejsiu pracu. Ak je to tazko pochopitelne, tak len pre tych jednoduchsich z nas. Dostudovat VS v dnesnej dobe, a najma na Slovensku, uz davno nie je take zriedkave a narocne, ako pred dvadsiatimi rokmi. Tituly nech si uvadzaju vedecki pracovnici a ludia, ktori venovali cely svoj zivot vzdelavaniu a studium pre nich zdaleka neskoncilo po piatich rokoch na skole. Ja nepotrebujem demostrovat svoje vedomosti titulom pred menom.... Ten aj tak vobec nie je ich zarukou.

Sorry, ze som mimo temu, ale nemam rada, ked sa do mna navazaju mudrlanti. Myslim, ze autor temy tu uz svoje odpovede nasiel.
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

neviem ci je to aktualne ale udiz...pred dvoma rokmi som toto iste riesil aj ja a behal som po uradoch ako blbec a dozvedel som sa ze ked pokracujem v studiu na magisterskom stupni tak ziadne potvrdenia netreba. jedine pridavky na dieta budu stopnute, ale akonahle potom donesies potvrdenie o navsteve skoly ze si teda aj v dalsom akademickom roku studentom, tak ti tieto pridavky vyplatia spatne. nebude sa dovtedy platit ziadne poistne, a ani socialne.

k tomu titulu: ak dam v pondelok statnicu tak tomu verte ze si ten titul napisem s hrdostou pred meno! 5 rokov som musel sprtat rozne medzinarodne dohovory, slovenske pravo a pravo Europskej unie a titul Mgr bude ceresnickou na torte. Samozrejme nebudes sa citi nadradeny voci niekomu inemu (no mozno len proti takym absolventom prava zo Sladkovicova a Kosic :D ). tolko k teme

pre K-: kde sa tu ja stazujem? len hovorim ze som 5 rokov drtil a Mgr bude zasluzeny a budem nan pravom hrdy...ja tu stazovanie sa nevidim
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Nechápem, veď som poslal google, hneď druhý odkaz v googli, ktorý som zaslal v zľahčenej forme, ukáže toto http://moje.hnonline.sk/node/2279 A tam sa píše, čo treba a čo netreba. Je to relatívne aktuálne, asi rok staré a legislatíva sa tuším za ten čas markantne nezmenila. Tak neviem, čo tu všetci kódujú...

zuzkazuzka: Nejako neviem nájsť časť môjho príspevku, v ktorom by som naznačoval, že si pred meno píšeš mgr, alebo že ma to trápi a už vôbec som nikde nenarážal na to, či si to študovala pre potrebu, pre písmenká pred menom, alebo pre hrachovú polievku. Narážal som na tvoj nadradený prístup k ľuďom s Bc, keďže sa medzi nimi určite nájdu takí, ktorí sa riadia tým, čím ty (citujem ťa "Studovala som preto, aby som ziskala viac vedomosti z oboru, ktory ma zaujima a aby som si v nom mohla najst zaujimavejsiu pracu."). A narážal som hlavne na to, že ten, kto má Mgr by tiež nemusel vyskakovať na Bc iba preto, lebo môže, pretože sa nájdu aj väčšie ryby, ktoré by takto mohli spláchnuť práve Mgr. Nič viac a nič menej. To len tak na margo "pre jednoduchších", ako si sama napísala.

Ďakujem za titul mudrlanta, z tvojej klávesnice si ho fakt vážim, hlavne po tom, ako si sa tu ty sama navážala do celej (celkom veľkej) skupiny ľudí, ale ak si niekto otvorí ústa na teba, hneď si butthurt. A toto nie je jediný príspevok a jediná téma, v ktorej som si to všimol. HOWGH.
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Rozumný náhľad. Kto ide ďalej, tak to nerieši. A užívanie titulu je každého osobná vec. Na vizitke a v úradnom styku áno, na zvončeku azda netreba. A pome na JUDr, nie? :)
Peter_Retep
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

JUDr je len kozmeticky efekt....fakt to nic neznamena, len to vyzera dobre pred menom :)

a editnem si aj tento prispevok :D : bohuzial zakon o socialnom poisteni je nedomysleny (je v mojej top 3 deravych zakonov - numero uno je stale exekucny poriadok), predkladatelia nemysleli na pripady ked bude Bc. a pokracujem v studiu ale nikto ti nepotvrdi statut studenta pretoze este o tom nie je rozhodnute (oficialne). Na druhej strane aj ked si budes platiti poistne a veci okolo oho tak najviac tri mesiace, a tieto peniaze ti vratia, pretoze si v tzv. ochrannom obdobi - uplny nonsens. Holt narychlo zbuchany zakon
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

ked uz sme pri tom, tak podla mna pravnik bez JUDr. pred menom je lenivy pravnik a od takeho ruky prec...ved to znie fakt debilny magister prav...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

zuzkazuzka: Takych ako ty je malo, aj ked v pripade druheho stupna mi to nevadi. Ale ked vidim, ze si da niekto Bc. pred menom, tak mi to pride skor smiesne.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Mne to smiesne nepride, ja som kedysi tri roky poctivo drel na ziskanie BC a lahke to nebolo. Mozno teda niekde na sukromnych skolach, ale urcite nie na tych lepsich.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tu nejde o to ci na Bc dries ale o to, ze to este nic poriadne neznamena. Bc odbory su vacsinou pomerne vseobecne a do hlbky sa ide az na magisterskych. Na Bc som sa aj ja dost namakal, ale nikdy som si ho pred meno nepisal, vynimkou bola iba prihlaska na magisterske statnice a titulka na diplomke, kde to muselo byt :)
A ci si to niekto pise aj normalne ma velmi nezaujima, skor ide o to, ze tym sam ukazuje, ze skolu z nejakeho dovodu nedokoncil a aj ked ma v danej oblasti prehlad, tak nie je odbornik. Zamestnavatelovi to je jedno, pretoze ho zaujimaju skor prakticke schopnosti a preto mu moze byt ukradnute, ci si clovek Bc pred meno pise alebo nie.
Napísať odpoveď