//tema premenovana
Uplatnenie po VŠ
Uplatnenie po VŠ
Aký význam má vysoká škola, keď väčšina absolventov skončí na úrade práce bez práce a to malé drvivé percento úspešných absolventov, ktorí spravia školu, sa zamestná v tatkových a mamkiných robotách....kde je spravodlivosť? Veď to je choré už toto... 
//tema premenovana
//tema premenovana
Re: To je choré...
Menej ako 10% je vacsina?
http://ekonomika.sme.sk/c/5745858/kolko ... odbor.html
http://ekonomika.sme.sk/c/5745858/kolko ... odbor.html
- Prílohy
-
- 44.jpg (35.58 KiB) 1563 zobrazení
Bud sa zaradis do jednej skupiny alebo do druhej. Vyber je na tebe.
kazdopadne...
kazdopadne...
chod uz spatfaktor_xx napísal:malé drvivé percento
gothar....a povedz mi či sa zamestnajú v tom čo vyštudujú...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
to je predsa ich vec kde sa zamestnajú. Ak nevedia zhodnotiť to čo sa za 5 rokov naučili, tak si iné miesto ako ten úrad práce ani nezaslúžia. A áno, máš pravdu. Táto téma je chorá
No to ja neviem, ale ked niekto studuje len aby mal titul a vyberie si najlahsi odbor a skolu, tak nech sa necuduje, ked si v tom odbore nevie najst pracu.
studuj to, co ma uplatnenie, nie nejaky drbnuty odbor, z ktoreho sa po statnici ide priamo na urad pracefaktor_xx napísal:gothar....a povedz mi či sa zamestnajú v tom čo vyštudujú...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
s tým celkom nesúhlasím. Radšej nech si vyberie to čo ho baví. Aj tak nemôže vedieť čo bude mať o 5 rokov uplatnenie a čo nie. To je presne situácia ekonomov. Pár rokov dozadu bol ekonomický boom, bol po nich dopyt. Dnes je každý druhý na ekonomike a ročne výjde toľko ekonómov že nemajú čo robiťbeardie napísal: studuj to, co ma uplatnenie, nie nejaky drbnuty odbor, z ktoreho sa po statnici ide priamo na urad prace
ty sa riadiš podľa jednej štatistiky ktorú zverejnilo sme pred takmer pol rokom... ide o to, že nech si vyberieš akúkoľvek školu, tak ak máš tatka, mamku, tí ťa zamestnajú u seba...a je ti jedno čo študuješ....berieš tak miesto ďalšiemu....a to je choré...
a pokiaľ sa nemýlim nemáme toľko škôl naozaj akreditovaných až po mgr titul a ak aj áno tak sú to školy s tým istým zameraním....
//autoeditácia príspevku (05 Jún 2011, 1:12)
ak sa budem riadiť podľa toho čo má uplatnenie tak je to IT a potom postový manažéri...a keď vysokoškolák nemá na to? ani na IT a nemá vybevaú budúcnosť? radšej pôjde pri pás?
a pokiaľ sa nemýlim nemáme toľko škôl naozaj akreditovaných až po mgr titul a ak aj áno tak sú to školy s tým istým zameraním....
//autoeditácia príspevku (05 Jún 2011, 1:12)
ak sa budem riadiť podľa toho čo má uplatnenie tak je to IT a potom postový manažéri...a keď vysokoškolák nemá na to? ani na IT a nemá vybevaú budúcnosť? radšej pôjde pri pás?
na Slovensku su odbory od vymyslu sveta, ak si dostatocne dobry, je jedno co vystudujes, uplatnenie si najdes
presne..buď si šikovný alebo to máš vybavené..
tak na sebe zacni makat, nech si v tej prvej skupine
No co ja viem, podla mna nie je vela absolventov, ktori maju takuto moznost. Ja mam vystudovany technicky smer a chcem v tom pokracovat. Tiez nebudem zaberat miesto nejakemu doktorovi alebo ekonomovi, pripadne pravnikovi, pretoze o tom nic neviem. Prinajhorsom by som mohol zabrat nejaky post pre stredoskolaka a aj to nie dlhodobo, aspon dufam
A za pas vysokoskolaka nikto nevezme, je tam privelke riziko, ze coskoro odide za lepsim platom.
snažím sa makať
@gothar...technický smer? najs
hádam si dobrý v tom čo si vyštudoval 
@gothar...technický smer? najs
Nečakal som brainstorming na tomto fóre, príjomné prekvápko, a o školstve. Základnom VŠ. 
buď ide študent na školu lebo chce mať len titul, alebo ide študovať čo ho baví....alebo maká na sebe a chce zarábať ťažké lóve... ale pravda je, že tak ľahko sa dnes práca nenajde 
Je to otázka prístupu. Či prácu hladať, alebo či ju vytvárať. Hladanie potrieb a ciest ku nim. O tom je VŠ.
to je pravda 
A eufória z prvej VŠ pominie cca po roku od promócie, a človek pochopí, že má iba základy ku nejakému odboru a spomenie si na fakt, že je to o práci s informáciami, a ide konečne ďalej po vzdelaniu, nie? Lebo ináč zakrnie.
šak jasné, súhlasím...som síce len druhák ale tak sám neviem čo ďalej .... mňa baví čo študujem, A-čka na výkaze hovoria za všetko
ale nnechcem dopadnúť ako 2 roky dozadu právnici, že dopyt bol presýtený...