mam to radsej odzadu, tak tak aj zacnem ...
preco by si to editoval ? hanbis sa za svoj nazor? ja takyto ton plne akceptujem
nevysvetlil si mi preco je to CHKO, alebo preco to ma byt CHKO - je to luka a les pri bratislave, tak by som to nazval, nie CHKO ...
stavbu som zblizka videl, zhodou okolnosti som aj ja istym ekvivalentom stavbyveduceho - len nestavame obciansku vybavenost

v lese som taktiez bol a viem sa v lese spravat - dlhe roky som bol skaut, viem ake ma les pre cloveka plusy, ale tiez viem, ze sa nemozu donekonecna tahat projekty do zastavaneho intravilanu, lebo potom tie mesta vyzeraju ako vyzeraju - pozres sa z okna a vidis susedovi priamo do taniera
takisto do istej malej miery rozumiem rozcarovaniu ludu - u nas tiez vyrastie nova stvrt na miestach, kde som sa ako maly chalan nahanal a hral na vojakov ... ale ked prejdem cez tu stvrt, tak som zas v prirode ... takisto ako ludia na dotycnej oráčine pod VVN prejdu v buducnosti o 100 metrov dalej

...
ja len nerozumiem zotrvacnemu boju za kazdy meter stvorcovy - nejdu predsa urezat polku krivana, aby bol strk na nasypy ... aj pre toto je u nas bytova vystavba tak nehorazne draha - chces postavit par bytov tam, kde je este miesto - co je logicky zelena luka (nikdy to nebolo inak a nebude inak uz len z hladiska problematickosti dopojovania veskerych IS a pod. ) a musis najskor uplatit polku rady mesta, styroch najvyssich zelenych a este aj predstavitela nejakeho tepleho zdruzenia za viac ruzovej v Hoštických kravínech ... slovom ZBYTOCNE ! ... spravidla kvoli trave, ktoru by si na vlastnom travniku povazoval za burinu, kvoli dvom trsom krikov, kvoli styrom zabam a potkanovi a kvoli 1000 stvorcom po ktorych sa bude jazdit bagrom ...
na istych miestach by proste nejake CHKO vobec nemuselo byt ...
mily nordkapik, ako si bol byval napisal (:-) dakujem

) nastastie moze na vulve jazdit barskde na gauci, ľebo posteli ... s autom by to bolo horsie ... ale ekvivalentne sa bavime o zruseni isteho useku cesty, ktory sa mi moc pacil, lebo tam bola spravne klopena 180tka .. a teraz musim ist pre svoju radost z jazdy dalej ... ale co spravim ? cesta ustupila niecomu, co ma tiez zmysel
ad zjazdovky miesto lesov ... stale nechapem co je na tom az take zle ... aj najzmrdskejsi slizky narod v europe - rakusaci - vo svojich pomerne krajsich horach zriadili zjazdovky a nebadat, ze by tam muflony nemali co zrat

... jedinou chybou je nechat vsetky tie zjazdovky jednemu investorovi - konkurencny boj a teda kvalita hadr tym padom

... slovak sa bude bit do prs za 5x0,5 km pas lesa v ktorom aj tak nikdy nebol a ani by tam nesiel, lebo tade nesiel znaceny chodnik ... nevyuzivany les vs. zjazdovka ? ... ja mam jasno
a ci nieco zacvaka alebo nezacvaka JaT ? myslim si ze je to nasa chyba, keby sme dost opovrhovali politicou scenou, alebo boli naopak daleko doslednejsi, tak sa bat nemusime a riesilo by sa to k nejakej spokojnosti

... a propos ja to urcite nezacvakam ... som sice obcanom a mam trvaly pobyt v SR, ale isty cas doma nepobyvam a vsetky prijmy aj vydaje (ak nepocitam par piv a cigy raz za cas

) nechavam v susednej republike
//autoeditácia príspevku (04 Jún 2011, 21:18)
hughito .... vyprosujuem si urazky podobne "odbornikovi na biotopy" ! ! ! ...
neviem sice co znamena "predajme cele tatry", ale neverim, ze to je nejakym sposobom zle ... jedine sa zopakujem - chyba je absencia konkurencneho prostredia, ked sa predava jendemu investoroj