Nejde mi pustit PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
tomy72
Light Expert
Light Expert

Nejde mi pustit PC

Príspevok od používateľa tomy72 »

Mam taky problem ze mi nejde pustit PC ked ho spustim tak mi nabehne obrazovka kde si mozem vybrat spustenie v SAFE MODE atd.... a spustenie V NORMALNOM REZIME.....ked vyberiem v normalnom rezime tak naskoci logo Windovs XP aj s tim akoze nacitavanim ked sa spusta ale po chvili sa to sekne a znova ako keby sa mi restartoval PC a zase sa mi spusti obrazovka s vyberom SAFE MODE a SPUSTENIE V NORMALNOM REZIME atd.... a ked vyberiem SAFE MODE tak aj tam sa to po chvili sekne a znovu sa restartuje a znovu nabehne ta ista obrazovka s vyberom SAFE MODE atd.... Neviem co s tim mam robit. Dakujem za pomoc.
Denco
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Nejde mi pustit PC

Príspevok od používateľa Denco »

Nemáš tam aj možnosť Posledná funčkná konfigurácia ? Môžeš skúsiť cez inštalačku Windowsu opraviť zavádzanie (fixmbr, fixboot).
tomy72
Light Expert
Light Expert

nie taka moznost tam nie je......a to opravenie zavadzania mozes mi to trosku priblizit co to je a ako to spravit? a este som chcel ze ta oprava zavadzania ma aj nejaky vplyv na data ulozene na disku? lebo o ne by som velmi nerad prisiel.
Denco
King
King

Nie, na dáta to vplyv nemá. Opravu zavádzania môžeš previesť cez inštalačné CD Windowsu, kde po odsúhlasení licenčných podmienok dostaneš možnosť pre stlačenie klávesy Enter pre inštaláciu a klávesy R pre opravu. Stlačíš R a v príkazovom riadku zadáš príkazy fixmbr a fixboot (na poradí by myslím záležať nemalo). Nezaručujem, že to pomôže, ale za pokus nič nedáš (divné je totiž, že nejde ani Safe Mode).
Ak by to nešlo, tak by som asi už len prešiel k preinštalácii systému, dáta si môžeš pozálohovať napríklad cez live Ubuntu (ak máš kam)

//Btw, ešte ma napadlo, možno tam nemáš Posledná funčkná konfigurácia, ale Last Good Known Configuration (môže sa stať, že to máš anglicky)
tomy72
Light Expert
Light Expert

skusam akurat tu Opravu zavadzania ale ked som tam dal ten prvy prikaz tak mi tam vypisalo toto:
CAUTION
This computer appears to have a non-standard or invalid master boot record
FIXMBR may damage your partition tables if you proceed.
This could cause all the partitions on the current hard disk to become inaccessible.
If you you are not having problems accessing your driver, to not continue
Are you sure you want to write a new MBR?
Co s tim mam robit, neviem ci tym nieco nepokazim.
Denco
King
King

No neviem, s týmto som sa nestretol ešte. Osobne by som išiel do novej čistej inštalácia. Dáta môžeš zálohovať napríklad cez live Ubuntu, prípadne sa možno nájde niekto, kto ti poradí niečo iné.
Inak ten príkaz radšej nepotvrdzuj.
tomy72
Light Expert
Light Expert

Dobre skusim zohnat pevny disk aby som mohol spravit zalohu cez Ubuntu live cd a skusim ten Win preinstalovat a uvidim co to povie....Diky za pomoc :wink:
Napísať odpoveď