Obchodné rokovanie - simulácia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Chesterka
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Obchodné rokovanie - simulácia

Príspevok od používateľa Chesterka »

Ahojte ľudia :) Do školy potrebujeme nacvičiť obchodné rokovanie "se vším všudy" a dosť to ponáhľa. A v tomto by som si fakt nechala poradiť skúsenejšími ľuďmi, ktorí sa tu určite nájdu :) Už sme sa predbežne dohodli na téme a to odkúpenie konkurencie a to konkrétne (nesmejte sa :D) odkúpenie KFC Mc'Donaldom :D Potrebovala by som či by ste mi mohli poprípade poradiť inú tému a celkovo pomôcť s tým ako by sa malo rokovanie viesť, čo by trebalo hovoriť na čo sa pýtať, či už zo strany kupujúceho a predávajúceho, aké materiály, katalógy a podobné veci by sa tam mohli prezentovať tak aby to ako tak vyzeralo :) Vopred Vám všetkým veľmi pekne ďakujem nech už pomôžete akýmkoľvek príspevkom :)
Peter_Retep
VIP
VIP

Re: Obchodné rokovanie - simulácia

Príspevok od používateľa Peter_Retep »

obchodny zakonnik - zakon č. 513/1991 Z.z. najdes na JASPI - zameraj sa na zmluvu o predaji podniku, kde je napisane co ma obsahovat - teda ake podnik ma vady, ake ma ciste obchodne imanie, ci sa s podnikom prevadzaju aj hodnoty dusevneho vlastnictva atd (vsetko v zakone) - z hlavy neviem pozeraj okolo § 600 (bude tam nadpis ze ide o tu zmluvu)
Chesterka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Aha a niečo viacej po lopate normálne povedané /máme na to 10 minút/ takže tam treba využiť fakt len tie naj veci čo by sme mohli spomenúť. Ísť podľa toho zákona je v tomto prípade zbytočné.
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

nie že by som sa tomu rozumel, ale asi by som na začiatku spomenul o čom sa budete baviť, výhody/nevýhody toho odkúpenia, čo to prinesie do budúcna, a za akých podmienok ten obchod prebehne..
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ak mas pripravit ukazkove obchodne rokovanie, urcite na nom nesmie chybat jeden clovek, ktory bude robit zapis z rokovania. Zapis (minutes) ma nejake nalezitosti - datum, miesto a cas stretnutia, zucastneni no a vsetky temy, ktorym ste sa na stretnuti venovali, aky je ich aktualny status, ake su dalsie kroky, kto a do kedy ich ma podniknut a na zaver informacia o dalsom takomto stretnuti.
Chesterka
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Áno zapisovateľku mám robiť ja a keďže sa k nám na hodine nedostali papiere takže zápisnicu ani nemám pripravenú, ale to nejako ešte poriešim. Hlavne ide o to, že budú dvaja na strane Mc'Donald a dvaja na strane KFC. Teraz len ide o to čo by sme mali za tých 10 minút povedať, aký katalóg, grafy alebo podobne by sa dali využiť, na čo sa pýtať...
Napísať odpoveď